– Donny spiller en fotball jeg elsker

Juan Mata var kampens store spiller med både scoring og målgivende. Selv var Mata opptatt av å trekke frem den geniale flikken fra Donny van de Beek i forkant av 2-0-scoringen.

Publisert Sist oppdatert

Juan Mata startet friskt i 3-0-seieren mot Brighton, og var helt sentral da United tok ledelsen like før pause.

LES OGSÅ:
Børsen: Den lille giganten

Først skaffet han frisparket som Scott McTominay headet i mål, og etter hvilen besørget Mata selv 2-0-scoringen etter en glimrende flikk av nykommer Donny van de Beek.

– Donny forstår fotball

Det var en pasning som fikk Mata til dra frem solide komplimenter til sin nye lagkamerat.

– Donny er en veldig smart spiller og jeg liker veldig godt å spille med ham. Han spiller en fotball som jeg elsker. Veldig smarte pasninger og få berøringer og stadige bevegelser. Han er alltid i de rette posisjonene og forstår fotball, sier Mata til Sky Sports.

STRÅLENDE: Juan Mata leverte en glimrende kamp mot Brighton da United vant 3-0.

Spanjolens fulltreffer mot Brighton var hans 50. mål for United siden debuten mot Cardiff i 2014.

Den gangen var Ole Gunnar Solskjær manager for Uniteds motstander Cardiff, men onsdag var det United-manageren Solskjær som kunne prise seg lykkelig over Matas eminente overblikk og kreativitet. 

– Juan er den ultimate profesjonelle spilleren. Man er aldri overrasket når han spiller slik, sier Solskjær til Sky Sports etter kampen.

Praktredning av Henderson

United vant det høydramatiske oppgjøret mot Brighton i Premier League i helgen.

Det lå aldri an til å bli lignende dramatikk mot Brightons nest beste i ligacupen, men United måtte smøre seg med tålmodighet før ballen lå i nettmaskene. 

Juan Mata skaffet selv frisparket som han la millitemerpresist på hodet til Scott McTominay like før pause.

FULLTREFFER: Scott McTominay gratuleres etter å ha sendt United i føringen mot Brighton. United vant 3-0 og er klare for kvartfinalen i ligacupen.

– Jeg la innlegget i et rom der jeg vet vi har gode hodespillere. Det var en viktig scoring for oss. Det kan være frustrerende når vi ikke utnytter sjansene, påpeker Mata.

Etter spanjolen hadde besørget 2-0, sendte innbytter Paul Pogba et frispark i mål, via Brighton-muren.

3-0 minnet om et lag som hade god kontroll, men United-keeper Dean Henderson måtte i aksjon et par ganger og reddet strålende en avslutning fra kloss hold da Brightons Leandro Trossard fyrte løs.

Nå venter Tottenham i ligaen for United. Til den kampen blir det nok en gang flere endringer på laget.

Kanskje spilte både Juan Mata og Eric Bailly seg inn i tankene til Ole Gunnar Solskjær før møtet med den tidligere United-manageren José Mourinho. 

Powered by Labrador CMS