United mot PSG!

Skal spille hjemme i første kamp, tirsdag 12. februar klokken 21.00.

Publisert Sist oppdatert

Med Manchester Uniteds håp om Premier League-suksess for lengst omme, og et Derby som satte stopper for videre deltakelse i Ligacupen, er det fortsatt et visst liv i håpet om å avslutte sesongen med et trofé – eller helst to.

Vi har for eksempel FA-cupen, hvor håpet kanskje aller mest lever fordi den ennå ikke har kommet igang; og så har vi turneringen som samler alle Europas beste klubber!

I UEFA Champions League henger United fortsatt med, og kan derfor – alle solemerker til tross – ikke avskrives der heller. I hvert fall ikke riktig ennå.

Drømmen lever [enn så lenge]

Riktignok må dagens situasjon snus fullstendig på hodet, og griser må belage seg på å bruke de neste månedene på å lære seg å fly, men i drømme kan alt skje, og drømmen, vel, den kan ingen ta fra oss.

Klokken 12 i dag, mandag middag, ble det i sveitsiske Nyon avholdt trekning til Champions Leagues åttedelsfinale. Og, siden en av de 16 kulene bar  Manchester Uniteds navn, var det med en viss spenning vi så frem til utfallet og hvem som ville bli klubbens motstander når de første utslagskampene skal avvikles om to måneders tid.

Billetter og hotellpakker til hjemmekampen mot PSG, tirsdag 12. februar kl. 21.

United useedet

Det vi visste allerede på forhånd, var at United, med nederlaget i Valencia, gikk glipp av sjansen til seier i sin gruppe, og dermed måtte finne seg i å stille til trekning i gruppen av useedede klubber.

Det betød igjen at United ville bli trukket ut mot en seedet klubb, og belage seg på hjemmekamp først mot enten Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Porto eller Real Madrid. Kanskje ingen drømmemotstander noen av dem, men så lenge det var håp valgte vi å anse Porto som den minst uovervinnelige motstanden.

Også Manchester City og Juventus var seedet, men disse ville bli unngått i denne omgang som følge av at City og United tilhører samme forbund, og at Juventus var en av av motstanderne i gruppespillet.

I tillegg til United, besto gruppen av useedede klubber av Ajax, Atletico Madrid, Liverpool, Lyon, Roma, Schalke og Tottenham.

LIVE-sending på Facebook

OBS: Du kunne følge trekningen via Supporteklubbens Facebook-side. Der var redaktør Dag Langerød til stede for å kommentere begivenhetene etter hvert som de utspilte seg.

Trekningen:

Franske Laura Georges og den tidligere Liverpool-spilleren Luis García hadde fått æren av å plukke opp de 16 kulene, og det gjorde de på denne måten:

(De useedede klubbene står nevnt først og får hjemmekamp først)

Schalke v Manchester City

Atlético Madrid v Juventus

Manchester United v Paris Saint-Germain

Tottenham v Borussia Dortmund

Lyon v Barcelona

Roma v Porto

Ajax v Real Madrid

Liverpool – Bayern München

Kommentar: United møtte PSG i International Champions Cup i USA sommeren 2015, men dette blir første gang klubbene står overfor hverandre i obligatorisk kamp.

Franskmennene scoret i høst til sammen 17 mål mot Liverpool, Napoli og Røde Stjerne. Det gjorde dem til mestscorende av samtlige 32 klubber i gruppespillet.

OBS: Uniteds hjemmekamp skal spilles tirsdag 12. februar kl. 21.00. Billettsalget har startet.

Returkampen, på Parc de Princes i Paris, spilles onsdag 6. mars, også det kl. 21.00.

Powered by Labrador CMS