– Manchester United, mestere i England? Du tuller?

Engelske medier er nådeløse med Ole Gunnar Solskjær etter sjokktapet for Sheffield United. «Finn formen eller glem tittelracet» er refrenget i avisene.

Publisert Sist oppdatert

MEN: – Kan få store konsekvenser

– Dette skulle være en rutinetest for Manchester Uniteds tittelkandidatur, men de strøk med et skrekkelig resultat, innleder Samuel Luckhurst i sin artikkel fra Old Trafford.

– Sir Alex Ferguson var til stede og forventet en lignende sluttspurt han selv pleide å hente fram som United-manager. Den kom aldri.

Luckhurst trekker fram at dette var Manchester Uniteds første hjemmetap for Sheffield United siden 1973, da klubben rykket ned med Frank O’Farrell og Tommy Docherty som managere.

Manchester United ignored solutions to their problems vs Sheffield United.

Lokalavisens mann nevner også at United har sluppet inn det første målet i 10 av 20 kamper denne sesongen, og mener den eneste komfortable seieren var 6-2-triumfen mot Leeds.

– Konsekvensene av Uniteds fjerde tap kan vare i ukesvis, konkluderer han.

Luckhurst savnet Luke Shaw, Fred og Edinson Cavani i startoppstillingen, og kritiserer Ole Gunnar Solskjær for at han ikke tok grep tidligere i kampen.

Telegraph: – Solskjærs lag smuldret sammen

– Solskjær ønsket å se om spillerne hans kunne takle den mentale utfordringen å møte Sheffield United tre dager etter den euforiske seieren mot Liverpool. Svaret var et rungende «nei». Rekken på 13 kamper uten tap ble brutt av ligaens svakeste lag, skriver James Ducker.

Sheffield United stun woeful Man Utd to give title challengers sharp reality check.

Han trekker fram de kontroversielle dommeravgjørelsene, men fokuserer som de fleste andre mest på Manchester Uniteds egne problemer i kampen.

– Manchester City kom med en tydelig intensjonserklæring 24 timer tidligere med sin 5-0-seier mot West Bromwich. Da United fikk press på seg for første gang denne sesongen, smuldret Solskjær lag sammen.

– Ligaen er ikke tapt selvfølgelig, men dette var ikke et resultat som viste at Manchester United kan være med i et tittelrace fram til april eller mai.

The Times: – Du tuller?

– Manchester United, mestere i England? Du tuller? Ikke hvis de spiller som dette resten av sesongen. Ikke hvis de forsvarer seg så katastrofalt dårlig. Ikke hvis de er så dårlig med ballen, skriver Paul Hirst.

Han konkluderer med at mannskapet til Chris Wilder fortjente seieren.

– De var bedre organisert, mer besluttsomme og mer kliniske enn den glamorøse verten.

Sloppy Manchester United humbled and outclassed by bottom club.

– United hadde sine grunner til å klage på to dommeravgjørelser, men de kan ikke rømme fra det faktum at de leverte en veldig svak kamp mot en motstander som sto i 11 i odds før avspark.

– United må finne formen umiddelbart, hvis ikke vil Manchester City lage en luke mellom de to naboene de neste ukene.

ESPN: Klandrer De Gea

Mark Ogden fokuserer på David de Gea i sin kommentar fra kampen og argumenterer for at du ikke kan vinne ligaen med en keeper du ikke kan stole på.

– Et tap handler aldri om feilene til én spiller, men det var involveringene til De Gea som sendte United ned i et hull de aldri kom seg ut av.

Den engelske ESPN-journalisten klandrer spanjolen for begge baklengsmålene. Ogden mener De Gea skulle vært mer besluttsom i feltet på 0-1 og at han skulle klarert ballen i forkant av 1-2-scoringen.

De Gea's mistakes prove costly as Man United's title challenge takes major hit vs. bottom Sheffield United.

Også Ogden er kritisk til Solskjærs laguttak.

– United-manageren valgte å plassere Edinson Cavani på benken og starte med Anthony Martial som spiss, til tross for at franskmannen gjentatte ganger har vist at han ikke fungerer i den rollen.

Artikkelen avsluttes med at United fortsatt sliter med en alternativ kampplan mot lag som ligger dypt, men at årsaken til tapet for Sheffield United først og fremst var feilene til De Gea.

Powered by Labrador CMS