Ryktesaker, uke 9

Blir Evra likevel? Reiser Nani til Italia? Ellers mer om Kroos, Carvalho og Mané, pluss managerspekulasjoner.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak, slik at dere som elsker dem lett kan finne frem mens resten enkelt kan holde seg unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag, 2.mars

22.17: Venstrebacknytt: Goal.com kan i dag by på litt venstrebackstoff. Mange forventer at Patrice Evra forsvinner etter sesongen, siden kontrakten hans går ut, men ifølge nettstedet prøver United nå å få franskmannen til å benytte seg av en klausul som vil binde ham til klubben i nok en sesong. Moyes skal ha gitt Evra klar beskjed om hans betydning for klubben, og £10 000 ekstra i uka skal være det United frister ham med.

Og hvorfor er United så opptatt av det plutselig? Goal.com kan svare på det også. United vet at det kan bli vanskelig å erstatte ham. Luke Shaw, som flere har meldt at blant annet United og Chelsea er veldig interesserte i, ser ut til å være mest aktuell for Chelsea.

Det har lenge vært meldt at Shaw er Chelsea-fan, og at det kan påvirke (men samtidig: Chris Smalling valgte United fremfor Arsenal selv om han var Arsenal-fan), men Goal.com skriver at foreldrene til Shaw bor i sørvest-London, kort vei fra Chelsea-treningsfeltet, og kanskje er dette så praktisk at det rett og slett får ham til å velge Chelsea? Nettstedet avskriver uansett ikke United, og skriver at alt uansett tyder på at Shaw forlater Southampton i sommer. Les saken her.

18.47: At Nani blir koblet til Italia skjer omtrent like ofte som sola står opp, så ingen overraskelser der. Søndagsutgaven av italienske Tuttosport melder at United skal være enige med Inter om en låneavtale for Nani fra sommeren av, og at Inter senere vil få muligheten til å kjøpe portugiseren.

Kilden er vel ikke blant de mest pålitelige i Italia, så det kan være verdt å huske på det i tillegg til å ha den naturlige skepsisen til rykter om Nani til Italia. Men på et eller annet tidspunkt så kan de jo plutselig ha rett! Det er bare å følge med videre.

18.35: Daily Mail har i en transferspalte skrevet at Sporting ønsker minst £20 millioner for William Carvalho, og det samme for Carlos Mané, og Sport Witness kan fortelle at portugisk presse finner påstanden merkelig. Spesielt Carvalho er ventet å ville bli en hel del dyrere enn dette.

Sport Witness spekulerer i at Daily Mails Rob Shepherd kanskje rett og slett har dårlige kilder innad i United, og viser til tidligere påstander om David de Gea for å underbygge dette. Les mer.

Shepherd melder for øvrig, i samme Daily Mail-transferspalte, at Toni Kroos er hovedmålet for sommeren. Les spalten her.

15:11: Nå melder Sky Sports at William Carvalho har sagt at det kan bli en overgang til Manchester United i sommer. Carvalho sa etter Sportings 2-1 seier over Braga at man får se etter sesongen hva som skjer, men at en overgang kan skje. Carvalho er forresten en 21 år gammel midtbanespiller på Sporting Lisboa.

12:51: Felix Kroos, Toni Kroos bror, har fortalt til Sky Germany at broren vurderer en overgang til Manchester United. Du kan lese hele saken her hos Metro. 

10:32: Metro og The Mirror skriver at United kan erstatte David Moyes med Frank de Boer og Louis van Gaal hvis United skulle ryke ut i 8.delsfinalen i Champions League. Dette vil først skje etter sesongen hvis resultatene uteblir og man ikke ser noe utvikling i sesongens ti siste kamper. Planen er at van Gaal skal bli førstelagsmanager mens Ajax-trener De Boer blir assistentmanager før han etterhvert tar over for van Gaal.

08:31: The Mirror spekulerer i at David Moyes skal være interessert i å hente Santiago Arias inn som Rafaels erstatter i sommer. De skriver at Rafaels fremtid er usikker og at Arias kan bli erstatteren hans.

Lørdag 1. mars:

21.00: Sky Italia melder at United hadde speidere på Napoli-Swansea, og det skal ha vært for å se på Pepe Reina! Han forlater sannsynligvis Liverpool i sommer, og United skal visstnok ønske seg spanjolen som backup for David de Gea.

Dette høres selvsagt nokså urealistisk ut siden det vil være en svært dyr andrekeeper, og siden Reina neppe vil utfordre sin Liverpool-heltestatus ved å gå til erkerivalen, men du kan uansett lese mer om det på hjemmesiden til journalisten Gianluca Di Marzio her. I samme sak nevnes Mehdi Benatia og Angelo Ogbonna som mulige speiderobjekt denne helgen (Vidal er suspendert).

20.05: Portugisiske Record melder lørdag at United går for William Carvalho, og at en sommerovergang ser mer og mer sannsynlig ut. Det skal sies at nokså upålitelige Here is the City står for den oversettelsen. Her kan du lese originalsaken.

Stortalentet har vært en svært viktig faktor i Sportings gode sesong i år.

19.45: Mer midtstoppernytt: Ginter er nevnt i flere aviser enn bare Daily Mail etter den nevnte speidertokten til David Moyes, og for eksempel Daily Mirror har meldt om det samme.

En annen midtstopper United vil se i aksjon denne helgen er marokkanske Mehdi Benatia, som spiller for Roma. Det er Sky Sports Italia som nevner dette, ifølge Football Italia. 27-åringen har de siste årene spilt for Udinese, før han gikk til Roma i sommer. Les mer.

Det har for øvrig blitt meldt om ny kontrakt for Benatia, men selv med ny kontrakt vil nok United kunne gi mer om en først bestemmer seg for at Benatia er verdt å bruke penger på.

11.57: En annen tysk stopper blir også nevnt. Ifølge Daily Express, vil United mest sannsynlig gå glipp av Borussia Dortmund Mats Hummels dersom de mislykkes i å kvalifisere seg for neste års Champions League. Les saken her.

08.09: Ifølge dagens Daily Mail, benyttet Moyes seg av frihelgen ved å ta turen over til Tyskland for å se på unge Matthias Ginter. 21-åringen som nylig ble kalt opp til landslaget for første gang opererte som midtstopper da hans Freiburg spilte 0-0 mot Hertha Berlin fredag. Les saken her.

Fredag 28. februar:

21.35: Cheick Tiotè skal ifølge Daily Express være et mulig overgangsmål for Moyes i sommer, men leder City racet om ivorianeren? Les saken her!

16.32: Daily Mail skriver fredag ettermiddag i en «exclusive-sak» at David Moyes skal ha funnet midtbaneløsningen i Portugal. Avisen hevder at 21 år gamle William Carvalho, som har vært linket til United før, blir fulgt med godt med på. Les mer her.

11.50: VitalFootball henviser til rapporter i «media» når nettstedet hevder at David Moyes vil gjøre et fremstøt overfor gamleklubben Everton, i et forsøk på å sikre seg klubbens 31 år gamle engelske landslagsstopper, Phil Jagielka. Les mer her.

08.40: Blackburn Rovers skal være interessert i å få låne Michael Keane for resten av sesongen. MUFC Latest skriver at klubbkaptein Grant Hanley har pådratt seg en langtidsskade, og at de blåhvite nå er skåret ned til beinet på midtstopperplass. Les mer her.

08.20: Manchester United og Liverpool er blant flere klubber som holder et godt øye med Inter Milans 19 år gamle senegalesiske venstreback, Ibrahima Mbaye.
Det er Soccerlens, via det italienske nettstedet www.fcinterviews.it, som  melder om interessen for spilleren, som for tiden befinner seg på et sesonglangt utlån til Livorno. Les saken her.

Torsdag 27. februar:

15.30: Samme blekke – Metro – mener at Robin van Persie vurderer å forlate United til sommeren, etter å ha blitt «dypt ulykkelig med livet på Old Trafford under David Moyes». Her kan du lese mer.

15.15: Metro påstår at David Moyes har kastet sine øyne på Tottenham-vingen Aaron Lennon(!)
United-manageren skal visstnok ha hatt sansen for den tidligere Leeds-spilleren helt siden han regjerte på Goodison Park, og håper nå at Lennon vil være med på å omskape Manchester United.
Problemet, slik den notoriske rykteavisen ser det, kan bli å få igang samtaler med Tottenham. Les saken her.

13.05: talkSport viser til «rapporter» i Italia, som visstnok forteller at den tidligere City-forsvareren og ligavinneren fra 2012, Stefan Savic, er kandidat til jobben som erstatter for den avtroppende Nemanja Vidic.
23 år gamle Savic ankom City fra Beograd-klubben Partizan på en fireårskontrakt i 2011, men forlot Etihad etter bare ett år. Han ble da solgt til sin nåværende klubb Fiorentina.

07.45: Vil Nemanja Vidic få selskap av Patrice Evra når han, slik det er forventet, havner på Giuseppe Meazza Stadion i Milan fra sommeren av? Italienske TuttoMercatoWeb mener at så kan skje, og hevder at Evra allerede er i samtaler med den italienske storklubben. Les saken her.

Onsdag 26. februar:

21.10: Det kan bli store utskiftninger på venstrebackplassen dersom ryktemakerne har rett i sine spekulasjoner. Mens The Mirror hevder at Southampton ønsker Alexander Büttner som erstatter dersom Luke Shaw forlater klubben, skriver The Express at Patrice Evra kan forsvinne til enten PSG, Monaco eller Inter i sommerens overgangsvindu.

20.30: Ifølge The Guardian kommer Robin van Persie til å vurdere fremtiden sin når overgangsvinduet åpner i sommer. Avisen skriver at Sir Alex Ferguson var selve nøkkelårsaken til at nederlenderen signerte for United, og at stjernespissen er opprørt etter tapet mot Olympiakos. Van Persie signerte for United, til tross for at Manchester City tilbød ham høyere lønn. Ved sesongslutt har den tidligere Arsenal-spilleren fremdeles to år igjen av kontrakten. Du kan lese hele saken her.

18.20: Wesley Sneijder har vært en gjenganger i ryktespalten, og blir stadig koblet til både Manchester United og Chelsea. I januar ble det ryktet at midtbanespilleren var villig til å gå med på et lønnskutt for å bli lagkamerat med Robin van Persie i United. I et intervju med The Sun avkrefter imidlertid midtbanespilleren at han er på vei vekk fra Galatasaray.

– Rykter er rykter. Det var ikke noe i dem. Jeg er fornøyd her, jeg føler meg bra. Vi har et godt lag, ellers ville vi ikke vært i åttedelsfinalen i Champions League, uttalte playmakeren.

15.35: Rykter om at David Moyes skal være på vei bort fra Old Trafford (se 14.10), blir møtt med vantro i klubbledelsen. Det melder tv-selskapet ITV i en «news update». Les saken her.

15.30: Montpelliers offensive midtbanemann, Remy Cabella, ble i januar sterkt linket til blant andre Manchester United. Ifølge eget utsagn til den franske TV BeIN Sport har han imidlertid ennå ikke tatt noen avgjørelse med hensyn til sin fremtid. På spørsmål om en potensiell overgang til Old Trafford, svarte han:
– Manchester United er en drøm for alle fotballspillere, men du må spørre min far om det. Inntil det foreligger noe konkret, sier jeg ingenting, av respekt for klubben min og Mr. Nicollin (Montpellier-presidenten). Les saken her.

14.40: Er Benfica-stopper Ezequiel Garay tilbake på United-radaren? Spørsmålet stilles fordi argentineren syntes tapt da russiske Zenit St. Petersburg kom på banen og tilbød ham €6 millioner per år og Benfica €14 millioner for å la  ham gå. Overgangen syntes å være i boks, men nå har Lisboa-klubben satt foten ned for at den kan skje innen det russiske overgangsvinduet stenger onsdag kveld ved midnatt. Det er portugisiske A Bola som melder dette. Les saken her.

14.10: CaughtOffside forsøker seg med en såkalt «Exclusive» der det påstås at United-ledelsen kommer til å sparke David Moyes. Tirsdagens pinlige forestilling i Hellas skal ha vært dråpen som til slutt fikk begeret til å flyte over for Glazer-familien og klubbens sportslige administrasjon. Kilden forstår det slik at klubbledelsen skal i krisesamtaler med  henblikk på å få hentet inn et managerteam som på kort sikt skal erstatte Moyes. Les saken her.

12.55: Lite å melde så langt, men nå skriver Daily Mail at Inter Milan regner med å kunne bekrefte en avtale med Nemanja Vidic i dag, en avtale som etter sigende vil innbringe serberen £20 millioner over en treårsperiode. Les saken her.

Tirsdag 25. februar:

12.00: Daily Mail skriver at Ryan Tunnicliffes dager som Fulham-spiller allerede kan være over, bare 25 dager etter overgangen fra Manchester United. I så fall må londonernes nye manager, tyske Felix Magath, åpenbart ha mindre sans for den hardtarbeidende midtbanespilleren enn sin forgjenger, Rene Meulensteen. Les saken her.

10.25: Slik FootballDirectNews forstår det, nærmer Manchester United seg en sommerovergang for den tyske duoen Marco Reus og Toni Kroos. I samme slengen mener kilden at United ivrer for et samarbeide med Sports Total, agentbyrået som representerer begge spillerne. De to, Borussia Dortmunds Reus og Bayern Münchens Kroos, verdsettes angivelig til £35 millioner hver. Les saken her.

07.25: Så har Internazionales colombianske midtbanespiller Fredy Guarin igjen dukket opp i ryktespaltene. Det er talkSport som melder at Manchester United er lystne på å hente 27-åringen til Old Trafford når sommervinduet åpner. Kilden hevder sågar at United er klare til å innlede forhandlinger med italienerne. Les saken her.

Mandag 24. februar:

14.30: – Hvis noen har krav som går gjennom taket så må man som klubb ta en avgjørelse. Det er ikke en eneste spiller det er verdt å endre lønnsstrukturen for. Ingen er uvurderlig. Hvis spilleren ønsker å bli i Bayern kan jeg bare råde ham til å ikke gamble for mye, sier Franz Beckenbauer om Toni Kroos og kontraktsforhandlingene. United er interessert, og spillerens kontrakt går ut sommeren 2015.

07.30: Wayne Rooney cashet inn med sin nye kontrakt, og i sommer kan muligens Toni Kroos gjøre det samme. I United. Ifølge Daily Mirror vil United tilby ham 250.000 pund i uka – noe som er tre ganger så mye som han nå tjener i Bayern. I tillegg vil 24-åringen som lekte seg med Arsenal forrige uke koste 30 millioner pund i overgangssum. Ellers skriver Mirror at det er Ilkay Gündogan, Portos franskmann Eliaquim Mangala og Southamptons Luke Shaw som topper Moyes’ ønskeliste. Les saken her.

Powered by Labrador CMS