Vinn, eller forsvinn!

OPPDATERT PREVIEW United, FA-cuphistoriens mestvinnende, mot Chelsea, klubben som har vunnet flere FA-troféer enn noen andre på denne siden av år 2000. 2. påskedag braker de sammen til kvartfinaleomkamp på Stamford Bridge.

Publisert Sist oppdatert

Der skal de to storhetene kjempe om retten til å møte allerede semifinaleklare Manchester City på Wembley. Den kampen skal spilles søndag 14. april, mens de to andre semifinalistene, Millwall og Wigan Athletic, møtes samme sted et døgn tidligere.

Grossister i FA-cuptitler

Mandagens aktører har til sammen vunnet FA-cupen 18 ganger. Mens United har elleve napp i denne verdens mest berømte cupturnering, har Chelsea syv. Men, London-klubben har i de senere år kappet kraftig ned på Uniteds tidligere så betydelige pokalforsprang. Siden rødtrøyenes hittil siste triumf i 2004, har nemlig klubben fra SW6 sikret seg hele tre nye tilskudd til sitt tidligere så skrinne premieskap. Et av disse ble sågar hentet mot nettopp United. Det skjedde på et flunkende nytt Wembley i 2007, hvor Didier Drogba ble matchvinner i en spillemessig skuffende, men ellers jevnspilt finale. Siden den gang har de to klubbene møttes stadig vekk i andre sammenhenger, mens de har unngått hverandre i FA-cupen. Det vil si, inntil denne våren.

For tre uker siden utkjempet lagene en dramatisk kvartfinalekamp på Old Trafford. Det var et oppgjør som åpnet forrykende fra hjemmelagets side, og hvor Javier Hernandez og Wayne Rooney tegnet seg på scoringslisten med hver sin fulltreffer før kampen var tolv minutter gammel. United dominerte, og ingenting tydet på annet enn at Chelsea var på vei ut av FA-cupen. Og det med god margin.

Men så, tidlig i 2. omgang, gjorde londonernes midlertidige manager, Rafael Benitez, to bytter som skulle vise seg å få direkte innvirkning på utfallet av kampen. Inn kom Eden Hazard og John Obi Mikel, og et kvarter senere viste lystavlen 2-2!Plutselig var kampbildet snudd på hodet, for nå var det Chelseas tur til å dominere. De presset til og med på for et seiersmål. Men bakerst hadde United David de Gea mellom stengene. Derfor må lagene nå ut i omkamp på Stamford Bridge.

Mange fikk hvile

Før helgens ligarunde uttalte manager Rafael Benitez at han ville prioritere Premier League-møtet med Southamton på St. Mary’s fremfor omkampen mot United hjemme på Stamford Bridge. Vel, med 2-1 til hjemmelaget gikk spanjolens bolde plan om poeng på sydkysten i vasken. Likevel, og til tross for Benitez’ forhåndsproklamasjon, manglet laget hans opptil flere såkalte «sikre kort». Disse ble narturlig nok spart med tanke på det forestående besøket fra Manchester. For eksempel ble spillere som David Luiz, Ashley Cole og Demba Ba, sittende på benken gjennom hele kampen på St. Mary’s, mens Eden Hazard og Ramirez fikk hvile i henholdsvis 60 og 70 minutter før de ble beordret i krigen med oppdrag om å redde et poeng eller flere.I tillegg til disse manglet en syk Juan Mata, men den spanske midtbanemagikeren er ventet tilbake til mandagens kamp. Da er det mindre sannsynlighet for at den kneskadde midtstopperen, Gary Cahill, rekker oppgjøret.

FORMEN – Chelseas 5 siste

Dato

Mostander

Turn.

H/B

Res.

30. mars

Southampton

PL

B

1-2

17. mars

West Ham

PL

H

2-0

14. mars

Steua Bucuresti

EL

H

3-1

10. mars

Manchester U

FAC

B

2-2

7. mars

Steua Bucuresti

EL

B

0-1

V: 2

U: 1

T: 2

Mål: 8-6

Friske bein i hopetall

I likhet med kollega Benitez, lot også United-manager Sir Alex Ferguson flere av sine elever nyte lørdagen i mer eller mindre ro og mak.Wayne Rooney var helt ute av troppen, og det samme var Ryan Giggs, Rio Ferdinand, Phil Jones, Paul Scholes og Chicharito. Samtidig fikk Nani og Patrice Evra nyte Sunderland-kampen i sin helhet fra benkeplass.Det betyr at Ferguson nærmest kan velge og vrake i friske bein og hoder.

Den eneste bekymringen er skaden på Rafael da Silva. Den unge brasilianeren måtte forlate banen etter en halvtime på Stadium of Light, med føling av en lyskestrekk. Dermed er han uaktuell for mer spill denne uken. Forhåpentligvis – om enn tvilsomt – kan han være på plass igjen til Manchester-derbyet den 8. april. Det er det imidlertid ennå for tidlig å ha noen klar formening om.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

30. mars

Sunderland

PL

B

1-0

16. mars

Reading

PL

H

1-0

10. mars

Chelsea

FAC

H

2-2

5. mars

Real Madrid

CL

H

1-2

2. mars

Norwich

PL

H

4-0

V: 3

U: 1

T: 1

Mål: 9-4

Tidligere FA-cupmøter mellom klubbene (United nevnt først)

Sesong

Runde

H/B/N

Res.

Målscorere

2012/13

6.

H

2-2

Chicharito, Rooney

2006/07

Finale

N *)

0-1

1998/99

6. omk.

B

2-0

Yorke 2

6.

H

0-0

1997/98

3.

B

5-3

Beckham 2, Cole 2, Sheringham

1995/96

SF

N +)

2-1

Cole, Beckham

1993/94

Finale

N *)

4-0

Cantona (2 str.), Hughes, McClair

1987/88

4.

H

2-0

Whiteside, McClair

1978/79

3.

H

3-0

Coppell, Grimes, J.Greenhoff

1962/63

5.

H

2-1

Law, Quixall

1949/50

6.

B

0-2

1907/08

2.

H

1-0

S.Turnbull

*) Wembley+) Villa Park

Klubbenes vei til kvartfinalen

United

Chelsea

3. runde

West Ham

2-2 / 1-0

3. runde

Southampton

5-1

4. runde

Fulham

4-1

4. runde

Brentford

2-2 / 4-0

5. runde

Reading

2-1

5. runde

Middlesbrough

2-0

Verdt å bite seg merke i:

  • Chicharito har scoret i syv av sine ti opptredener mot Chelsea!

  • Klubbenes to siste FA-cupmøter på Stamford Bridge har endt med United-seier

Dommeren:

Phil Dowd fra Stoke-on-Trent skal ut i sin 30. dommerjobb for sesongen. Han var kampleder da United slo West Ham 1-0 i FA-cupens 3. rundeomkamp i midten av januar, så langt i sesongen hans eneste oppgave med United som en av aktørene. Chelsea har han derimot dømt to ganger, deriblant da Aston Villa lekte nisse på lille julaften og dro hjem igjen med 0-8 i sekken!I alt har den 50-år gamle pipeblåseren delt ut 95 gule og fire røde kort hittil, altså rundt tre kort per kamp.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS