«Jeg anbefaler Solskjærs tropp en god bok: Fotball for nybegynnere»

De engelske avisene er nådeløse etter Uniteds forsmedelige 1-2-tap mot Istanbul Basaksehir onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

United-forsvaret må tåle knallhard kritikk etter tapet i Istanbul onsdag kveld, men det var heller ikke mange lyspunkter å spore fremover på banen.

Etter en treg start på Premier League og et ydmykende nederlag mot Istanbul Basaksehir, mener de fleste journalistene i England at kampen mot Everton nå blir ekstremt viktig for Ole Gunnar Solskjær og United.

Paul Hirst, The Times

«Flyturen hjem fra Istanbul til Manchester er ganske lang, og vil føles enda lenger enn normalt etter det smertefulle tapet. Derfor kan det ha vært lurt for Solskjærs tropp å korte ned på den lange flyturen med en god bok. «Fotball for nybegynnere» er en tittel som ville passet bra», skriver Hirst.

NEDTUR: De engelske avisene er ikke nådige i sin dom over Uniteds forestilling i Istanbul. Det er først og fremst spillerne som får passet påskrevet, men også Ole Gunnar Solskjær må ta sin del av ansvaret.

Times-journalisten følger United tett og var i likhet med sine kolleger, og et samlet korps av eksperter, sjokkert over baklengsmålene United slapp inn mot den tyrkiske Champions League-debutanten.

«I kapittelet om forsvarsspill er det faktisk ikke en gang nevnt, ikke så overraskende, at man aldri skal la motstanderens spiss stå umarkert på midtbanen når en selv har corner. Det er så elementært at alle som har spilt fotball på et hvilket som helst nivå, vet at din siste forsvarsspiller må være nærmere ditt eget mål enn motstanderens fremste angriper. Et annet prinsipp er at det bør være to forsvarsspillere som passer på motstandernes angriper når du selv har corner. I tilfelle en av dem sklir eller faller, så er det en som kan rydde opp», påpeker Hirst før han kommer med sin konklusjon:

«Derfor er det helt ubegripelig at et lag, med åtte landslagsspillere, to VM-vinnere og tidenes dyreste forsvarsspiller kan la Demba Ba få stå aldeles alene.»

Hirst skriver også at United nå har fått det langt tøffere med å avansere fra gruppen, selv etter Uniteds strålende start på Champions League-gruppen, med seier mot PSG borte og RB Leipzig hjemme.

Børsen: Henderson 6, Wan-Bissaka 4, Tuanzebe 3, Maguire 3, Shaw 5, Van de Beek 5, Matic 4, Mata 5, Fernandes 5, Rashford 5, Martial 7, McTominay 7, Pogba 4, Cavani 4

Luke Edwards, The Telegraph

«Solskjær forsøkte å beholde smilet på pressekonferansen etter kampen da han ble spurt om mangelen på defensiv organisering i forkant av Demba Bas scoring. Det var en regelrett farse», skriver Edwards.

Han påpeker at Solskjær ikke hadde noen problemer med å ta selvkritikk etter tapet.

SVAKT: Ole Gunnar Solskjær var svært skuffet etter Uniteds tap mot Istanbul Basaksehir da han møtte pressen etter kampen på videolink.

– Dette var ikke godt nok mot et lag som løpte mye, jobbet hardt og tok oss på kontringer et par ganger og scoret på dem. Dette er det som kan skje i Europa når du ikke forsvarer deg bra nok, forklarte Solskjær etter kampen.

«Tapet (mot Istanbul Basaksehir, red anm) kom bare tre dager etter at United tapte mot Arsenal, og forbedringen vi hadde sett av United etter 4-1-seieren over Newcastle har nå måttet vike plass for enda mer kritikk av Solskjær og hans spillere.»

– Det har satt oss tilbake, selvsagt har det det. Du får en virkelighetssjekk hver gang du spiller fotball. Det er ikke noe som blir fortere historie enn en fotballkamp, medgir Solskjær, ifølge The Telegraph.

The Mirror, David McDonnell

The Mirrors United-journalist skriver at Solskjærs jobb snart kan være i fare om han ikke snur den negative trenden, og aller helst bør det skje allerede i helgen når Everton venter på Goodison Park.

«Det var en ny dårlig og uinspirert kamp fra Manchester United, og et nytt ydmykende tap som legger press på Ole Gunnar Solskjær før kampen mot Everton», skriver McDonnell.

YNKELIG FORESTILLING: Edin Visca jubler etter 2-0-scoringen mot United. Mirror-journalist David McDonnell skriver at Uniteds kamp mot Everton på lørdag nå blir svært viktig både for laget og ikke minst Solskjær.

