triosp

«Det er litt av et ansvar som legges på Rasmus Højlund»

Her har vi samlet en del av det engelske journalister skriver etter 2-0-tapet mot Tottenham.

The Times, Alysson Rudd

André Onanas verdi for United så man tydelig midt i 1. omgang da den nye keeperen plukket opp ballen nær midtbane-sirkelen og slo en lang og presis crosspasning til Alejandro Garnacho, som tok hjemmelaget på senga. Det er den type kjapp og offensiv tankegang som Ten Hag ønsker fra spillerne sine. (…)

United hadde den perfekte treningen i den første kampen mot Wolverhampton, da motstanderne var overraskende fryktløse, men Tottenham tok det til et helt nytt nivå med sin intensitet og angrepsvilje. Dermed sendte Ten Hag innpå Christian Eriksen, for å få litt ro med ball og intelligens.

Børsen i The Times: A Onana 7 — A Wan-Bissaka 6 (D Dalot 66), R Varane 6, L Martínez 6, L Shaw 7 — Casemiro 6 — Antony 6 (C Eriksen 66, 6), B Fernandes 6, M Mount 5 (F Pellistri 85), A Garnacho 7 (J Sancho 66, 6) — M Rashford 6 (A Martial 85)

Les hele saken her.

Se videosammendraget fra kampen her:

Daily Mail, Riat Al-Samarrai

Dette ble et stort rot for United, på samme måte som prestasjonen mot Wolves var skrekkelig. Forskjellen var at de fikk null poeng i stedet for tre. Her fikk de som fortjent.

Så var det ikke slakt. De dominerte før pause, det var 14-7 i avslutninger, da og sjansene var store. (…) De ble også nektet straffe av VAR (…), så dette var ikke overkjørsel eller enkelt, men når man ser på dette United-laget så lurer man på hva Erik ten Hag ønsker å oppnå, når det gjelder stil og utvikling, når man ser hvor lite de får ut av en del ganske så bra angrepsspill.

Rasmus Højlunds retur fra skade kan ikke komme raskt nok.

Det går også an å se på individuelle feil på defensiven, det kunne stilles spørsmålstegn ved Martinez på begge baklengsmål – og ikke minst hvordan intensiteten falt etter pause. Handler det om fysisk form eller sult? En annen bekymring er midtbanen, som havnet i trøbbel for andre kamp på rad. Ten Hag forsøkte å fikse det med en noe dypere Mason Mount, og utgangspunktet var at det ble mer bastant – men ikke nok. Bissouma hadde en god dag i den delen av banen.

Børsen i Daily Mail: Onana 6.5; Wan-Bissaka 6.5 (Dalot 66, 6), Varane 6, Martinez 5, Shaw 7; Casemiro 7; Antony 6.5 (Eriksen 66, 6), Fernandes 7, Mount 6 (Pellistri 85), Garnacho 6 (Sancho 66, 6); Rashford 6.5 (Martial 85).

Manchester Evening News, Tyrone Marshall

Skriver blant annet dette i en sak om «fem snakkiser» etter kampen.

United need more from their 130 million midfielders

Mason Mount startet friskt, og var involvert i noen av Uniteds beste øyeblikk tidlig i kampen, men forsvant etter hvert ut av den – og har fortsatt til gode å sette fotsporene sine på en midtbane som sliter. En trio med Casemiro, Mount og Fernandes skulle ta United til et nytt nivå, men ingen har vist form i sesonginnledningen. (…) Man begynte å tenkte at dette var en kamp som kunne passet Fred, som nå er i Fenerbahce, bedre. (…)

Det har vært tydelig å se Uniteds forbedring i presset denne sommeren, og mot Tottenham så var de ofte framme med seks spillere for å vinne ballen høyt (…), men den strategien kommer med risiko – og belønning – for begge lag. (…) United slet også mer med dette spillet utover i kampen, da Tottenham fremstod som det best trente laget.

Vi vil etter hvert komme til et sted hvor det å ha en keeper som er så god med ballen i beina som André Onana er, ikke vil være et sjokk for systemet (…), og her viste han igjen hvorfor han er en så stor oppgradering fra David de Gea.

onana190823b

Hvis det har vært en endring i reglene for å forsøke å balansere handsregelen så har den åpenbart gått for langt. Det var en soleklar United-straffe, siden Romero brukte armen for å gjøre seg selv større og sånn sett tilrive seg en fordel.

The Guardian, Jonathan Wilson

Da lystavla viste ni minutters tilleggstid så gikk tankene til hva United eventuelt kunne få til på de minuttene (…), men etterpå skjedde ingenting. Det var ikke noe power play, ingen bølge av angrep, ikke noe kaos. Kampen var egentlig avgjort før 2-0-målet. United hadde ingenting å by på den siste halvtimen, og det er sånt som påvirker totalfølelsen av kampen. (…)

Det som kanskje må bekymre United mest er hvordan de så ut til å miste både angrepsspillet sitt og tro. Det var kanskje sant som Ten Hag sa, at de ikke fikk panikk, men de var heller ikke spesielt motstandsdyktige.

The Telegraph, Jim White

Rasmus Højlund har ikke spilt for United, men er allerede under press for å bli en redningsmann. (…)

Erik ten Hag må ha dratt fra denne kampen med et sterkt ønske om å ha en spiss som kan score et mål her eller der, en som kan dekke over sprekkene i dette United-laget. (…)

Ten Hag må også lure på hvorfor han brukte opp mot 85 millioner pund på Antony, en spiller uten fart, uten triks og som ikke kan sparke en ball med begge bein. Ok, han traff stolpen her, men United trenger veldig mye mer fra ham og det raskt. (…)

antony22

Ten Hags United ser ut til å gå litt bakover. De kunne ledet ved pause (…), men måten de ble svakere på etter hvilen var alarmerende. For andre kamp på rad så ble midtbanen da fraløpt, forsvaret avslørt og angrepsrekka var tannløse. Den eneste ok pasningen i United-laget i hele kampen kom fra keeperen. Måten James Maddison skinte på da Mason Mount forsvant ut av kampen sa også sitt.

Etter kampen refererte Ten Hag til Rasmus Højlund, den nye spissen han hentet fra Atalanta, som grunnet en skade fortsatt ikke har spilt for United. Det er litt av et ansvar som vokser frem mot 20-åringen som ikke har sparket en ball for klubben, at han blir dratt frem som en mulig redningsmann.