– Chelsea fortjente ikke å vinne

José Mourinho tapte managerduellen mot Antonio Conte i det mange tror er sistnevntes siste kamp som Chelsea-sjef. Slik reagerte han på finaletapet.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at Mourinho etterhvert fikk kastet innpå alt han hadde av offensiv slagkraft, endte det med tap i FA-cupfinalen mot Chelsea.

Phil Jones, som overraskende ble valgt foran både Eric Bailly og Viktor Lindelöf, ga Chelsea et straffespark tidlig i førsteomgang. Det ble kampens eneste scoring.

Dermed tapte Mourinho sin første finale som manager i en engelsk klubb, og sin første finale noensinne i løpet av ordinær tid.

KAMPFAKTA:

  • Ballbesittelse: Chelsea 34% United 66%
  • Skudd: Chelsea 6 United 18
  • Skudd på mål: Chelsea 3 United 5
  • Cornere: Chelsea 5 United 9
  • Forseelser: Chelsea 11 United 13

Det mente portugiseren var ufortjent.

– Jeg gratulerer Chelsea fordi de vant, men jeg syns ikke de fortjente å vinne, sier Mourinho.

– Jeg gratulerte dem. Jeg er Manchester United-trener og jeg må være respektfull, ikke bare fordi de er min forrige klubb, men også fordi de var motstanderne i dag. Men jeg syns vi fortjente å vinne, sier portugiseren.

– Chelsea vant med null skudd på mål og en scoring. Vi hadde masse ballbesittelse, masse sjanser og noen gode sjanser, vi skapte mye men evnet ikke å score, sier Mourinho.

Kompakt blokk

United-treneren beskriver Contes Chelsea som en ugjennomtrengelig mur i nærmere 90 minutter, og sier det bare var ett lag som ønsket å spille fotball.

– Og uten Fellaini og Lukaku mangler vi en targetmann. Vi sliter mot en så kompakt blokk av defensive spillere, sier Mourinho.

GREIDE IKKE BRYTE GJENNOM: Paul Pogba og Alexis Sanchez.

– Det var vanskelig å score mot dem.

På spørsmål om hvorvidt United burde spilt underholdende fotball, viser han til det Chelsea opplever nå.

– Det Chelsea-spillerne opplever i garderoben nå, det er konseptet underholdning for meg. Det var også konkurranse i kampen. Kampen var kompetitiv fordi det var 0-0 lenge. Men det var bare et lag som spilte, det andre laget spilte ikke, det er fotball.

– Ikke dumme

Portugiseren viser imidlertid forståelse for måten Chelsea spilte på, spesielt med tanke på den tidlige scoringen.

IKKE DUM: Tross kritikken av Chelseas taktikk, sier Mourinho at det var smart av Conte å legge seg bakpå mot United.

– Chelsea er ikke dumme. De vet at laget vårt uten Lukaku eller Fellaini mangler tilstedeværelse i boks, så det å sette 8-9 spillere foran boksen gjør at de vet de vil dominere hvis kampen blir direkte. Vi prøvde alt vi kunne, men den blokka kom vi oss ikke forbi, sier Mourinho.

Samtidig skryter han likevel litt av sine egne gutter.

– Jeg syns vi gjorde en god defensiv jobb uten å forsvare oss. Vi hadde veldig god kontroll på ulike posisjoner og overgangene var veldig bra.

– De spilte bare langballer mot Giroud som skulle flikke. Når du spiller mot et så forutsigbart lag er det lett å tilpasse seg. Jeg trodde ikke vi skulle spille inn i denne kampen, men selvfølgelig, Hazard er en veldig god spiller og laget et straffespark for seg selv, sier Mourinho.

Ga alt

– Min mening om laget mitts prestasjon er at hvert tap smerter, men for meg personlig smerter de mindre når du gir alt og går av banen uten å angre på noe, sier Mouronho.

– Jeg foretrekker å tape slik som i dag fremfor sånn som for eksempel mot Newcastle. Jeg forlater spillerne mine mens jeg er fornøyd med dem. For meg er det veldig viktig, sier Mourinho.

Conte ut?

Antonio Conte var på sin side storfornøyd med Chelsea-spillerne etter kamp, og takket både Hazard og resten av gjengen for «strålende kollektiv innsats».

På spørsmål om han blir værende etter sesongen, svarer han noe kryptisk.

– Jeg har kontrakt og er forpliktet til klubben. Jeg tenker at spekulasjonene har pågått helt fra starten av sesongen, ikke glem at alt startet etter tapet mot Burnley, og at jeg har hatt samme mening hele veien: Jeg er forpliktet til Chelsea, tross spekulasjonene.

– En dag hadde jeg muligheten til å dra til landslaget, en gang det laget, en dag et annet viktig lag. I hver pressekonferanse sier jeg det samme: Jeg respekterer kontrakten min og er forpliktet til denne klubben. Men vi managere har en vanseklig jobb. Jeg forstår at klubben kan ta en beslutning, om den er positiv eller negativ.

– Jeg ville vært den første til å forstå. Jeg trener en fantastisk viktig klubb i England og verden. Det er riktig av klubben å kreve mye av meg.

 

Hva mener du er årsaken til at United tapte finalen? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!

Powered by Labrador CMS