Moyes’ første trofé i boks

Robin van Persie-dobbel sørget for at David Moyes kunne løfte sitt første trofé som United-manager.

Wigan er ute av det gode selskap etter å ha rykket ned fra Premier League i mai. Roberto Martinez ble ikke med på turen ned, og det er Owen Coyle som ledet de blå mot United på Wembley, da lagene møttes til Community Shield.

United tok tak i kampen fra start, og ledet an av Robin van Persie, så det ut som det lå mål i luften fra første angrep. Nederlenderen har virket litt unna toppformen i sesongoppkjøringen, men det skulle ikke ta mange minuttene før han beviste at han er i god rute.

Manchester United v Wigan Athletic - FA Community Shield
Robin van Persie scoret to mål mot Wigan.

Patrice Evra fikk ballen på venstresiden, la godt inn til Van Persie, som stanget ballen ned i motsatt hjørne. En nydelig teknisk gjennomført avslutning av fjorårets toppscorer sørget for en tidlig ledelse.

United fortsatte å ha kampen i sin hule hånd, og Wigan slapp nesten ikke over midtbanen med ballen. Etter 15 minutter ble Rafael taklet hardt og gikk i bakken. Brasilianeren haltet av banen og inn kom Chris Smalling.

Endringen førte til at Jones gikk ut på høyreback, mens Smalling tok plass i midtforsvaret sammen med Vidic.

Etter 35 minutter kunne det fort ha blitt uavgjort igjen. Smalling feilberegnet en ball, og lot den sprette over seg. James McClean utnyttet seg av feilen og befant seg plutselig alene inne i 16-meteren med ballen.

McClean valgte heldigvis å gå for skudd til tross for at vinkelen var veldig skarp, og United slapp dermed med skrekken. Wigan fikk satt et lite press på United frem mot pause, men noen scoring klarte de aldri å komme med, og pauseresultatet ble 1-0.

Andre omgang startet uten noe særlig fyrverkeri, og de først eti minuttene gikk forbi uten noe stort å skrive hjem om. Men etter 59 minutters spill var vår 29 år gamle målgarantist frempå igjen.

Angrepet startet fra venstre også denne gang. Evra sendte en kort ball til Cleverley, som vendte opp utenfor 16-meteren og fant Welbeck. Spissen kunne ha skutt selv, men valgte å rulle videre til Van Persie, som etter et par vendinger fikk en så den lille luken han trengte for å sende av gårde et skudd. Ballen gikk via en forsvarer og inn bak en sjanseløs keeper, til 2-0.

Rett etter scoringen gikk Zaha av banen, og inn kom Antonio Valencia. Ecuadorianeren har tatt tilbake draktnummer 25 på ryggen, og det spekuleres i om dette er noe kantspilleren har valgt selv.

Til tross for å være det klart beste laget, stemte ikke alt for United heller, og flere angrep ble stoppet av egen unøyaktighet.

Giggs ble tatt av til fordel for Anderson og United fortsatte å ha full kontroll på oppgjøret. De siste ti minuttene fikk også Adnan Januzaj og Shinji Kagawa kommepå banen, ut gikk Van Persie og Welbeck.

De siste minuttene av kampen satte United inn et trykk mot Wiganmålet. Carrick hadde et fint innlegg til Kagawa, hvor japaneren prøvde seg på et brassespark, uten å lykkes.

Dette var alt i alt en grei gjennomkjøring for United. United var mange klasser bedre enn Wigan, og hadde trolig mye mer på lager enn det de viste. Forsvaret og midtbanen jobbet mye bedre sammen enn tidligere i sesongoppkjøringen, noe som gleder både fans og helt sikkert David Moyes.

Vår nye manager har også tatt sitt første trofe som manager, og det gir grunn til feiring!