Lover støtte til Solskjær, avviser kjennskap til superliga

Til tross for utfordrende økonomisk tider lover Ed Woodward at United-ledelsen vil støtte Ole Gunnar Solskjær på overgangsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag la Manchester United frem årsregnskapet for 2019/20-sesongen. 

LES OGSÅ: 
Alt om årsregnskapet

Regnskapet ble akkurat så brutalt som ventet og viser at omsetningen er redusert med 118 millioner pund til 509 millioner pund.

TV-rettighetene alene er redusert med ca. 100 millioner pund, mens nettogjelden har vokst med 132,9 prosent fra 203,6 til 474,1 millioner pund.

– Vi er på rett vei under Ole

Ed Woodward forklarte at det store tapet av TV-inntekter i hovedsak skyldes mangel på Champions League og at flere kamper ble spilt etter regnskapsårets slutt den 30 juni.

United opplyser at rundt 30 millioner pund i TV-inntekter i stedet vil bli bokført i 1. kvartal i inneværende sesong. 

FULL STØTTE: Ed Woodward lover støtte til Ole Gunnar Solskjær, men påpeker samtidig at nye investeringer må balanseres med inntektstapet som følger av COVID-19.

Til tross for en særdeles vanskelig tid, påpeker Woodward at United er på rett vei under Ole Gunar Solskjær.

Woodward understreket på en telefonkonferanse med investorer og samarbeidspartnere at klubbledelsen står bak den kursen manageren har staket ut og vil gi ham støtte på overgangsmarkedet. 

– Åtte akademispillere fikk sine førstelagsdebuter sist sesong. Det er det høyeste antallet på én sesong siden Busbys tid i klubben. Vi har en snittalder på rundt 25 år, og det lover godt for fremtiden, sier Woodward som også berømmet kvinnelagets utvikling under Casey Stoney.

– Vårt akademi fortsetter å være en viktig forsyningslinje til førstelaget, men samtidig som vi også investerer i nye spillere, må disse investeringene balanseres mot de inntektstapene vi blir påført under COVID-19, påpeker Woodward.

BEGYNNER Å «SE BRA» UT: Uniteds nye tredjedrakter har fått mye oppmerksomhet. Men trøyene, som bare har blitt døpt «sebra-draktene», fikk en pangstart da United vant 2-1 mot PSG i Champions League, en turnering United er avhengige av for å nå sine resultatmål også utenfor banen.

Han forklarte blant annet at de totale invisteringene på overgangsmarkedet denne sommeren (og høsten) var 40 prosent lavere enn tilsvarende vindu i 2019, og at det ikke var noen overganger på over 100 millioner pund for første gang på fem år.

Samtidig har det vært en økning på 20 prosent av låneavtaler, mens storklubbene Real Madrid, Barcelona, Juventus og Bayern München til sammen brukte rundt ni millioner pund netto på nye spillere i det siste vinduet.

Avviser kjennskap til superliga

Woodward ble også konfrontert med en angivelig ny europeisk superliga der United skal være en av pådriverne.

Oli Winton: – Dette er Glazers idé, ikke Woodwards

Mens Woodward innrømmet at United faktisk hadde vært blant klubbene som ønsket en restrukturering av Premier League, avviste han at ethvert kjennskap til planene om en europeisk superliga.

– Jeg kan ærlig talt si at jeg ikke vet hvor den historien kommer fra. Det er ikke noe jeg kan si noe om. Vi jobber regelmessig med ECA (European Club Association) og UEFA om mulige endringer i Champions League fra 2024 med en mulig økning til 36 klubben. Det er de samtalene vi er involverte i, sier Woodward. 

 

Powered by Labrador CMS