Svak forestilling av United i Tyrkia

KAMPREFERAT: Hva var det egentlig som skjedde i United-forsvaret?

United har slitt i Tyrkia før, og det ble tøft igjen.

Det var ikke akkurat en imponerende kamp av United defensivt, hvor store feil og svakt markeringsspill førte til at Istanbul Basaksehir gikk opp i en 2-0-ledelse. Anthony Martial reduserte før pause, men flere mål ble det ikke i denne kampen.

Dermed forsvinner litt av fordelen United hadde i Champions League-gruppa, og det er ikke lenger mulighet for at United kan vinne hele gruppa før de to siste kampene, noe som det var en liten mulighet for før denne kampen.

United sovnet

Det startet rolig i Istanbul.

Etter seks minutter fikk United en halvsjanse da en langpasning fra Harry Maguire havnet rett på Bruno Fernandes’ skuddfot i bakrom, men skuddet på direkten gikk ut mot innkast heller enn mot mål.

Noen minutter senere hadde United et bra angrep som endte med en Luke Shaw-avslutning som ikke gikk langt så utenfor, men det var heller hjemmelaget som endte opp med å ta ledelsen i kampens 13. minutt.

Når stopperne er fremme på dødball, så skal jo noen andre ligge igjen og passe på, men plutselig var det ingen som gjorde det, og Ba fikk løpe helt alene mot mål. Veteranen var kald, og satte ballen i mål bak Dean Henderson.

Rett og slett et håpløst baklengsmål å slippe inn, og en dårlig start på en viktig kamp.

SLAPP INN SINE FØRSTE UNITED-BAKLENGSMÅL: Dean Henderson.

Flere feil, mer trøbbel – og håp

United fortsatte å dominere, og hadde noen brukbare sjanser, men heller ikke Basaksehir var ufarlige når de gikk i angrep, og de hadde spesielt én brukbar mulighet hvor avslutningen heldigvis gikk rett på Dean Henderson.

Det var uansett igjen etter United-feil at det gikk galt. Juan Mata mistet ballen på høyresiden, og til tross for bra returløp var han ikke rask nok til å hindre et lavt innlegg fra venstre. Det innlegget lot Demba Ba gå videre til de bak seg – for der var det to Basaksehir-spillere, og ingen Luke Shaw eller andre i sebrastriper. Edin Visca banket inn 2-0 i det 41. minutt.

VAR VISCA IKKE BORT MÅLET: Edin Visca satte inn 2-0 bak Henderson.

Shaw må vel (som mange andre) ta på seg deler av skylda for det målet, men han gjorde det i det minste godt igjen rett etterpå da han slo et godt innlegg til Martial som headet inn reduseringen.

2-1 var stillingen til pause.

Mange bytter

I pausen byttet Solskjær inn Scott McTominay for Axel Tuanzebe, og Nemanja Matic gikk ned i forsvaret sammen med Maguire.

United virket kanskje litt mindre sårbare med McTominay på midten, uten at det var en totalforandring, og etter et kvarter av andreomgangen kom Paul Pogba og Edinson Cavani inn for Donny van de Beek og Juan Mata også.

United fremstod som det beste laget i banespillet, men det hjelper jo lite når en ikke skaper så mye, og da Greenwood (for Rashford) og Fosu-Mensah (for Wan-Bissaka) kom inn da det var et kvarter igjen av ordinær tid, så hadde vi vel egentlig ikke skapt en eneste skikkelig sjanse i andreomgangen.

Det kom en sjanse på overtid da en Basaksehir nesten scoret selvmål etter et hjørnespark, men de klarte å avverge på streken, og alle de tre poengene ble igjen i Tyrkia.

BYTTET UT: Juan Mata.