Arsenal v Manchester United - Pre-Season Friendly

«Det er lett å se hvorfor United ikke har noen intensjon om å låne ut Mainoo»

Publisert Sist oppdatert

United leverte en strålende kamp mot Arsenal i New York og slo sine gamle rivaler 2-0 foran et fullsatt MetLife Stadium.

Her er noen utdrag av det de engelske avisene og journalistene skriver.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Ingen André Onana, ikke noe problem. Tom Heaton, inne i sitt 38. år, slo ballen med en presisjon som The Open-lederen på Hoylake ville vært stolt av, og sekunder senere var United i ledelsen. Et mål Erik ten Hag jublet triumferende for og ga Heaton tilbakemelding deretter.

LES OGSÅ: (+) «Her var det veldig mye å like»

United er én spiller unna en ellever Ten Hag kan føle seg helt fornøyd med, men forsøkene med å hente en spiss til tross, fikk Jadon Sancho folk til å glemme den jakten i noen sekunder da han klinisk satte inn Uniteds andre mål. Sancho har startet alle de tre kampene i sommer på topp og kommer i gradvis bedre form. Denne gangen utnyttet han at Gabriel sparket hull i luften og holdt hodet kaldt alene med Ramsdale.

jaaaas
SPISSLØSNING?: Jadon Sancho har spilt på topp i alle de tre oppkjøringskampene til nå i sommer.

Uniteds situasjon på spissplassen er fortsatt så akutt at Aaron Wan-Bissaka ved to anledninger var spilleren lengst der fremme i den første omgangen. (…) Wan-Bissakas stadige eventyr fremover i banen var et nytt tilskudd til spillet fra den vanligvis lite angrepsvillige backen

Det kanskje mest gledelige fra Uniteds første omgang var Kobbie Mainoo, som ble valgt fra start foran Casemiro, Christian Eriksen og Scott McTominay. I kamp mot Declan Rice og Martin Ødegaard var Mainoo uberørt i sin største test på seniornivå hittil.

Spillerbørsen:

1. omgang + keeper:

8: Tom Heaton

7: Aaron Wan-Bissaka, Lisandro Martínez, Kobbie Mainoo, Bruno Fernandes, Jadon Sancho

6: Raphaël Varane, Luke Shaw, Mason Mount, Antony, Alejandro Garnacho

2. omgang:

7: Victor Lindelöf

6: Diogo Dalot, Harry Maguire, Brandon Williams, Scott McTominay, Casemiro, Christian Eriksen, Marcus Rashford

5: Omari Forson, Amad Diallo, Facundo Pellistri

James Ducker, Telegraph

18 år gamle Kobbie Mainoo har allerede vokst inn i sin rolle og det er lett å se hvorfor Manchester United ikke har noen intensjon om å låne ham ut denne sesongen. Erik ten Hag ønsker å ha ham i førstelagsdiskusjonen. (…) Som sentral midtbanespiller med Fernandes og Mount på hver sin side utviste han stor selvtillit og ro både med og uten ball. Det var fra hans pasning Fernandes kunne fyre med venstrefoten og gi United ledelsen, men den beste prestasjonen kom allerede før det.

LES OGSÅ: (+) «Er han så god som dette så trenger vi ikke ny midtbane-spiller»

Ved å trekke ned mellom midtstopperne, strødde Mainoo nonchalant pasninger fra side til side før det åpnet seg rom og tenåringen forserte med ballen før han slo en strålende pasning i bakrom og dermed sendte Wan-Bissaka gjennom. (…) I tillegg til å være god på ballen, er Mainoo mobil, og med en formidabel bygning som gjør det vanskelig å tro alderen hans.

tenahg22
TEN HAG IMPONERT: Kobbie Mainoo har imponert United-manageren nok til at han ikke kommer til å bli lånt ut den kommende sesongen.

På et fullsatt MetLife ble supporterne blandet fritt, noe som resulterte i slåssing på en av seksjonene på stadion i andre omgang. Slåssingen ble raskt tatt hånd om, men kom som en overraskelse gitt karnevalstemningen på stadion

Selv om det skulle være en vennskapskamp var det også fyring på banen. Lisandro Martinez braste inn i Bukayo Saka like før pause, noe som fikk Ødegaard til å reagere og konfrontere United-stopperen, og temperaturen steg. Det endte med en ansamling med William Saliba, Mount og Shaw som kom løpende til for å involvere seg.

Da han ble spurt om Uniteds fysiske tilnærming etter kamp sa Arteta følgende.

– De er her for å konkurrere, akkurat som det vi er. Det er dommerens jobb å få en stopp på det.

artmas
GOD STEMNING ETTER KAMP: Tonen var god mellom Mikel Arteta og Lisandro Martínez etter kamp, selv om det var fyr i teltet i den første omgangen.

Chris Wheeler & Isaan Khan, Daily Mail

Erik ten Hag sa at Harry Maguire kunne dra nytte av å miste kapteinsbindet i Manchester United fordi kan da kunne fokusere kun på sitt eget spill. Etterfølgeren hans, Bruno Fernandes, har lenge vært klar for utfordringen.

Fernandes liker ansvaret og fikk den perfekte starten på sin første kamp som permanent kaptein, og scoret det første målet i Uniteds 2-0-seier over Arsenal på MetLife Stadium i New Jersey. Det var et fint angrep av Fernandes, selv om Arsenal-keeper Aaron Ramsdale vil være skuffet over at han ikke klarte å holde ballen ute. Kapteinsbindet kommer aldri til å tynge Fernandes, og dette var absolutt en positiv start.

Det har vært mer enn nok omveltninger i Uniteds keeperkabal denne sommeren,  med David de Geas avskjed etter 12 år og André Onanas ankomst som den nye nr. 1. Usikkerheten har også ligget over Tom Heatons fremtid etter at veteranen fikk en mulig overgang til Luton ble blokkert, og sin kontrakt fornyet med ett år.

Med Dean Henderson på vei ut til Nottingham Forest, forventes det at Heaton kommer til å være Onanas backup. Veteranen utmerket seg med en vanvittig dobbeltredning fra Martinelli og en presis pasningsfot som satte opp Kobbie Mainoo i oppbyggingen til 1-0-scoringen.

Arsenal v Manchester United - Pre-Season Friendly
DISTRIBUTØR: Tom Heaton viste gode kvaliteter med beina og er ventet å ta andrekeeperplassen den kommende sesongen.

Powered by Labrador CMS