– Standarden hans er det vi må sikte på

Manageren ser frem til to gode kamper mot Manchester City, og forteller om sin beundring for Pep Guardiolas lag.

Publisert Sist oppdatert

Det er bare noen dager siden det målløse oppgjøret mot Wolverhampton på Molineux Stadium, hvor blant annet Harry Maguire pådro seg en skade.

LES OGSÅ: Disse er ute med skade nå

På pressekonferansen før kampen mot Manchester City fikk vi ingen spesifikk oppdatering på noen av spillerne, og manageren snakket mer om spillernes restituering enn skadene.

– Vi skal gi spillerne den tiden de trenger. Det er det mest ærlige svaret jeg kan gi deg. Noen av spillerne er ikke klare, og hvis det var en kamp i dag er jeg ikke sikker på om det hadde gått så bra, men om 36 timer tror jeg mye er gjort. 

Håper på to gode kamper

Det kommende Manchester-derbyet spilles tirsdag syvende januar, på dagen én måned etter at Manchester United vant 2-1 på Ethiad Stadium i Premier League.

Men denne derby-kampen er i ligacupen, en turnering hvor Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har større sjans til å vinne enn de har i Premier League.

– Man vil alltid vinne troféer, og vi er ganske nærme nå. Og det å ha det lokale derbyet i semifinalene blir forhåpentligvis to gode kamper og to gode dager i Manchester. 

RØD FEST: Forrige gang lagene møttes var det de røde som kunne feire da dommeren blåste av kampen.

– Taktikken som førte til at dere vant på Etihad, kan det gjøres over to kamper? 

– Vel, det er to kamper, så vi er nødt til vite at når denne kampen er over så er det bare pause. Vi er nødt til å dra til Etihad og fullføre jobben om vi leverer varene i morgen. Det er to kamper ja, men vi fokuserer på denne nå, for det er tre uker til den neste kampen mot dem. 

– Store kamper gir deg energi og viljen til å nå neste nivå. Kanskje mer enn du er kapabel til i hodet. Noen ganger overrasker man seg selv i disse store kampene, og det er begrenset hvor mye man kan trene mellom kampene [når programmet er så tett].

– Det handler om mental forberedelse, jobbe med det fysiske apparatet og støtteapparatet, og forhåpentlig husker vi hva vi gjorde bra sist.

Kan klare det

Manchester United ble rost nesten helt opp i skyene etter Manchester-derbyet tidlig i desember, etter det har det gått litt opp og litt ned for Solskjær og United.

Solskjær blir spurt om det er frustrerende å ikke finne tilbake til nivået laget holdt på Etihad.

– Det er det vi er nødt til å sikte på. Se bare hvordan vi presterte mot Manchester City og Tottenham over den korte periode. Vi vet at vi er på et fysisk nivå til å klare det. 

TOPPNIVÅ: Mot Manchester City, og mot Tottenham i kampen før, viste Manchester United-spillerne hva som bor i dem på en god dag.

– Men alle kamper lever sitt eget liv, og når man får slike høydepunkt som det der er jeg sikker på at folk vil se tilbake på de kampene og si at «det er det United-laget vi ønsker å se», og vi kan selvfølgelig forbedre oss.

Pep har satt standarden

Tradisjonelt sett er det ikke alle lag og managere som stiller like sterkt i ligacupen som i andre turneringer, og Solskjær blir spurt om hva han forventer å møte på tirsdag.

– FA-cupen var en god uke for dem. De hadde Port Vale hjemme og kunne hvile en del spillere. Men ansett hvilket lag han stiller er det et godt lag, og vi skal også stille et sterkt lag.

– De er tilbake på vinnersporet, men form går ut av vinduet når man spiller et byderby. Adrenalinet pumper og atmosfæren blir viktig. Men uansett hvilken kamp, og uansett hvilken dag så kan ting endres på et øyeblikk. Det kan være en dommeravgjørelse, flaks, en skade eller et rødt kort.

– Men, vi vet at de er et topplag, og jeg har sagt det før at jeg er en beundrer av Peps lag. Han har hevet standarden veldig mye siden han kom til City. Standarden hans er det vi må sikte på.

STANDARDEN: Ole Gunnar Solskjær ønsker å ligge på nivået til byrivalens manager.

Videre blir han spurt om hva han selv tenker om ligacupen, og om han kommer til å stille med Sergio Romero fremfor David de Gea.

– Jeg kan ikke gi dere laget nå. Romero spilte godt, igjen, mot Wolverhampton, men det er ikke alle som er restituert enda, så vi vet ikke hvem som blir tilgjengelige til kampen.

LES OGSÅ: Guardiola: – Når de får løpe er de et av de beste lagene

Powered by Labrador CMS