Storspilte mot Chelsea

Danny Welbeck scoret og spilte meget godt i Sunderlands sjokkseier på Stamford Bridge.

Etter at United spilte uavgjort mot Aston Villa igår, ville Chelsea med seier hjemme mot Sunderland i ettermiddag øke luken ned til United til seks poeng. Heldigvis ville utlånte Danny Welbeck og hans lagkamerater det annerledes, og leverte en av sesongens største overraskelser ved å slå Chelsea hele 3-0 på Stamford Bridge.

Danny Welbeck startet kampen for The Black Cats, og leverte en meget god kamp. 19-åringen hadde to kjempesjanser i første omgang – den ene en heading fra kort hold, den andre en sjanse alene med keeper – og kun en god Peter Cech hindret at han tegnet seg på scoringslisten ved disse anledningene.

Sunderland skulle allikevel få uttelling i første omgang da Nedum Onuoha driblet seg gjennom Chelsea-forsvaret og plasserte ballen ned i hjørnet bak Cech rett før pause.

Welbeck på scorinslisten

Etter pausen fortsatte Sunderland det gode spillet. Kun et par minutter ut i andre omgang forsøker Welbeck på ny skuddfoten, men denne gangen går skuddet utenfor. Det skulle allikevel ikke gå lang tid før Welbeck var involvert i en scoring. Etter 52 minutter økte Sunderland til 2-0 ved Asamoah Gyan etter et nydelig angrep hvor Welbeck slo den nest siste pasningen.

Resten av kampen markerer Welbeck seg blant annet gjennom å slå et farlig innlegg som nesten sniker seg inn ved lengste stolpe, og er generelt involvert i mye av Sunderlands angrepsspill. Helt på tampen fikk også den utlånte United-spilleren belønning for innsatsen, da han utnyttet et dårlig tilbakespill fra Ashley Cole og plasserte ballen sikkert til side for Peter Cech. 3-0 til Sunderland og game over for Chelsea.

Avstanden mellom Chelsea og United er dermed kun tre poeng etter denne helgen. Neste helg møter United Wigan på hjemmebane, mens Chelsea skal til St. Andrews for å møte Birmingham.