– Fikk ikke sagt ordentlig farvel

Oppdatert: Schweinsteiger har holdt sin første pressekonferanse i Chicago.

Publisert Sist oppdatert

Bastian Schweinsteiger skrev forrige uke under for amerikanske Chicago Fire, etter drøye halvannet år i United-drakta.

I United spilte han stadig en mindre viktig rolle, men det bryr man seg ikke særlig om i USA. Der er han fortsatt «Deutscher Fussball Meister», noe fansen viste da han ankom flyplassen i natt. Det var en herlig blanding av Bayern-fans, United-fans, Chicgo-fans og fotball-fans som hadde troppet opp for å hilse 32-åringen velkommen.

Den tyske midtbanegeneralen skal snakke til pressen senere onsdag kveld, men har allerede rukket å snakke med The New York Times.

Schweinsteiger fokuserer nå på fremtiden, og vil ikke snakke vondt om tiden sin i Manchester.

– Sjefen kom og snakket med meg, men det er ikke min jobb å si nøyaktig hva han sa. Plutselig var jeg med førstelaget igjen. Jeg tvilte aldri på kvalitetene mine. La meg spille, og jeg bringer resultater. Det hele var en test av karakteren min, det er alt.

Avslutningsvis sier Schweinsteiger at innhoppet han fikk mot West Ham i november var en drøm som kom i oppfyllelse, og at han nå ser frem mot mer tid på fotballbanen.

Pressekonferansen

Det var en mottakelse en superstjerne verdig, da Schweinsteiger entret scenen sent onsdag kveld (norsk tid).

Fokuset var naturlig nok på fremtiden, og hva en spiller av Bastians kaliber kunne bringe til MLS.

En emosjonell video som viste alt Schweinsteiger har utrettet på en fotballbane surret over skjermen før legenden kom på scenen med to maskoter fra Chicago Fire.

På spørsmål om hvordan det var å ta farvel til Manchester United, kunne Schweinsteiger avsløre at han ikke fikk tatt avskjed slik han ønsket, da forhandlingene plutselig tok fart og United skulle spille bortekamp.

Det sier kanskje sitt om Schweinsteigers rolle i laget at han selv ikke husket at motstanderen for anledningen var Middlesbrough.

– Det var ikke lett, for jeg fikk ikke tatt en ordentlig avskjed på grunn av bortekamp og jeg kunne ikke ta fokuset bort fra kampen. Jeg hadde en fin tid i United, spesielt med spillerne og trenerteamet.

Utover den lille kommentaren over, var alt fokus på fremtiden. Slik det strengt tatt burde være.

Videre kunne Schweinsteiger fortelle at han er godt forberedt på utfordringen som venter i MLS, og at han ser frem til å bli kjent med sine nye lagkamerater.

Chicago Fire har tatt fire poeng av ni mulige i sesongstarten i USA, men skal nå spille tre hjemmekamper på rad. Håpet er selvsagt at tyskeren skal hjelpe dem opp mot toppen av tabellen.

Powered by Labrador CMS