Ronaldo på farten igjen

Åpnet scoringene da Juventus fortsatte seiersrekken.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan artet helgen seg for Uniteds Champions League-rivaler? Vel, ingen av dem tapte, så pass kan vi røpe allerede. En av dem slo til med scoringskalas, en annen innfridde – så vidt det var, mens det for en tredje ble nok en bekreftelse på at sesongen ennå ikke har tatt av.

Frosinone 0-2 Juventus

For så å plukke opp den innledende tråden: For Juventus’ vedkommende gikk det nøyaktig som forventet. Cristiano Ronaldo & co. var naturligvis storfavoritter foran besøket til lille Frosinone, klubben som rykket opp i vår, og som etter fire Serie A-runder sto med ett enslig poeng.

Tross nærmest konstant press mot de bakre rekker sto imidlertid det nederlagsdømte hjemmelaget lenge imot; ja, så lenge at man etter hvert begynte å være en aldri så liten sensasjon. Skulle de virkelig klare å knipe med seg et poeng fra møtet med ligalederen?

I hele 81 minutter klarte de å holde Juventus fra livet, men så skjedde det nærmest uunngåelige. En aldri så liten glipp i markeringene førte til at Cristiano Ronaldo plutselig sto helt fri i feltet, og dermed var det gjort. I neste øyeblikk suste ballen inn i hjørnet til portugiserens tredje scoring på to kamper i hjemlig serie.

Og så, helt på tampen, fastsatte Federico Bernardeschi sluttresultatet til 2-0 for Serie A-lederne, som dermed står med full pott – 15 poeng – etter fem runder.

FROSINONE v JUVENTUS. Før avspark på Stadio Benito Stirpe.

Villarreal 0-0 Valencia

Tidligere på dagen hadde Valencia tatt den korte turen til El Madrigal for møte med naboklubben fra Villarreal. Der ble det, som på forhånd antatt, et jevnspilt og sjansefattig oppgjør. Resultatet ble deretter, i en kamp der ingen av lagene var i stand til å finne nettmaskene.

Valencia, som neste uke tar turen til Old Trafford, må dermed konstatere at sesongen ennå ikke har kommet igang for deres vedkommende. Med bare fire poeng på fem ligarunder befinner laget seg i øyeblikket helt nede på en skuffende 15.-plass,  og – enda mer bekymringsfullt – de står fortsatt uten en eneste seier.

Young Boys 7-1 Basel

Helgens mest oppsiktsvekkende resultat var det utvilsomt Young Boys som sto for. Etter 0-3 i sist onsdags hjemmemøte med Manchester United, slo de grusomt tilbake i søndagens kamp mot laget som flere ganger har gjort livet surt for nettopp rødtrøyene fra Manchester.

I en kamp Basel var nødt til å vinne for å ha noen mulighet til å nærme seg bakfra, ble de isteden offer for et hjemmelag i storform.
Riktignok fikk gjestene en mann utvist etter vel en time, men på det tidspunktet viste lystavlen allerede 4-0 og kampen var avgjort.

Young Boys stilte for øvrig til start med ni av de samme spillerne som tapte for United. Kun midtbanemann Djibril Som og spissen Roger Assalé var borte.

Sistnevnte kom imidlertid innpå og sørget for lagets syvende scoring, etter at Fassnacht, Sulejmani, Camara, Hoarau, Aebischer og en annen innbytter, Leonardo Bertone, hadde satt inn de seks foregående.

Young Boys fortsatte dermed sin seiersmarsj gjennom sveitsisk Super League. Laget har nå 21 poeng av like mange mulige, og en målforskjell på 26-5.

Powered by Labrador CMS