Aston Villa v Manchester United - Premier League

Våre vurderinger om laget mot Brentford

Publisert Sist oppdatert

De fleste vil nok være enige i at Manchester United skulle hatt med seg tre poeng hjem fra Villa Park lørdag kveld.

Slik gikk det ikke. Likevel var Ralf Rangnick godt fornøyd med det laget leverte mot Aston Villa.

– Jeg likte bevegelsene våre, jeg likte vårt spill med ball, strukturen i spillet og måten vi presset på – enten det var i første eller andre linje, og til og med da vi måtte forsvare egen boks, så gjorde vi det bra i de første 70 minuttene, sa Rangnick.

– Vi må bygge videre på det, og gjøre noe lignende mot Brentford – men ikke i bare 70 minutter, men i 90, eller 95-97-98 minutter, alt etter hvor lang kampen blir.

Derfor er det ikke ventet store endringer på laget når United skal i aksjon igjen onsdag kveld.

Oppgjøret på Brentford Community Stadium er det første møtet mellom lagene siden 1975, da United gikk videre i ligacupen med 2-1 etter scoringer av Sammy McIlroy og Lou Macari. Forrige gang lagene møttes i ligaen var i 1947.

United har vunnet fire av sju kamper med Rangnick som manager. Laget har imidlertid bare sluppet inn fire mål, noe som er en tangering av Ole Gunnar Solskjær som startet på strålende vis i 2018/19.

FORHÅNDSSTOFF:

Manchester United

Mens Luke Shaw og Scott McTominay returnerer etter suspensjon, er det knyttet usikkerhet til flere spillere.

Verken Cristiano Ronaldo eller Marcus Rashford var i troppen mot Aston Villa, men Rangnick trodde tirsdag at begge ville være tilgjengelige mot Brentford ettersom de er tilbake i trening.

Ronaldo ble også sett da United-spillerne fløy til London tirsdag kveld. Anthony Martial, som ikke har spilt ett eneste minutt for Rangnick var også med der.

Aaron Wan-Bissaka er imidlertid uaktuell til denne kampen.

Paul Pogba er tilbake i trening, men er ikke aktuell for matching før om et par uker. Jesse Lingard har pådratt seg en smell, mens Eric Bailly er opptatt med Afrikamesterskapet.

Rangnick sa tirsdag at United akkurat nå har bestemt seg for å spille i 4-3-3-formasjonen.


David de Gea – Nummer én, både på ryggen og på spillerbørsen. Dean Henderson kan ikke annet enn å vente. Nærmer seg George Best på adelskalenderen.

Diogo Dalot – Kommet inn og levert stabile forestillinger. Ikke fyrverkeri, men skaper mer offensivt enn Wan-Bissaka, som uansett er ute.

Raphaël Varane – Vist hvilken kvalitetsstopper han er etter at han kom tilbake fra skade. Sannsynligvis en av de første Rangnick setter opp.

Harry Maguire – Under Solskjær ble kapteinen kastet for tidlig inn på laget igjen mot Leicester, noe som fikk konsekvenser. Mot Aston Villa måtte Maguire innfinne seg med at Lindelöf fikk fortsette. Vi tror imidlertid Rangnick bruker den engelske stopperen igjen mot Brentford, og en del av det handler om kapteinens hodestyrke mot et Brentford-lag som gjerne pøser på med innlegg og går i en masse dueller i motstanders felt. Brentford fokuserer også mye på dødballer, noe som igjen betyr at Maguires kvaliteter er høyinteressante.

magharry3

Luke Shaw – Alex Telles scoret som vikar mot Villarreal og leverte målgivende pasning som vikar på Villa Park. Må nok likevel innse at han fortsatt er bak Shaw i køen, selv om engelskmannen ikke har vært på sitt beste denne sesongen. Rangnick har også snakket om betydningen av å ha et uthvilt nok lag i tøffe perioder, og Shaw vil være helt uthvilt til denne.

Nemanja Matic – Ok eller god, i alle fall i de første 70 minuttene mot Villa, og nå som Rangnick visstnok har bestemt seg for 4-3-3 så fremstår serberen som det soleklare valget til den dype rollen på midtbanen. Har en plasseringsevne og evne til å lese spillet og lukte farer som verken McTominay eller Fred har. Har også en disiplin i spillet sitt som de to av og til mangler. Som et siste lite pluss i favør Matic så kan han også bidra på dødballer imot på en helt annen måte enn for eksempel Fred kan.