Mirror-journalisten viser til at United har fått sin verste start i ligaen på 48 år, men at Champions League har vært en trygg havn for Solskjær etter triumfene mot PSG og RB Leipzig.

Det var helt frem til onsdag kveld. 

«Etter at helgens tap mot Arsenal ble fulgt opp av denne nedturen, vil Solskjær nå få legitime spørsmål om hvordan et lag med så mange rutinerte kvalitetsspillere kan fremstå så ynkelige.»

«Før kampen onsdag kveld hadde de tyrkiske ligamesterne Basaksehir ikke scoret på sine to første Champions League-kamper i deres debutsesong i turneringen. Det sier alt om hvor dårlige United var som lot dem score to i denne kampen, og det inkluderte et åpningsmål som ville fått amatørspillere til å gremmes.»

McDonell skriver at helgens kamp mot Everton nå blir svært viktig både for Solskjær og laget. 

«På bakgrunn av de to ferske nederlagene, har Everton-kampen nå fått en enorm betydning for Solskjær og hans fremtidsutsikter i jobben», skriver McDonnell.

Børsen: Henderson 6, Wan-Bissaka 5, Tuanzebe 5, Maguire 5, Shaw 5, Van de Beek 6 (Pogba 5), Matic 5, Mata 4 (Cavani 5), Fernandes 5, Rashford 5 (Greenwood 5), Martial 6, McTominay 6

Martin Samuel, Daily Mail

«For Demba Ba må dette ha føltes som Anfield i 2014 på ny. Plutselig var det bare han, alene med ballen og all verdens tid og rom til å løpe mot mål og kun ha keeperen han måtte overliste. Den dagen for seks år siden kom etter en glipp, kall det gjerne et uhell. Det som skjedde onsdag var et Manchester United-lag som visstnok prøvde å forsvare seg», lyder den harde dommen fra Samuel.

KNOCKOUT: Harry Maguire og United klarte ikke å stanse veteranspissen Demba Ba onsdag kveld.

«Hva tenkte de på? Hva gjorde de egentlig? Hvordan kan spillere på dette nivået plutselig glemme å markere motstandernes spiss på denne måten?», spør Samuel videre. 

Daily Mail-skribenten viser til at ingen lag som har vunnet sine tre første Champions League-kamper i gruppen noen gang har mislyktes med å ta seg videre fra gruppespillet, men at United nå skuslet bort en strålende mulighet til å koble grepet om gruppeseieren.

«Etter en strålende start på Champions League, kan det nå plutselig gå helt galt likevel, skriver Samuel». 

Tyrone Marshall, Manchester Evening News

«Kvelden før kampen mot Istanbul Basaksehir snakket kapteinen Harry Maguire overbevisende da han forklarte at de defensive problemene i starten av sesongen nå tilhørte fortiden.

Akkurat som Donald Trump påstår at han har vunnet presidentvalget, viste Maguire sin selvsikre påstand å være et blaff da sannheten innhentet United bare et døgn senere», skriver Marshall. 

Manchester Evening News-journalisten mener Solskjær trenger hjelp fra en erfaren trener på feltet som kan forsvarsorganisering til fingerspissene.

TRENGER EN NY STEMME: Ole Gunnar Solskjær og trenerteamet trenger å få inn en erfaren trener som kan organisere forsvaret bedre, mener Manchester Evenings News sin journalist Tyrone Marshall.

«Solskjær har vært lojal til sin trenerstab på Old Trafford, særlig assistenten Mike Phelan og førstelagstrenerne Michael Carrick og Kieran McKenna. Rett skal være rett, det har vært forbedringer for flere spillere individuelt og det fortjener de ros for, men når man snakker om å skape en samlet forsvarsmessig enhet så har ikke United lyktes», skriver Marshall.

«Vil Solskjær få tid til å utbedre feilene? Det avhenger av hvordan det går i de neste kampene. Turen til Goodison park fremstår nå som ekstremt viktig… Solskjær vil trolig nyte godt av å ha en ny stemme på treningsfeltet og det bør han også innse selv», påpeker han.

Børsen: Henderson 5, Wan-Bissaka 3, Tuanzebe 4, Maguire 3, Shaw 4, Van de Beek 4, (Pogba 4), Matic 3, Mata 3 (Cavani 4), Fernandes 3, Rashford 3 (Greenwood 5), Martial 5, McTominay 5, Greenwood 4, Fosu-Mensah 5

Powered by Labrador CMS