rrar

– Jeg er sikker på at vi vil se forbedringer

Ralf Rangnick snakket med United-styret i forkant av utnevnelsen av Erik ten Hag som klubbens nye manager. – Jeg sa han ville være et godt valg, sier Rangnick.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det bekreftet at Erik ten Hag har skrevet under på en kontrakt som gjør ham til United-manager frem til sommeren 2025, så fremt arbeidstillatelsen går i orden.

United har også opsjon på ytterligere ett års forlengelse.

LES OGSÅ:
DAG LANGERØD:
«Dette minner meg litt om Fergie-valget»
SKADENYTT FØR ARSENAL: Vi kan ha sett Pogba i United-drakt for siste gang
VANT KAMPEN: Derfor ble det Ten Hag

– Fortalte styret at han ville et bra valg

– Det er en stor ære å bli ansatt som ny manager for Manchester United og jeg gleder meg enormt til utfordringene som kommer. Jeg kjenner historien til denne store klubben og jeg vet også om lidenskapen til fansen. Jeg er helt bestemt på å utvikle et lag som er i stand til å levere den suksessen supporterne fortjener, sier Ten Hag.

Erik ten Hag skal ha vært favoritten internt i United helt siden januar, men United var også i direkte kontakt med Sevilla-trener Julen Lopetegui og PSGs Mauricio Pochettino.

rrars
– ET BRA VALG: Ralf Rangnick sier han fortalte Uniteds styre at Erik ten Hag ville være et bra valg for klubben.

Luis Enrique og Thomas Tuchel skal ha , men la bort hans navn da det ble helt klart at det var totalt uaktuelt for ham å forlate den jobben før fotball-VM i november var ferdigspilt.

Ralf Rangnick og Erik ten Hag kjenner hverandre ikke, men det er liten tvil om at Rangnick har latt seg imponere over det Ajax har vist under Ten Hags ledelse. 

– Vi kjenner hverandre ikke personlig og har heller ikke møtt hverandre. Det jeg har sett av fotballen hans som trener for Bayern Münchens U23- lag og Ajax er veldig bra. Nå får han en full preseason og vil ha sjansen til å bygge sitt eget mannskap med spillere og trenerstaben sin. Jeg er ganske sikker på, og optimistisk med tanke på, at vi vil se et annerledes lag og forbedringer, sier Rangnick på pressekonferansen før kampen mot Arsenal. 

Ajax Amsterdam v RKC Waalwijk - Pre-Season Friendly
DEN NYE SJEFEN: Erik ten Hag forlater Ajax for å ta over Manchester United etter den inneværende sesongen.

På spørsmål om Rangnick selv var involvert i prosessen som ledet til utnevnelsen av Ten Hag, bekrefter tyskeren at han snakket med styret.

– Jeg visste at Erik ten Hag var blant kandidatene, og jeg sa at han ville bli et godt valg, sier Rangnick, som også sier han vil hjelpe den nye manageren med å evaluere spillerne om nederlenderen ønsker det. 

– Det er åpenbart at det er flere på vei ut, spillere som har kontrakter som går ut i sommer, og det er spillere på lån som også kan være på vei ut. Jeg har ikke snakket med Erik om dette, men om han ønsker mine innspill, så skal jeg snakke med ham, påpeker Rangnick. 

– En gal verden

Den andre nyheten fra Old Trafford som fikk stor oppmerksomhet i går var bombetrusselen mot Harry Maguire og hans familie.

Ralf Rangnick ser alvorlig på hendelsen, men understreker at alle i United står helhjertet bak kapteinen.

– Jeg har ikke snakket med Harry eller sett ham siden dette ble kjent, men dette er en fryktelig episode i en gal verden vi lever i. Harry vet at alle i klubben står bak ham og støtter ham, sier Rangnick. 

Manchester United Training Session
SKREMMENDE: Harry Maguire og familien ble utsatt for en bombetrussel. Ralf Rangnick betegner episoden som skremmende, men sier alle i klubben står helhjertet bak kapteinen.

Før lørdagens oppgjør mot Arsenal vet Rangnick at alt annet enn seier vil gjøre Champions League-spill neste sesong uhyre vanskelig.

– Men det gir ikke mening å spekulere i topp 4 etter en slik kamp som mot Liverpool, vi må konsentrere oss våre egne prestasjoner. Arsenal har et veldig ungt lag og startet dårlig med tre tap denne sesongen. Men de har hentet gode spillere, som Martin Ødegaard, og kvittet seg med noen som ikke passet inn. Jeg  liker å se dem spille men forhåpenligvis ikke mot oss. De er sårbare bak, og det skal vi prøve å utnytte, sier Rangnick. 

Powered by Labrador CMS