Toppoppgjør på Old Trafford

PREVIEW: David Moyes leder United i sin første hjemmekamp på Old Trafford, og det er knyttet store forventninger rundt Wayne Rooney.

Publisert Sist oppdatert
Inni sak: Swansea City v Manchester United - Premier League
Danny Welbeck: Kunne i likhet med Robin van Persie juble over å ha satt to mål mot Swansea.

Det er kun ti dager siden årets Premier League-sesong ble sparket i gang, og allerede mandag er det duket for toppoppgjør på Old Trafford når Manchester United tar imot rivalene Chelsea.

United startet sesongen med en imponerende 4-1-seier over Swansea forrige helg, en kamp som det var knyttet store forventninger rundt. United beviste også hva som kan ventes av de regjerende seriemesterne da de gikk av med 2-0-seier over Wigan Athletic i FA-cupen på Wembley. Selv om Chelsea ikke akkurat har møtt hardest motstand har de likevel fått en lovende start på årets sesong, med seier over Hull City på Stamford Bridge og Aston Villa onsdag.

Manchester United

David Moyes leder United i sin første hjemmekamp for sesongen, og den nye manageren vil uten tvil bli møtt med god støtte fra tusenvis av fans. Det har alltid vært vanskelig å forutsi resultatene i oppgjørene mot rivalene fra London, da kampene alltid er preget av høy intensitet og vilje fra begge lag.

Men mandag kveld vil hovedfokuset, foruten kampen, være rettet mot Wayne Rooney. Chelsea har som kjent siklet etter United-spissen i sommerens overgangsvindu, og Mourinho har tidligere uttalt at klubben vil komme meg et tredje bud i etterkant av kampen. United skal stå på sitt om at spissen ikke er til salgs, så det gjenstår å se hvordan de reagerer på et eventuelt nytt bud fra London-klubben.

Tidligere i uken uttalte David Moyes at han mest sannsynlig kom til å bruke Rooney fra start i mandagens oppgjør, og det er knyttet stor spenning rundt startelleveren.

– Wayne er skadefri og har en god mulighet for å spille fra start, sa Moyes til Sky Sports.

Swansea City v Manchester United - Premier League
Wayne Rooney: Beviste at formen ikke var helt på bunn med to målgivende pasninger mot Swansea.

Rooney har fått lite kamptrening gjennom sommeren, men var likevel involvert i to målgivende pasninger i serieåpningen mot Swansea. En ny uke med trening vil sannsynligvis gjøre at spissen er i enda bedre form til Chelsea-kampen, og det er ikke til å legge skjul på at scouseren har stor verdi for United hvor han har kommet på scoringslisten seks sesonger på rad mot Chelsea.

Rafael har tidligere måtte stå over tre kamper som følge av det røde kortet han fikk i slutten av forrige sesong. Men brasilianeren skal fortsatt være utilgjengelig på grunn av en skade. United må også klare seg uten Chelsea-ekspert Chicharito, samt Ashley Young og Nani som alle er ute med skader.

Chelsea

Det er ni år siden Jose Mourinho kom til London og ble manager for Chelsea for første gang. Den gang var det også duket for toppoppgjør tidlig i runden, en kamp Chelsea forøvrig sikret seg tre poeng i. Nå er «The Special One» tilbake ved roret, og det gjenstår å se om han kan fortsette trenden mandag kveld. Jose Mourinho kan vise til en god statistikk på Old Trafford som få managere kan matche, den eneste manager som overgår portugiseren er David Moyes fra tiden i Everton.

Det store spørsmålet er hvem av Fernando Torres, Demba Ba eller Romelu Lukaku som får tillit til å starte som spydspiss mandag. Sett med United-øyne er det ingen av spillerne som bør fryktes mer enn den andre, noe statistikken også gir uttrykk for. Torres fikk ikke spilletid mot Aston Villa onsdag, og spanjolen har ikke startet i de to siste kampene mot United på Old Trafford.

Chelsea v Manchester United - Premier League
Fernando Torres: Er mandag kvelden hvor spanjolen får vist seg frem mot United?

Før kampen har Oscar uttalt at han er optimistisk foran oppgjøret, men tror at det vil bli en vanskelig kamp hvor begge lag kommer til å gi alt.

– […] De er blant de beste lagene vi kommer til å spille mot, er en av våre største rivaler, og de vil utvilsomt kjempe om titler på slutten av sesongen. Derfor må vi spille godt. Det blir vanskelig for oss, men samtidig blir det også vanskelig for dem, sa Oscar til Chelseas offisielle hjemmeside.

Skulle Chelsea vinne mandag vil de få en luke på seks poeng til United.

Thomas Kalas er ikke tilgjengelig for Chelsea på grunn av en brukket fot, og David Luiz er ute med hamstringskade og usikker foran mandagens kamp.

Dommeren

Martin Atkinson
Martin Atkinson: Dømmer mandagens oppgjør.

Martin Atkinson skal dømme oppgjøret på Old Trafford.

Mannen fra West Yorkshire tilhører UEFAs elitedommere, og har dømt i Premier League siden 2005. Med 11 sesonger å vise til, er 42-åringen fra West Yorkshire én av dommerne med mest erfaring.

Sist Atkinson dømte Manchester United var i FA-cupen i januar mot West Ham som endte 2-2.

Kampen spilles på Old Trafford mandag kl.21:00 skandinavisk tid. Kampen sendes på TV2 Sport Premium. Du kan også følge kampen via liveoppdateringer her på united.no.

Powered by Labrador CMS