Disse spillerne kan forsvinne i januarvinduet

Sju spillere er aktuelle for overganger og utlån i vintervinduet.

Publisert Sist oppdatert

30. januar returnerer Odion Ighalo til Shanghai Shenhua. Får nigerianeren selskap på vei ut av Old Trafford?

United.no har plukket ut sju aktuelle kandidater til overganger og utlån i januarvinduet som alle knapt har fått spilletid i 2020/21-sesongen.

To av dem er Sergio Romero og Marcos Rojo. Ole Gunnar Solskjær forteller at argentinernes kontrakter ikke vil forlenges når de går ut til sommeren.

– De kan finne nye klubber. Marcos har fått tid til å reise hjem, og er fortsatt i Argentina. Sergio har vært hjemme hos familien, men er tilbake i England nå. De er profesjonelle spillere og klare hvis vi trenger dem, sa Solskjær før FA-cupkampen mot Watford.

United-ledelsen har imidlertid ikke vært altfor travle på vintermarkedet med Ole Gunnar Solskjær som manager de to siste årene.

I 2020 gikk Ashley Young til Inter, mens Marcos Rojo og fem andre spillere ble sendt på lån. I 2019 ble Marouane Fellaini solgt til Shandong Luneng Taishan og sju spillere gikk på lån.

Overgangsvinduet i Premier League stenger 1. februar.

Sergio Romero (33)

Kamper i 2020/21: 0
Kontrakt: Sommeren 2021
Aktuelle klubber: Inter Miami, Premier League, La Liga

Skylder Manchester United den lojale argentineren en overgang i januar? Mange vil mene det.

33-åringen har steppet inn for David de Gea og gjort jobben sesong etter sesong uten å klage siden han kom til klubben i 2015. Da Dean Henderson ble værende i sommer var det åpenbart at Romeros United-karriere praktisk talt var over. Likevel lot ikke klubben ham forlate Old Trafford i sommer.

Det fikk argentinerens kone til å se rødt.

– Sergio Romero har jobbet hardt for denne klubben. Han var med da de vant sitt forrige trofé. Han hjalp laget med å nå fire finaler og semifinaler, og så ble han satt på benken og de tapte alt. Det er på tide at de gjengjelder tjenesten og lar ham gå! Respekt, for én gangs skyld! skrev hun i en tordentale på Instagram.

Romero sluttet seg til troppen et stykke ut i sesongen etter en utvidet ferie og har ikke vært på banen siden. At keeperen skal bli værende enda et halvår virker unødvendig for alle parter.

I sommer skal Everton ha ønsket seg Romero, men de endte opp med Robin Olsen i stedet. I det siste har det blitt rapportert at David Beckhams Inter Miami vurderer 33-åringen. MLS-sesongen sparkes i gang i mars, men lønnstaket i ligaen kan være en utfordring. Brighton har også blitt nevnt, og nær sagt samtlige Premier League-klubber på nedre halvdel av tabellen kan regnes som aktuelle.

Med tanke på at Romero skal tjene rundt 100 000 pund i uka er det ikke utenkelig at utlån blir løsningen. En spansk klubb skal blant annet ha uttrykt et ønske om dette.

BAKERST I KØEN: Sergio Romero har vært reserve for David de Gea i fem år, men er nå helt ute i kulden.

Phil Jones (28)

Kamper i 2020/21: 0
Kontrakt: Sommeren 2023
Aktuelle klubber: Newcastle (lån), Burnley (lån), Derby (lån), WBA (lån)

I 2020 spilte Jones tre kamper for Manchester United. Alle i januar. Det får avgjørelsen om å gi 28-åringen ny fireårskontrakt i 2019 til å se ut som en stor feilvurdering.

Ifølge Ole Gunnar Solskjær har riktignok Jones vært skadet hele sesongen, men midtstopperen ble uansett ikke inkludert i Premier League- eller Champions League-troppen.

Sannsynligheten for at 28-åringen slår tilbake og blir en reell utfordrer til Victor Lindelöf og Eric Bailly er mikroskopisk. Spørsmålet er hvem som står klare til å gi den skadeplagede Blackburn-gutten kontrakt.

Flere Premier League- og Championship-klubber skal ha vist interesse, blant annet Newcastle og Burnley. Men United-lønnen på omtrent 100 000 pund i uka er det neppe noen som er villig til å matche.

Akkurat som med Romero kan utlån være en løsning, men Jones kan ikke bli værende til kontrakten går ut i 2023 uten å spille kamper for klubben.

SKADEPLAGET: Phil Jones har vært skadet hele 2020/21-sesongen.

