rangnick020522b

Rangnick fikk spiss-nei – fyrer løs mot speiderapparatet

Publisert Sist oppdatert

Ralf Rangnick ønsket å signere en ny spiss i januarvinduet, men fikk nei av United-styret. Det avslører tyskeren i den lukkede delen av pressekonferansen før lørdagens møte med Brighton.

I løpet av bare noen få dager i slutten av januar mistet Rangnick både Mason Greenwood (suspendert som følge av pågående politietterforskning), Anthony Martial (lånt ut til Sevilla) og Edinson Cavani (langtidsskade).

United-manageren henvendte seg til styret i klubben i håp om å få hente en erstatter, men tyskerens bønn ble ikke hørt.

– Kanskje – og dette mener jeg fortsatt – burde vi ha prøvd (å hente noen) i løpet av de siste 48 timene, forklarer Rangnick.

– Jeg snakket med styret og spurte om vi ikke i alle fall burde snakke om det, analysere og finne ut om vi kunne få tak i en spiller, enten på lån eller som permanent overgang. Men til slutt var svaret nei.

 

Tony
GIKK PÅ UTLÅN: Anthony Martial var viktig i oppbygningen til Marcus Rashfords avgjørende mål i seieren over West Ham. Så forsvant franskmannen til Spania, der han ikke har prestert.

Gikk verken for Diaz, Vlahovic eller Alvarez

Rangnick påpeker at hans United var på vei i riktig retning frem til de skjebnesvangre vinterdagene. Laget hang bedre sammen defensivt og hadde en poengfangst på over to i snitt per kamp.

Så falt plutselig de tre angrepsvåpnene av lasset samtidig.

Ifølge tyskeren var styret i utgangspunktet enige i at det kunne være fornuftig å hente en forsterkning i angrepet. Klubbens speiderapparat var imidlertid ikke enige.

– Svaret var da: «Nei, det finnes ingen spiller på markedet som virkelig kan hjelpe oss».

Det er en konklusjon Rangnick ikke later til å være spesielt overbevist av. United-manageren blir spurt om han ikke selv så noen spillere som både kunne bøte på problemet og samtidig var ledige på markedet.

– Det var noen, smiler Rangnick oppgitt.

Villarreal v Liverpool Semi Final Leg Two - UEFA Champions League
HAVNET PÅ ANFIELD: Ralf Rangnick nevner Luis Diaz som en spiller United kunne ha prøvd seg på i januar. Colombianeren havnet i stedet i Liverpool, der han har blitt en monsterhit.

Han trekker frem at verken Luis Diaz (gikk fra Porto til Liverpool), Julian Alvarez (ble kjøpt fra River Plate av Manchester City) og Dusan Vlahovic (gikk fra Fiorentina til Juventus) hadde byttet klubb på daværende tidspunkt.

– Det er bare tre av dem jeg kommer på i farten akkurat nå.

– Kanskje jeg skulle ha pushet på mer for å få den ekstra spissen, men det gjorde jeg ikke, sier Rangnick før han fastslår at det ikke gir mening å dvele ved fortiden, selv om han mener at United i alle fall burde ha prøvd.

Rangnick forteller også at han ikke har fått oppgitt noen grunn for hvorfor ikke de tre ovennevnte spillerne ble vurdert som passende for det United var ute etter.

I etterkant har både Jim Lawlor (sjefsspeider) og Marcel Bout (sjef for Uniteds globale speideroperasjoner) forlatt klubben. Det er ikke kjent hvorvidt dette har noe å gjøre med situasjonen fra januar.

Vil ta med holdningene i vurderingen av spillerne

Jesse Lingard er blant dem som har blitt skadelidende av Uniteds spissmangel.

Midtbanespilleren har havnet i søkelyset igjen denne uken. Broren Louie Scott kritiserte Rangnick for ikke å slippe til Lingard mot Brentford, i det som antakelig hadde blitt hans siste kamp på Old Trafford som United-spiller, en kritikk Rangnick avfeiet.

JEL
BLE PÅ BENKEN: Jesse Lingard er angivelig lite fornøyd etter å ikke ha fått minutter på banen i Uniteds siste hjemmekamp for sesongen.

Tyskeren understreker igjen at han ga Lingard tillatelse til å dra fra United til «hvilken som helst klubb» i januarvinduet, men at styret satte foten ned da spissproblematikken oppsto mot slutten av overgangsvinduet.

Nå er 29-åringen og flere av lagkameratene på vei ut, ettersom kontraktene deres er i ferd med å utløpe. I tillegg spekuleres det i at flere av spillerne som fortsatt har kontrakt også kommer til å forlate klubben når Erik ten Hag tar over.

Rangnick gjentar at det må bli opp til nederlenderen å avgjøre hvem han ønsker å ta med seg videre og ikke.

– Dette er noe vi (Rangnick og styret) har snakket om ofte. Men dette er også en avgjørelse Erik må ta sammen med styret. Vi har avtalt å snakke sammen. Spør han om det, er jeg mer enn villig til å svare, men det er og blir hans avgjørelse. 

Ajax v Royal Standard de Liege - UEFA Champions League third round qualifying match
HAR EN STOR JOBB FORAN SEG: Ralf Rangnick sier at det blir opp til Erik ten Hag å avgjøre hvilke spillere han ønsker å beholde i Manchester.

Rangnick bekrefter at han kommer til å ta spillernes holdninger med i beregningen dersom Ten Hag ber ham om å komme med en vurdering av hver enkelt spiller.

– Analyserer du nivået til en spiller, inkluderer det alt. Både mentalitet, fysikk, skadehistorikk, hvor ofte han er tilgjengelig, hvilken påvirkning han har når han spiller regelmessig. I en klubb med Uniteds forventningspress, hjelper det ikke om en spiller sier til deg at han muligens vil vise hvor god han er hvis du lar ham spille ti kamper.

– Skal en United-spiller spille, må han prestere, uansett om han blir byttet inn etter 75 minutter eller spiller fra start. Ser du på topplagene i ligaen, er det nivået de må være på dersom vi skal tette luka.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS