oldtrafford050423

Lokalavisa: Disse fem blir trolig frigitt av United

Publisert Sist oppdatert

Samuel Luckhurst har skrevet en artikkel i Manchester Evening News om at minst fem spillere – noen seniorspillere, andre akademispillere – ligger an til å bli frigitt i sommer når kontraktene går ut.

Ingen av navnene kommer som noen stor overraskelse.

At Phil Jones er på vei ut er definitivt ikke overraskende. Han fikk seg noen kamper under Ralf Rangnick, men har ikke fått muligheten til å verken spille eller trene under Erik ten Hag. Vi krysser fingrene for at han kan fortsette spillerkarrieren – men det blir naturligvis ikke i United.

jones030122u
PÅ VEI UT: Phil Jones.

Stopperkollega Axel Tuanzebe har i likhet med Jones fått utviklingen sin i stor grad ødelagt av skader.

Enkelte av låneoppholdene han har hatt har vært ganske gode, og han har levert gode kamper for førstelaget (hvem kan vel glemme da han stoppet Kylian Mbappé og PSG?), men det har blitt bare flere og flere skader.

Nå er det ventet at han frigis av United når kontrakten går ut i sommer, skriver Luckhurst.

PÅ VEI UT: Axel Tuanzebe.

Ethan Galbraith debuterte for både Nord-Irlands A-landslag og Uniteds førstelag helt tilbake i 2019, og var lenge regnet som et stort midtbanetalent. Mange akademikjennere hadde vesentlig større tro på Galbraith enn på f.eks. James Garner, men de siste to sesongene har vært en stor nedtur.

Joda, høsten i Doncaster forrige sesong var god, og det ble snakket om at han muligens kunne flyttes fra League One til en Championship-klubb for å få matchet han bedre, men det skjedde aldri. I stedet for kom nedturen i League One, og han endte ofte opp med å bli satt ut av laget, og denne sesongen har han hatt en lignende utvikling i divisjonen under med Salford City.

Ifølge lokalavisa skal Galbraith ha fått beskjed om at United lar ham gå nå som kontrakten går ut, og det blir spennende å se om han kan bygge opp igjen karrieren utenfor klubben.

ethangalbraith081022j
ETHAN GALBRAITH: Kan rykke opp med Salford City, men nordiren har ikke hatt noen stor sesong der.

Charlie Wellens har i motsetning til faren Richie aldri fått muligheten for A-laget (Richie Wellens fikk én kamp for klubben), og i motsetning til Ethan Galbraith har han egentlig aldri heller vært blant spillerne vi har forventet oss noe særlig fra.

Allsidige Wellens bør uansett ha muligheten til å kunne leve av fotballen videre, om enn ikke på toppnivå, og at høstens låneopphold i Oldham ble såpass dårlig handlet i stor grad om et managerskifte som passet 20-åringen svært dårlig.

I United handler det derimot ikke om det, og det er ifølge lokalavisa sannsynlig at han nå er ferdig i klubben.

wellens120822
BLIR NEPPE MED VIDERE: Charlie Wellens.

Ondrej Mastny kom til klubben i 2018, og nå tyder mye på at han er ferdig i United i 2023.

Mastny, som nå i vår var på lån til Portadown, har vel egentlig aldri vist noe som har gitt oss forventninger om at han kunne være en av keeperne som kunne ta steget.

21-åringen har ikke vært i nærheten av det nivået landsmannen Matej Kovar tidvis har vist i akademiet, og etter flere år som keeper for Uniteds nest beste ligger det an til at han forlater klubben.

I tillegg til disse nevnes Nathan Bishop og Mateo Mejia som spillere det er usikkerhet knyttet til – i tillegg til veterankeeper Tom Heaton.

 

mastny200123
SKAL VÆRE PÅ VEI UT: Ondrej Mastny.

 

Powered by Labrador CMS