– Chicharito ute i to-tre uker

NEW JERSEY: United med klar seier, men meksikaneren kan miste seriestarten.

MLS ALL STARS-UNITED 0-4:

Anderson, Ji-Sung Park, Dimitar Berbatov og Danny Welbeck scoret målene som ga United en ny seier på USA-turneen, denne gangen mot et utvalgt stjernelag fra den amerikanske ligaen.

Etterpå var det imidlertid like mye prat om Javier Hernandez og hjernerystelsen han pådro seg på tirsdagens trening.

Welbeck eller Berbatov?

– Han er ute i to-tre uker, sa Ferguson på pressekonferansen etter kampen.

– Han ble rett og slett truffet av ballen i hodet. Vi sendte ham til sykehus, det ble tatt tester og han er ute i minst to uker, fortsatte skotten.

Uten at det bør bety så mye for spilletid i kamp.

– Nei, han hadde nok ikke spilt på et par uker uansett. Han skulle i alle fall ikke spille mot Barcelona, fortsatte Ferguson.

Det betyr at det blir opp til Dimitar Berbatov, Michael Owen, Mame Biram Diouf, Federico Macheda og Danny Welbeck å kjempe om plassen ved siden av Wayne Rooney i United-angrepet.

Etter kampen i New York er det Berbatov og Welbeck som står lengst frem i køen.

Fine mål

Berbatov startet nattas kamp på topp sammen med Rooney, og de to kombinerte nydelig slik at Anderson alene med keeper kunne gi United ledelsen. Amerikanerne hadde også sine sjanser i 1. omgangen, men Anders Lindegaard, som har sett strålende ut her borte, tok det som kom.

– Det var et par fine redninger som stoppet MLS, oppsummerte Ferguson.

– Så scoret vi rett før pause, og da var det over. Det kom vi aldri til å gi fra oss.

Det har skotten også rett i.

(Saken fortsetter under bildet)

Solid seier

United byttet bare keper i pausen, Ben Amos kom inn for Lindegaard, men de same utespillerne hadde full kontroll på amerikanerne etter pause. Så kom også 3-0. Rooney spilte fri Berbatov, og alene med keeper brukte han skulderen til å få bort oppasseren, så lobbet han ballen over keeper og i tverrligger. Bulgareren var imidlertid først på returen, og dunket inn 3-0.

United satte innpå Chris Smalling for Ferdinand, Michael Owen for Rooney, Welbeck for Berbatov, Tom Cleverley for Michael Carrick, Macheda for Ashley Young og Nani for Park etter én time, men hadde likevel full kontroll.

Til slutt fikk Welbeck æren av å sette punktum da han skar inn fra venstresiden og skjøt via en forsvarer og i mål.

4-0.

Og Welbeck viste igjen at han spiller med en enorm selvtillit. Touchene sitter, og det var nok et tegn på at Ferguson likte det han så at Welbeck avsluttet kampen som sentral midtbanespiller.

Evra spilte hele

Før kampen hadde Ferguson sagt at flere spillere ville få 90 minutter fra nå av. Det løftet holdt han ikke. Det var kun Patrice Evra som spilte hele kampen. Samtidig satt David de Gea, Rafael, Jonny Evans og Ryan Giggs på tribunen.

Dermed er det å forvente at alle de fire starter – og kanskje spiller hele kampen mot Barcelona lørdag.

– Vi gjør nok på samme måte, da. Vi lar et førstelag starte. Så gjør vi en del bytter etter en time, sier Ferguson.

Verdt å merke seg fra kampen:

Phil Jones spilte en drøy omgang som høyreback, og løste oppgaven ok. Danny Welbeck kom inn som kantspiller, men avsluttet som sentral midtbanespiller, mens Chris Smalling også fikk noen minutter som høyreback.

– Phil Jones er bare 19 år gammel, men veldig anvendelig. Han spilte mye på midtbanen i Blackburn. Derfor tenkte vi: Nå vil vi prøve ham som høyreback. Vi har gjort det samme med Smalling, og siden vi har rutinerte midtstoppere så er det et par gode alternativer hos oss, sier Ferguson.

United møter altså Barcelona i Washington lørdag. Så returnerer laget til England, Community Shield og deretter seriestart.

PS. Før kampen startet var det ett minutts stillhet for å minnes ofrene etter tragedien i Norge.

(Bildet under er fra Uniteds feiring av pokalen de fikk for seieren)