Ryktesaker, uke 8

19.20: To engelske aviser hevder at United er sikre på at Gundogan blir deres.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak slik at alle som elsker dem lett kan ha oversikt, mens alle andre like lett kan holde seg unna. Forrige ukes rykter

Søndag 23. februar:

19.20: Daily Star er ikke alene om Gündogan-ryktene i dag, for også Sunday People har meldt det samme. Alan Nixon, journalisten som har skrevet saken, er ikke alltid blant de mest pålitelige, men treffer innimellom. Litt som når en ødelagt klokke viser riktig tid to ganger i døgnet, kanskje? Nixon traff i alle fall sist måned på sin sak om Rooney-kontrakten, så det er da noe.

De skriver i alle fall at Moyes tror at United har vunnet kampen om Gündogan, og at folk bak kulissene i United har jobbet hardt med å få dette i stand. Kagawa kan gå motsatt vei, som også andre aviser har spekulert i tidligere.

Nixon nevner videre at United at det har foregått forhandlinger rundt Cavani, men det er ikke en ny sak fra Sunday PeopleLes mer.

12.20: Tancredi Palmeri hevder at United er ute etter Mehdi Benatia. Midtstopperen har hatt en veldig god sesong for Roma, og regnes som en av de beste midtstopperne i Serie A. Palmeri er imidlertid omdiskutert, så dette må tas med en klype salt.

 

10.35: Ifølge ikke alltid like troverdige Daily Star, er Manchester United sikre på at de har vunnet kampen om Borussia Dortmunds Ilkay Gundogan. En eventuell avtale avhenger imidlertid av at Gundogan kan vise at skadeproblemene ikke har ødelagt for mye. Også Real Madrid og Arsenal lukter også på den tyske midtbanespilleren, ifølge den engelske avisen.

Lørdag 22. februar:

09.58: Rooney har signert ny kontrakt, så en skulle jo tro dette vil være en Cavani-fri dag, men Sport Witness har sett litt på ryktene om han i Frankrike. Han skal være misfornøyd med situasjonen der, og Le10 magazine skriver denne uka at det er større sjanse for at han neste sesong spiller for United enn at han fortsatt er i Frankrike.

Det virker ulogisk at United skal betale i dyre dommer for en spiss som Cavani når det er andre deler av stallen som trenger forsterkninger, og Sport Witness skriver at de fleste av ryktene om uruguyaneren nok mest av alt handler om hans misnøye i Frankrike. Les mer.

09.52: Vi nevnte rykter om Alex Song fra spanske Marca i går, og de var ikke den eneste spanske avisen som meldte om det. Også Sport nevnte ryktene, nemlig, og ifølge GiveMeSport skriver den spanske sportsavisen at United har bedt Barcelona om en tilbakemelding på hvor mye kameruneren vil koste. Les mer.

Song kostet £15 millioner da han ble hentet fra Arsenal, og på grunn av mangel på spilletid er det ventet at summen kan bli lavere enn det om United skulle prøve seg.

Fredag 21. februar:

16.50: Det er kanskje ikke unaturlig at det blir koblet midtstoppere til United siden Vidic, og kanskje Ferdinand, er ferdig i United etter denne sesongen. En annen midtstopper som blir koblet til United er den 21-årige østerrikeren Martin Hinteregger. United skal ha speidet på ham under Red Bull Salzburgs 3-0-seier over Ajax torsdag. Clubcall er blant kildene som melder om dette speiderbesøket.

Det er da selvsagt viktig å påpeke at et speiderbesøk ikke nødvendigvis trenger å bety så mye, noe som kanskje kan være grunnen til at mange av de store avisene ikke nevner noe om dette. Uniteds speidere ser mange spillere i aksjon. Da er gjentatt speiding mer interessant, noe som gjelder for for eksempel Mangala. Les hele saken.

16.43: Porto-spilleren Eliaquim Mangala er en gjenganger i denne ryktespalten, og også i dag får han plass her. Dette fordi Daily Mail har en sak om at United er klar for en drakamp med Manchester City om den franske midtstopperen.

Porto spilte torsdag mot Eintracht Frankfurt i Europa League, og United skal ifølge avisen hatt speidere på denne kampen. Kampen endte 2-2, så Mangala & co holdt ikke tett. Les hele saken.