Scott McTominay – Vært en av de beste spillerne under Rangnick. Bidrar med løpskraft og vinnervilje. Lansert som fremtidig United-kaptein av sin tyske manager, og går rett inn på laget igjen nå som han er uthvilt.

scott233224

Bruno Fernandes – Følte nok at han endelig var tilbake der han skal være på Villa Park – bare for å se at de to scoringene bare skulle holde til ett poeng. Har blitt benket av både Rangnick og Michael Carrick, men utvilsomt en nøkkel for Uniteds angrepsspill. Nærmer seg 50 scoringer i United-drakta.

Mason Greenwood – Fått mye spilletid av Rangnick. Scoringene mangler, men bidrar med eksplosivitet, arbeidsinnsats og er tross alt en spiller som kan score på «alt».

Anthony Elanga – Flott kamp mot Villa, kun hans tredje fra start i Premier League. Jobbet hardt, turte å utfordre og var to ganger nær scoring. Hans energi, vilje til å følge instruksjoner og bidrag i det som var 70 gode United-minutter bør belønnes med en ny sjanse fra start. Signaleffekten til resten av troppen på det vil også være sterk.

Edinson Cavani – Her sjanser vi litt, så ærlig må vi være. Med Cristiano Ronaldo tilbake i troppen så vil nok de fleste nemlig tro at han starter. Rangnick har altså sagt at 4-3-3 – med to kantspillere og én spiss – er formasjonen akkurat nå, og da kan bare én av de to spille. Vårt valg faller ned på Cavani, fordi han er en signalspiller og sentral i presset, og fordi Ronaldo faktisk også har vært ute med småskader til to kamper på rad. Da virker det mer fornuftig å heller bytte Ronaldo inn hvis/når det trengs enn å kreve fullt kjør fra start av.


Alternativene:

Cristiano Ronaldo – Er nok fort inne på laget, men har samtidig vært ute til begge de to foregående kampene. Det betyr at han senest lørdag ikke kunne spille. Vi faller da ned på at det er mer naturlig at han kommer innpå her enn at han starter, ikke minst da Rangnicks beste 70 minutter som United-trener kom med Cavani som arbeidshest på topp i 4-3-3 i forrige kamp. Ronaldo vil bety en helt annen dynamikk lengst framme.

Jadon Sancho – Har vært på banen i alle de seks Premier League-kampene så langt under Rangnick og også startet fire av dem. Rangnick sa tirsdag at han også flere ganger er blant de beste på treningene, og har han imponert de siste dagene så vil Sancho alltid være en kandidat for førsteelleveren.

Marcus Rashford – Det samme her som med Sancho, men Rashford manglet altså mot Villa sist og var blant de som ikke ble observert da United-troppen fløy mot London. Vi velger derfor heller å se ham som en spiller som kan utgjøre en forskjell fra benken i denne (hvis han er med).

Fred – Det vil ikke overraske stort om det blir McTominay og Fred i stedet for vårt tips med McTominay og Matic.

Fred Telles

Alex Telles – Positiv offensivt, men slet litt defensivt utover i kampen mot Aston Villa sist. Shaws form har ikke akkurat vært fantastisk denne sesongen så samme som med Fred her – det vil ikke overraske stort om Telles plutselig igjen får sjansen.

Victor Lindelöf – Inne på laget to kamper på rad nå, og er også et alternativ hvis United plutselig skulle legge om til tre midtstoppere. Taper for oss mot hodestyrken til Maguire, men samtidig har svensken vært bedre enn Maguire denne sesongen. Kanskje har Rangnick falt ned på samme konklusjon, og kjører derfor heller videre med Varane/Lindelöf enn å gå til Varane/Maguire.

Brentford

Med danske Thomas Frank som manager sjarmerte Brentford i Premier League-premieren da de slo Arsenal 2-0 på et hjemmestadion som kokte.

Siden har hverdagen kommet til den nyopprykkede klubben, men 23 imponerende poeng på 21 kamper gjør at klubben har ti poeng ned til nedrykksstreken.

Med fire tap på de fem siste kampene er det imidlertid ingen tvil om at United kommer til London som store favoritter. Brentfords eneste ligaseier i 2022 kom ironisk nok mot Aston Villa, som United har møtt to ganger på rad.

Brentford-manageren sa tirsdag at han har de samme spillerne tilgjengelig som spilte i søndagens tap mot Liverpool. Det skulle bety at spillere som Julian Jeanvier, David Raya, Charlie Goode, Josh Dasilva og Mathias Jörgensen er ute. De mangler også Frank Onyeka

Mulig Brentford-lag: Fernandez – Ajer, Jansson, Pinnock – Rasmussen, Janelt, Norgaard, Jensen, Canos – Toney, Mbeumo

Powered by Labrador CMS