ralfbr

Rangnick beklager: – Til slutt handlet det om ikke å tape mer

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan bare beklage.

Det svarte Ralf Rangnick da han snakket med MUTV like etter kampslutt lørdag.

– Jeg kan bare beklage overfor supporterne som reiste så langt. Det var ikke bare dårlig. Det var ekstremt dårlig. Dette var et ydmykende resultat. Det var uakseptabelt. Det er vanskelig å akseptere. For meg personlig var dette også det nest verste enkeltresultatet i en 35 år lang karriere.

Slik lød det da han også hadde pratet på den offisielle pressekonferansen.

– Ja, sesongen har vært en katastrofe, men i denne kampen handler det ikke bare om å tape 4-0. Det handler om måten vi tapte 4-0 på.

Han ble også spurt om hva som må ordnes til neste sesong, men ba om forståelse om at det ikke var noe han ville svare på rett etter en kamp som dette.

– Vi burde uansett, med laget vi hadde på banen både før og etter pause, kunne levere bedre enn det vi gjorde.

Rangnick snakket imidlertid villig om kampen.

– Jeg tar fullt ansvar, men må innrømme at det er vanskelig å forstå hvorfor vi leverer som dette rett etter at vi spilte som vi gjorde mot Brentford mandag.

– Fra første til siste minutt var dette rett og slett ikke godt nok. Vi hadde ikke en sjanse. Vi ga dem for mye rom og tid med ball, og det eneste som var positivt i pausen var resultatet, fortsatte han.

Pause-resultatet var 1-0, og da hadde tyskeren et par valg. To mann måtte og skulle inn, men skulle han legge om til tre mann bak eller å gå for det med å legge om til 4-4-2.

Han valgte det siste.

ralfbbrig

– Vi tok den sjansen, fordi det kanskje kunne gi oss en scoring eller to, men samtidig betød det at vi fikk enda flere problemer med å forsvare oss. Hvis man skal være etterpåklok var det kanskje for risikabelt, og det er noe jeg må ta ansvar for hvis det var tilfellet.

– Vi vurderte også tre mann bak da, men tenkte at det å ta ut en offensiv spiller for å sette innpå en midtstopper til ville blitt feil melding å sende.

– Da det ble 3-0 og 4-0 så handlet det imidlertid om ikke å tape mer. Det var derfor vi satte Harry Maguire innpå.

–  Dette ble imidlertid et ydmykende tap. Av og til så det ut som om vi var på sommerferie allerede.

– I dag slet vi med å forsvare oss som lag, akkurat som mot Liverpool og Everton. Vi var også for dårlig til å ta ballen tilbake fra det andre laget, og de eneste gangene vi skapte sjanser i kampen var de siste 20 minuttene i en 3-5-2-formasjon.

– Vi har egentlig hatt en god treningsuke. Atmosfæren har vært god. Men jeg sa til dem før kamp: «Det handler ikke bare om å ha det moro der ute. Det handler også om å forsvare seg», men det klarte vi ikke.

– Igjen, jeg kan bare beklage, sa Rangnick.

Han forsvarte imidlertid spillerne da han ble spurt om det stemte at en del av dem ikke fortjente å ha på seg United-drakten.

– Her må jeg forsvare spillerne. Jeg har sett dem på trening. Vi slo Brentford hjemme, et lag som kom til den kampen i ganske god form og er ganske gode med ball, men samtidig – jeg husker jeg så på kampen mot Watford, som nå har rykket ned. Da tapte United 4-1 og dette føltes veldig likt.

ronbr

– Problemet er hvordan vi skal forsvare oss som et lag, og i denne ligaen ikke gjør det mot gode lag – og Brighton er et godt lag – hvis vi gir lag tid og rom, så får man resultater som dette, sa tyskeren.

Men stoler han på at styret klarer å ta United tilbake til toppen?

– Jeg stoler fullt og helt på dem, ja. De har vært enige med det jeg har sagt til dem da vi har snakket de siste ukene og månedene.

– Det jeg snakket om fredag, om spillere som ikke kom, vi hadde uansett bare hatt 48 timer til å fikse noe, så det kan hende det hadde blitt for lite. Samtidig så skjedde det ting ingen kunne forutse, men igjen, etter en slik prestasjon, jeg vil ikke se etter unnskyldninger etter en prestasjon som denne.

– Jeg er uansett positiv til fremtiden med Erik ten Hag. Styret har også gjort noen endringer allerede, og det kommer flere endringer i sommer. Jeg tror det kan endre på alt, slik at United fremstår helt annerledes neste sesong.

– Så har jeg sagt det før, men om man skulle kalle noe i alt som skjer nå en god ting så må det være at alle innser at det må en del endringer til her.

Bruno Fernandes oppsummerte på følgende vis:

bruno3242

– Brighton var bedre enn oss. De viste mer vilje. De fortjente det. De kunne scoret flere mål. Vi vant ikke andreballene, vi gjorde defensive feil og skapte ikke nok til å score mål.

– Hadde dette vært en annen klubb, kanskje i et annet land, så ville vel bortetribunen vært tom utover i 2. omgangen.

Var dette sesongens største nedtur?

– Nei, hele sesongen har vært det. Bunnene har vært for dype, sier Fernandes.

United-fansen sang «You’re not fit to wear this shirt», og til det svarte portugiseren.

– I dag gjaldt det ogå meg. Det vi gjorde i dag, det jeg gjorde i dag, var ikke bra nok for United. Det aksepterer jeg.

Powered by Labrador CMS