10.10: The Telegraph skriver at United forbereder seg på å gi Manchester City og Arsenal kamp om Celtics 22 år gamle midtbanespiller Virgil van Dijk.
Skottene betalte £2.6 millioner for å få nederlenderen til Parkhead fra Goningen sist sommer, og har fått mye igjen for utlegget. De sikret seg Van Dijk på en kontrakt  som først utløper i 2017, men det antas likevel at de vil la ham gå dersom det skulle dukke opp et bud på rundt £10 millioner. Les saken  her.

10.00: United ønsker seg Southampton-spiller, men det er ikke Luke Shaw det er snakk om denne gang. Ifølge The Mirror gjelder interessen den 19 år gamle midtbanespilleren Harrison Reed, en ung mann som har kommet opp gjennom rekkene ved klubbens akademi. Reed har hittil gjort fem opptredener for Saints, fire av dem som innbytter, og regnes som en kommende stjerne. Les saken her.

09.30: The Mail hevder at La Liga-klubben Valencia har fornyet sin interesse for Javier Hernandez, og er lystne på en sommerhandel med United. Samtidig gjentar avisen gammelt nytt som at United ønsker seg Edinson Cavani fra PSG og Mario Mandzukic fra Bayern München.

07.55: Barcelonas Alex Song skal ha blitt plassert på katalanernes transferliste. Det skriver TheBusbyWay, som har hentet saken fra spanske Marca. Det antydes videre at David Moyes nå kan få en enklere jobb enn antatt med å lokke den tidligere Arsenal-spilleren til Old Trafford til sommeren. Les saken her.

07.50: The Sun hevder at Wayne Rooneys nye kontrakt vil bli bekreftet i dag. Vel, vi får vente og se …

 

Torsdag 20. februar:

16.50: Ifølge ESPN håper United fortsatt på å kunne hente Luke Shaw i sommervinduet. Budet på 22,5 millioner pund skal visstnok fortsatt ligge på bordet, selv om det virker mer sannsynlig at Southampton vil selge venstrebacken til Chelsea. Les saken her.

16.45: Tyske Toni Kroos imponerte nok en gang David Moyes da han sendte Bayern München et langt steg nærmere kvartfinalen i Champions League med sin vidunderlige scoring mot Arsenal på Emirates Stadium onsdag. United har som kjent jaktet på midtbanespilleren som er uten kontrakt i 2015, men ifølge Bayern-trener Pep Guardiola er det ingen grunn for United-fansen å håpe på et kjøp av Kroos neste sommer.

– Vi vil at han skal forlenge, og det vil han også selv. Jeg er veldig optimistisk, sa Guardiola etter kampen mot Arsenal. Les saken her.

14.25: – 90 prosent sikkert at han blir Inter-spiller, sier klubbpresidenten Erick Thohir om Nemanja Vidic:

 

12.55: Manchester United har tatt føringen i kampen om Sporting Lisboa-vingen Carlos Mane, skriver The Express. Den portugisiske ungdomslandslagsspilleren har tiltrukket seg oppmerksomhet fra en rekke europeiske storklubber, og regnes som et av de heteste navnene i portugisisk Primeira Liga. Les saken her.

10.35: Ifølge MufcLatest, skriver reporter i Sky Sport Italia, Gianluca Di Marzio, på sin egen nettside at United i januar forsøkte å selge Davide Petrucci til rumenske Cluj. Kravet fra Old Trafford lød etter sigende på €1 million, men handelen i vasken siden Cluj ikke så seg råd til å betale mer enn halvparten. Les saken her.

10.20: Ønsker Antonio Valencia seg bort fra Manchester United? Det hevder spanske Marca, ifølge SportsWitness. Den 28 år gamle ecuadorianeren skal være lysten på en overgang til Real Madrid, etter å ha funnet ut at Carlo Ancelotti er ute etter en høyreving.
Marca tror imidlertid ikke at Valencia får det som han vil, og anser det mer sannsynlig at han havner i Italia. Les saken her.

10.00: Manchester Evening News skriver at den tyrkiske storklubben Besiktas er i ferd med å forberede et solid bud på Shinji Kagawa. Japaneren,som synes å være helt ute i kulden på Old Trafford, kan – ifølge gårsdagens meldinger (se 21.45) også være aktuell for en byttehandel som involverer en gammel lagkamerat i Tyskland.

