«Basti» legger opp

Tidligere United-spiller, Bastian Schweinsteiger, har annonsert at han legger fotballskoa på hylla, 35 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

«Kjære fans, tiden har nå kommet. Jeg vil gjerne takke både dere [fans] og mine lag, Bayern München, Manchester United, Chicago Fire og det tyske landslaget. Dere gjorde denne uvirkelige tiden mulig for meg».

Slik åpner den tyske fotballegenden sin melding på Instagram hvor han forteller at han legger opp etter at sesongen med Chicago Fire i USA er over. Schweinsteiger har blant annet både vunnet Champions League med Bayern München og VM-gull med Tyskland.

Ett år etter VM-gullet i 2014, ble han hentet av Louis van Gaal til Manchester United for seks millioner pund. Dermed ble han den første tyskeren til å spille en førstelagskamp for United.

Mange skulle nok ønske at «Basti» ble hentet til klubben noen år tidligere, for en etter å ha passert 30 ble han en smule for treg for tempoet i Premier League.

Schweinsteiger hadde riktignok sine øyeblikk, og på banen er det kanskje hodestøtet som sikret 1-1 mot Leicester i november 2015 som han huskes best for. Et Leicester-lag som alle husker vant Premier League den sesongen.

Da José Mourinho tok over United sesongen etter, ble tyskeren derimot helt fryst ut. Han ble sendt ned for å trene med U23-laget, noe flere United-spillere reagerte kraftig på.

Den sindige tyskeren holdt seg uansett profesjonell, og ble senere tatt tilbake til førstelaget og fikk noen flere kamper. I slutten av mars 2017 ble han hentet til Chicago Fire i MLS, der han har spilt siden.

Totalt fikk han 35 kamper for United. Han var også en del av laget som vant FA-cupen i 2015/2016-sesongen, men var bare på banen i to av kampene, på grunn av skader.

FA-CUPEN: Bastian Schweinsteiger rakk å få med seg ett trofé på den korte tiden i Manchester United.
Powered by Labrador CMS