Raidet av United og Ten Hag: – Vi hadde ingen avtale

Publisert Sist oppdatert

Først hentet de Erik ten Hag. Deretter punget Manchester United ut totalt 145 millioner euro for Ajax-duoen Lisandro Martinez og Antony under sommerens overgangsvindu.

På kort tid opplevde Amsterdam-klubben altså å miste tre av sine mest verdifulle medlemmer til Manchester United.

Tidligere har det både blitt spekulert i og hevdet at det var umusikalsk av Erik ten Hag å ta med seg den søramerikanske duoen til England. Nå kan imidlertid Edwin van der Sar røpe at det aldri ble inngått noen avtale om at Ten Hag skulle la Ajax være i fred.

– Jeg snakket med United og Richard Arnold om Erik. Erik gjorde en fantastisk jobb her og satte Ajax tilbake på det europeiske kartet med de spillerne han hadde her.

– Og i ettertid forstår vi at managere liker spillere de tidligere har jobbet med og som passer til måten Erik ønsker å spille fotball på, sier han om den tidligere trenerens raid mot gamleklubben i et lenger intervju med The Athletic.

Manchester United Unveil New Signing Lisandro Martinez

Ajax-direktøren røper også detaljer om spillet bak kulissene og hvordan forhandlingene om Martinez og Antony foregikk.

– De er gode spillere. Erik kjente dem fra før og de passer inn i spillestilen hans. Han ønsket seg spillerne, men vi ønsket ikke å miste de. Derfor fikk de høy prislapp, forklarer han.

– Når du virkelig ønsker deg en spiller, må du trolig betale litt ekstra. For min del var det rettferdige forhandlinger med Richard Arnold og John Murtough, utdyper Van der Sar.

For Lisandro Martinez sin del var det på ingen måte gitt at han i det hele tatt skulle få lov til å forlate den nederlandske hovedstadsklubben. Ei heller at en eventuell exit var til United.

Ajax var nemlig motvillige til å lytte til bud og i London satt Mikel Arteta og siklet på Old Trafford-publikummets nye yndling.

– Arsenal var tidligere på banen for Lisandro. Men de kom med et tilbud og fikk følgende som svar: «Tusen takk for tilbudet deres, men vi vil heller beholde ham enn å gå inn i forhandlinger.»

Pipen fikk imidlertid en annen lyd da United kom på banen.

– Da var det litt annerledes. De siste årene har vi hatt samtaler og overganger for Daley Blind og Donny van de Beek. Min jobb er å sørge for at jeg tar de beste avgjørelsene på Ajax sine vegne, forklarer han.

Van der Sar tilbrakte syv sesonger i Manchester United og følger fortsatt med på gamleklubben. Og kanskje holder han et ekstra øye på sine tidligere elever.

– Martinez har vist at han var verdt pengene allerede. I starten var det noen spørsmålstegn, men aggressiviteten og måten han leser på spillet … Og det han mangler av centimeter, tar han igjen i form av andre kvaliteter, sier han om argentineren.

Til slutt fikk han også et så forlokkende tilbud på Antony at det ble umulig å si nei. 

Manchester United Announce New Signing

– Og når det gjelder Antony, er han fortsatt ung og har fortsatt potensial. Vi skulle ønske vi kunne få beholde ham i ett år til – vi hadde ikke behov for å selge ham og hadde penger i banken. Men summen ble så høy. Vi utfordret United og fikk de til å strekke seg så langt de kunne. Han er en potensiell verdensstjerne, sier den tidligere United-burvokteren.

 

Powered by Labrador CMS