08.00: Kommer det en Alcantara til Old Trafford allikevel? Etter sist sommers mislykkede jakt (noen – deriblant  hovedpersonen, vil riktignok hevde at det aldri var noen jakt) på den daværende Barcelona-spilleren Thiago Alcantara, skal David Moyes nå ha fått øynene opp for en annen Barςa-spiller med samme etternavn.
Rafael Alcantara do Nascimento, bedre kjent som Rafinha, er en yngre bror av Thiago Alcantara, og i likhet med ham, offensiv midtbanespiller.
Den ferske 21-åringen (fylte år 12. februar) er for tiden utlånt til Celta Vigo, hvor han har imponert stort, ifølge The Mirror. Les saken her.

07.35: United skal ha fått klarsignal til å signere Sporting Lisboas defensive midtbanespiller William Carvalho. Flere kilder melder dette, deriblant The Mirror, samtidig som det hevdes at spilleren har en utkjøpsklausul på £37.5 millioner.
Den portugisiske hovedstadsklubben skal allerede ha identifisert Carvalhos erstatter i Estorils Goncalo. Les saken her.

Onsdag 19. februar:

21.45: Ifølge Daily Mail skal Borussia Dortmunds Ilkay Gundogan være interessert i en overgang til Manchester United. Avisen siterer Dortmund-spillerens far på at sønnen «er åpen for alt». Den tyrkisktyske spilleren er på vei tilbake fra et seks måneder langt skadeopphold. The Mirror hevder at United kan komme til å bruke Shinji Kagawa i en byttehandel, som følge av sistnevntes manglende tillit i United, spesielt etter Juan Matas ankomst.

19.00: Han er en stor Chelsea-fan, og det har lenge virket som om det er skrevet i stein at Luke Shaw kommer til å ende opp i London-klubben. ESPN melder nå at det ikke trenger å bli slik, og at Uniteds interesse absolutt kan få venstrebacken fra Southampton til å ta med seg flyttelasset nordover i stedet, og at United fort kan finne på å legge mer penger på bordet enn det Chelsea er villige til å gjøre.

15.10: I følge den spanske avisen El Mundo skal Real Madrid forberede et bud på 49,5 millioner pund for tidligere United-spiller Paul Pogba. Pogba har også vært linket til en retur til United etter å ha imponert stort for Juventus etter overgangen fra United.

13.20: Bayern Münchens Toni Kroos skal være på en rekke klubbers radar, United inkludert. Nå advarer Bayern-diretør Karl-Heinz Rummenigge Kroos og sier at det er klubben som avgjør hva som skjer med ham i sommer hans, og ikke spilleren selv. Rummenigge sier til ESPN at ingen spillere forlater den tyske storklubben mot Bayerns vilje.

12.00: Tom Cleverley kan være på vei til Tottenham i sommer. Det melder footballdirectnews. Motivet skal være å frigjøre midler til å hente nye spillere. Også Wilfried Zaha kan være på vei bort i sommer, og det er ventet at United vil få rundt 20 millioner pund for duoen…

08.35: Radiostasjonen talkSPORT melder at David Moyes følger situasjonen til Manchester Citys midtstopper Joleon Lescott nøye. Lescott er som kjent en spiller som Moyes hadde under sine vinger i Everton, og unggutten som kom til Everton fra Wolverhampton, spilte kanskje sin aller beste fotball på Goodison Park. Lescott sin kontrakt med City går ut etter denne sesongen og han kan derfor komme gratis til United. Også West Ham skal være interessert i kraftpluggen.

Tirsdag 18. februar:

21.20: Ifølge Manchester Evening News skal portugisiske Eliaquim Mangala være mannen som står øverst på Uniteds ønskeliste over mulige Vidic-erstattere. Den serbiske lagkapteinen forlater Manchester United til sommeren, og nå skriver Manchester-avisen at Moyes og co kan snappe Portos ettertraktede midtstopper foran nesen på Manchester City og Chelsea.

19.30: Om man skal tro ryktespaltene, har Manchester United planer om å hente hele laget til Sporting Lisboa. Denne gangen er det den argentinske venstrebacken Marcos Rojo som kobles til de røde fra Manchester, som en erstatning for aldrende Patrice Evra.

