Ingen hjelp å få

Et svakt Chelsea-lag tapte 2-0 for Manchester City på Etihad.

City svarte dermed på Uniteds utfordring fra lørdag, og reduserte poengavstanden fra 15 til 12.

City vant en svært fortjent seier over Rafael Benitez’ mannskap, men likevel mye kunne blitt annerledes om bare Frank Lampard hadde gjort som han pleier.

Fem minutter ut i 2. omgang, på stillingen 0-0, ble Demba Ba lagt i bakken av City-keeper Joe Hart. Dommer Andre Marriner pekte ubøønhørlig på straffemerket, og dermed fikk vanligvis pålitelige Lampard sjansen til å sette inn sitt 200. Chelsea-mål.

Men så sviktet veteranen da det gjaldt. Han satte forsåvidt en bra straffe, men Hart gjettet riktig og gjorde en god redning.

Tretten minutter senere ble straffemissen skjebnesvanger. Da tok Yaya Toure saken i egne hender og sendte City i ledelsen etter en flott enkeltmannsprestasjon og behersket avslutning via bortre stolpe.

Og så, etter 85 minutter, fastsatte innbytter Carlos Tevez resultatet med et strålende skudd som ikke ga Chelsea-keeper Petr Cech en sjanse.