Solskjær: – Donny banker på døren nå

Ole Gunnar Solskjær innrømmer at det blir vanskelig å utelate Donny van de Beek fra førsteelleveren om han fortsetter finspillet.

Publisert Sist oppdatert

Mot Brighton var nederlenderen lenge anonym før pause, men spilte seg opp i 2. omgang.

Den fantastiske flikken til Juan Matas 2-0-scoring var selvsagt ikke noe som gikk United-manager Ole Gunnar Solskjær hus forbi.

(+) SPILLERBØRSEN: Mata var banens gigant

– Vi bli helt sentral for oss

– Donny kommer til å bli viktig for oss denne sesongen. Jeg har sagt det flere ganger allerede. Han har vist kvalitet i hver kamp han har spilt. Han banker på døren nå, sa Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Nederlenderen har startet de to ligakampene på benken, men spilte fra start både mot Luton og Brighton i ligacupen.

FESTLIG VORSPIEL: Donny van de Beeks flikk til Juan Matas 2-0-scoring var regelrett genial. Nå sier Ole Gunnar Solskjær at det blir vanskelig å vrake ham fra laget.

Fortsetter han den gode trenden, er det neppe lenge til Van de Beek også starter i Premier League for Solskjærs mannskap. 

– Donny har en stor fotballintelligens som han har fra en god skole i Ajax. Han beveger seg smart og spiller enkelt, men veldig effektivt. Alle samtalene jeg har hatt med ham viser at han er skikkelig påskrudd, sier Solskjær.

På spørsmål om Van de Beek kan bekle en kantrolle, er United-manageren slett ikke avvisende. 

– Han er naturligvis en annen type venstreving enn Daniel James og Marcus Rashford, men hvorfor ikke? Han er flink til å finne rom og spille i de lommene som oppstår. Jeg husker min egen karriere og at jeg ofte måtte spille i ulike posisjoner. Donny er en av dem som kan spille i flere posisjoner, og han er en spiller som en trener elsker å ha i troppen, sier Solskjær.

– Veldig tilfreds med Bailly

En annen spiller som benyttet kampen mot Brighton til å vise seg frem var Eric Bailly.

Stopperen var strålende og Solskjær legger ikke skjul på at han var svært tilfreds med den skadeforfulgte stopperen.

MYE POSITIVT: Ole Gunnar Solskjær og Kieran McKenna virket tilfredse på sidelinjen utover i 2. omgang. Uniteds trenerteam får en aldri så liten hodepine med å komponere laget mot Tottenham etter at flere av dem som var i aksjon mot Brighton storspilte.

– Eric var veldig god nok en gang. Han vet også hvor høyt vi verdsetter ham her i klubben. Han viktigste utfordring nå er å holde seg skadefri og i form. Jeg er veldig fornøyd med ham, understreker Solskjær.

– Ikke snakk om at Mata skal dra

De siste dagene har det versert rykter om at Juan Matas fremtid i United er usikker.

Da Solskjær ble konfrontert med ryktene, virket han oppriktig overrasket.

– Du spurte om Mata kommer til å dra? Jeg har ikke lest noe om det og det er ikke et tema. Det jeg har snakket med ham om er utelukkende hvor verdifull han er for oss, hva han kan gjøre for å spille enda mer og hvordan han kan bidra i gruppen. Juan er en spiller som har mye erfaring, har vunnet stort sett det som er mulig i fotball og han er et glimrende eksempel for de unge spillerne i gruppen, sier Solskjær.

Powered by Labrador CMS