savage101222u

Droppet landslagssamling – ble belønnet med seier mot opprykksfavoritten

Publisert Sist oppdatert

Utlånssaken fra helga blir kortere enn til vanlig, siden landslagsperioden naturligvis påvirker hvor mange utlånte som var involvert i klubbfotball, men noen spillere var i alle fall i aksjon for sine respektive lag.

Forest Green Rovers 1-0 Sheffield Wednesday

Forest Green har lenge sett fortapt ut, og hadde ikke vunnet en fotballkamp siden de slo lokalrival Cheltenham Town den 10. desember, men søndag ettermiddag rystet de League One-tittelfavoritt Sheffield Wednesday og vant 1-0.

Dermed har de nå for første gang vunnet under Duncan Ferguson, som tok over jobben i slutten av januar.

Charlie Savage ble tatt ut til landslagssamling med Wales’ U21-landslag, men fikk tillatelse til å droppe den samlingen for å prøve å hjelpe Forest Green, og det valget er nok Duncan Ferguson godt fornøyd med nå.

Ferguson valgte å droppe spiss til denne kampen, men brukte heller to offensive midtbanespillere som tidvis presset høyt, med Savage som den ene av dem. Kanskje ikke den rollen Savage er aller mest komfortabel med, men han jobbet knallhardt, og var også med på å åpne opp Sheffield Wednesday-forsvaret da han var tredje sist på scoringen.

Savage ble byttet ut like før slutt, og pappa Robbie Savage (som satt ved siden av Forest Green-eieren) og resten av publikum applauderte 19-åringen av banen.

Situasjonen for Forest Green ser fortsatt svært vanskelig ut til tross for denne seieren. Det er elleve poeng opp til Oxford United (som har én kamp til gode på Forest Green) på riktig side av streken, med åtte kamper igjen. Forest Green har uansett gitt seg selv et lite håp om en mirakuløs avslutning på sesongen nå.

Altrincham 1-0 Southend

Altrincham møtte et formsvakt Southend, som for tiden har problemer både på og utenfor banen, og benyttet muligheten til å klatre helt opp i ryggen på Southend etter å ha vunnet 1-0.

Maxi Oyedele har blitt et fast innslag for dette Altrincham-laget, men han er på landslagsoppdrag med Polens U19-landslag, så dermed var Joe Hugill denne gangen eneste United-spiller i aksjon for Altrincham.

Han hadde en mulighet til å score tidlig i kampen, men misbrukte den. Uansett virker det som om han har levert en brukbar kamp siden han ble værende på banen hele kampen.

– Joes arbeidsinnsats var helt enestående i dag. Han fikk kanskje ikke ballen så mye som han ønsket i dag, men han ga ikke midtstopperne et eneste sekund på ballen, sa manager Phil Parkinson etter kampen.

Sonny Aljofree var ikke i troppen.

Det er ti poeng opp til en playoffposisjon i National League for Altrincham.

joeh2
FIKK ROS FOR INNSATSEN: Joe Hugills Altrincham.

Ramsbottom United 0-0 Widnes

Tom Wooster stod som vanlig i mål for Ramsbottom United.

Ramsbottom ligger helt nederst på tabellen i Northern Premier League Division One West (nivå åtte), og trengte virkelig en seier hjemme mot Widnes, siden det er et av få lag de har en teoretisk mulighet til å ta igjen.

Slik gikk det ikke – men Wooster holdt i det minste nullen. En titt på Twitter-feeden til Ramsbottom forteller oss at Wooster skal ha gjort flere gode redninger, og var en viktig spiller for Ramsbottom i dette bunnoppgjøret.

Andre:

  • Di’Shon Bernard var igjen ubenyttet reserve for Portsmouth i 2-2-kampen hjemme mot Port Vale.
  • Ethan Galbraith endte opp med å sitte på benken hele kampen da Salford City tok en sterk 3-1-seier borte mot Stevenage.
Powered by Labrador CMS