Marcos Rojo (30)

Kamper i 2020/21: 0
Kontrakt: Sommeren 2021
Aktuelle klubber: Boca Juniors, Lazio, Newcastle (lån), Sheffield United (lån)

Da Rojo returnerte på lån til Estudiantes var det nok ikke mange som regnet med å se argentineren på Carrington igjen, men etter å ha brutt coronareglementet i våres var midtstopperen plutselig tilbake.

I motsetning til Jones ble Rojo registrert i Premier League. Han har imidlertid ikke spilt en eneste kamp og ble vraket fra Champions League-troppen.

I skrivende stund virker en overgang til Boca Juniors sannsynlig. Ifølge ESPN er partene enige om en toårskontrakt. Rojo skal ha trivdes i hjemlandet under oppholdet i Estudiantes og ønsket i utgangspunktet å forlenge låneavtalen.

Tidligere skal Newcastle og Sheffield United ha uttrykt et ønske om å låne midtstopperen, mens Lazio ble nevnt i høst.

BOCA-AKTUELL: Marcos Rojo skal ifølge rapportene returnere til Argentina.

Jesse Lingard (28)

Kamper i 2020/21: 2
Kontrakt: Sommeren 2022
Aktuelle klubber: West Ham (lån), Sheffield United (lån), Real Sociedad (lån)

Lingard scoret to av målene i 5-1-kampen mot Cardiff og strålte sammen med lagkameratene de første månedene av Solskjær-eventyret, men har etter hvert blitt en perifer figur i troppen.

Kun startet én kamp i ligacupen og skal ha hatt sitt å stri med utenfor banen.

Ifølge rapportene utløste klubben nylig en klausul som forlenget Lingards kontrakt til 2022, men det handler nok mest om å hindre at han forsvinner gratis.

West Ham, Sheffield United og Real Sociedad skal ha vist interesse for lån.

En restart hadde nok ikke vært en dum idé for 28-åringen.

UTE: Jesse Lingard fikk mye spilletid i starten under Ole Gunnar Solskjær, men har forsvunnet fullstendig.

Timothy Fosu-Mensah (23)

Kamper i 2020/21: 3
Kontrakt: Sommeren 2021
Aktuelle klubber: Monaco, Marseille, Hertha Berlin, Bayer Leverkusen, Premier League

Har United-toget gått for 23-årige Fosu-Mensah? Mye kan tyde på det.

Nederlenderen ble på et tidspunkt regnet som akademiets største talent, men Fosu-Mensah tok ikke store nok steg i Crystal Palace og Fulham til at han har vært en reell kandidat på førstelaget.

Har fått noen kamper av Solskjær, men bare startet én kamp (i september mot Crystal Palace) i 2020/21-sesongen.

23-åringens kontrakt går ut til sommeren, og ifølge lokalavisen har Fosu-Mensah avslått et tilbud om forlengelse. Monaco, Marseille, Hertha Berlin, Bayer Leverkusen og flere Premier League-klubber skal være interesserte.

ELDRE: Timothy Fosu-Mensah har blitt 23 år og virker å vurdere sine egne muligheter.

Brandon Williams (20)

Kamper i 2020/21: 5
Kontrakt: Sommeren 2024
Aktuelle klubber: Southampton (lån), Newcastle (lån), Bayer Leverkusen (lån)

Den høyrebeinte venstrebacken tok Premier League-nivået på strak arm i 2019/20-sesongen, men virker ikke å være på det nivået Solskjær krever. I alle fall ikke ennå.

Williams har ikke startet en eneste ligakamp etter at Alex Telles signerte for klubben i sommer.

Det er det naturligvis flere klubber som har fått med seg, og Southampton, Newcastle og Bayer Leverkusen er blant klubbene som skal ha vært i kontakt med Manchester United om mulighetene for et lån.

Southampton virker å være mest frempå, men enn så lenge skal Solskjær ha vært fast bestemt på at Williams blir værende.

TALENTFULL: Brandon Williams trenger spilletid og kan få et utlån i januar.

Teden Mengi (18)

Kamper i 2020/21: 0
Kontrakt: Sommeren 2022 eller 2023
Aktuelle klubber: Championship eller League One?

Talentfulle Mengi debuterte i august, men har enn så lenge ikke fått mer enn de sju minuttene han fikk mot LASK.

Dermed har det blitt mer spill for U23-laget enn på førstelaget.

Europa League øker sjansene for spilletid, men det gir mening om 18-åringen lånes ut til en klubb i League One eller Championship i januar.

U23-KAPTEIN: Teden Mengi er talentfull, men virker ikke å være klar for førstelaget helt ennå.

Powered by Labrador CMS