16.25: Mens en portugisisk ving kan være på vei vekk fra Manchester United, kobles en ny og fremadstormende unggutt til rødtrøyene. Uniteds speidere skal ha latt seg imponere av Sportings Lisboas Carlos Mané, som scoret seiersmålet mot Olhanense forrige uke, skal man tro O Jogo. Manchester United skal ha vært i Lisboa for å følge William Carvalho, men skal ha blitt så imponert av Mané at de nå er interesserte i å hente den unge kantspilleren. Også Tottenham, Chelsea, Liverpool og Manchester City har blitt koblet til 19 år gamle Carlos Mané.

10.10: Serie A-mesterne fra Juventus påstås av italienske Tuttosport å ha Nani øverst på sin ønskeliste for neste sesong. Juve-ledere skal ha vært bekymret for helsetilstanden hans, men har blitt beroliget etter å ha fått forsikringer fra Old Trafford om at han vil være tilbake i løpet av to uker.

Mandag 17. februar:

19.15: Alessio Cerci kan være tilgjengelig for rundt £13 millioner, melder TalkSport. De kobler United og City med 26-åringen, som har imponert for Torino, men koblingen er noe vag (og baserer seg på dette prisanslaget som italienske Tuttosport mener å vite at han kan være tilgjengelig for), og det gjenstår å se hvor treffsikkert det ryktet vil være. Les saken.

19.05: Er Martin Cáceres mannen som kommer inn på midtstopperplass i sommer om Moyes bestemmer seg for at den posisjonen må forsterkes? Kanskje, men at Daily Express melder det på mandag trenger ikke nødvendigvis å bety så mye, for treffsikkerheten til den avisen er på et så labert nivå at en i skiskyting ville kalt det «å skyte seg bort». Uruguyaneren spiller uansett for Juventus, og sliter med spilletiden der, og hans allsidighet (han kan spille back også) skal være noe av det som gjør Moyes interessert. Avisen følger videre opp med å nevne interessen for andre Juve-spillere, men det er vel lite mer enn en gjennomgang av hvilke spillere som på et eller annet tidspunkt har vært koblet til United. Les saken her.

17.25: Daily Mail skriver også om at United-speiderne igjen besøkte Sporting der stortalentet William Carvalho har fanget Uniteds interesse, men det er ikke bare på midtbanen United trenger å forsterke. Avisen skriver også at United følger med på Carvalhos lagkamerat, Marcos Rojo, som er en 23 år gammel forsvarsspiller (kan spille både sentralt og på venstreback) som allerede har opparbeidet seg 19 landskamper for Argentina. Fulham skal ha prøvd, uten hell, å sikre seg Rojo i januar.

15.55: Så skriver ForzaItalianFootball at Patrice Evra er ønsket av Juventus. I så fall kan Uniteds venstreback komme til å slå følge med lagkamerat Nemanja Vidic når han etter alt å dømme drar til Italia etter sesongslutt. Les saken her.

15.40: Flere medier, deriblant Irish Independent, viser til Goal.com som melder at Nemanja Vidic har blitt enig med Inter om en 2-årsavtale. Den skal være verdt rundt £2.5 millioner i året. Les saken her.

13.00: The Telegraph hevder at en av Uniteds ledende speidere i helgen var på plass og fulgte Porto-stopper Eliaquim Mangala da laget møtte Gil Vicente på søndag. Mangala har lenge vært nevnt som et av Uniteds fremste potensielle kjøpsobjekter, men avisen advarer mot at den 23 år gamle franskmannen også er ønsket av andre; deriblant Manchester City og Chelsea. Les saken her.

08.20: Ifølge CaughtOffside vil David Moyes forsøke å lokke Barcelona-duoen Alex Song og Cristian Tello til Old Trafford til sommeren. Det viktigste lokkemidlet skal være løftet om fast førstelagsfotball, noe ingen av de to nyter gleden av for øyeblikket. Les saken her.

07.30: Visstnok for tolvte gang(!), skal representanter for Manchester United i helgen ha vært i Portugal for å studere Sporting Lisboas 21 år gamle midtbanespiller William Carvalho. Det er sportsavisen A Bola som melder om det storfine besøket.

07.25: The Sun melder at Major League Soccers ferskeste klubbeier, David Beckham, vil forsøke å lokke Cristiano Ronaldo til Miami i 2017. Les saken her.

Powered by Labrador CMS