RR

To nye spillere kan være ute

Publisert Sist oppdatert

Marcus Rashford kommer ikke til å være del av spillertroppen til lørdagens møte med Brighton. Det avslører United-manager Ralf Rangnick på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

I tillegg er midtstopper Eric Bailly som usikker å regne før turen ned til sørkysten.

Rangnick sier at Rashford ikke kommer til å delta i Brighton-kampen fordi han har blitt syk.

– Marcus Rashford kommer til å mangle. Han har fått bronkitt og har feber, så han kommer ikke til å kunne være del av gruppen.

rashpool
TØFF SESONG: Denne sesongen har vært Marcus Rashfords verste i United-trøya. Nå går han glipp av den nest siste kampen på grunn av sykdom.

Bailly har på sin side pådratt seg smerter i ryggen. Ivorianeren har sittet på benken de siste fem kampene, men nå vil han muligens ikke være del av troppen i det hele tatt.

– I tillegg står det et spørsmålstegn ved Eric Bailly. Han ringte legen i dag tidlig og hadde problemer med ryggen. Han blir sjekket nå, så får vi se om vil være i stand til å trene etterpå. 

Maguire tilbake i troppen

Kaptein Harry Maguire er derimot tilbake. Forsvareren ble avbildet på trening sammen med lagkameratene onsdag og kan være aktuell for en plass i midtforsvaret på Falmer.

– Harry er tilbake i trening. Han har trent hele uken. Han er tilgjengelig for i morgen og vil være del av stallen.

Rangnick vil imidlertid ikke avsløre hvorvidt Maguire kommer til å avløse Raphaël Varane eller Victor Lindelöf i midtforsvaret, eller om han kommer til å starte på benken.

– Det er en avgjørelse jeg må ta etter trening i dag. Jeg ønsker åpenbart ikke å fortelle motstanderne våre hvilken ellever vi stiller med, men han kommer definitivt til å være del av gruppen. 

Manchester United Training Session
TILBAKE PÅ CARRINGTON: Harry Maguire er tilbake i aksjon etter å ha gått glipp av kampene mot Chelsea og Brentford.

I tillegg er både Fred og Edinson Cavani som kjent tilbake fra skade. Den søramerikanske duoen kom inn fra benken i 3-0-seieren over Brentford.

Aaron Wan-Bissaka figurerte også på trening onsdag, etter et to kamper langt skadeavbrekk. Rangnick sier imidlertid ingenting rundt hvorvidt backen er klar til å returnere eller ei.

Har avtalt Ten Hag-samtale

Som ventet får Rangnick igjen nye spørsmål om fremtiden til United, og hvilken rolle han selv har å spille i den.

Med bare to kamper igjen av sesongen, rykker vi stadig nærmere tidspunktet der tyskeren går fra å være manager til konsulent. 63-åringen har tidligere uttalt at han og Erik ten Hag ikke har snakket sammen om situasjonen i klubben ennå, men Rangnick avslører nå at dette er på trappene.

– Vi kommer definitivt til å snakke sammen etter sesongen. Men først ønsker både jeg og Erik å fokusere fullt og helt på våre gjenværende kamper. Han har tre kamper igjen og kommer til å gjøre alt han kan for å vinne ligaen i Nederland. Men vi har avtalt at vi skal ta en prat om alt sammen etter sesongen.

De Graafschap v Ajax - Eredivisie
VINNER: Erik ten Hag er allerede en merittert mann, etter fire og et halvt år i Ajax og Amsterdam. Nå håper han å vinne et siste ligagull til før han tar over United.

Rangnick gjentar igjen at det kommer til å bli endringer i spillerstallen før neste sesong. Spillere på utgående kontrakt kommer til å forsvinne ut, mens nye spillere kommer inn.

Treffer klubben på nysigneringene, er Rangnick fortsatt sikker på at veien videre kan bli positiv for United.

Men først venter altså to bortekamper i Premier League, mot Brighton og Crystal Palace. Rangnick tror spillerne er innstilte på å levere på lik linje i disse to kampene som de gjorde i seieren over Brentford – en kamp Rangnick omtaler som «en av våre beste kamper de siste seks månedene».

– Det jeg likte var at man kunne se at spillerne hadde det gøy og koste seg. Det er den tilnærmingen vi trenger i morgen også.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS