Står sammen i kampen mot rasisme

Publisert Sist oppdatert

Denne helgen ble det offentliggjort en uttalelse fra Manchester United, Manchester City, Everton og Liverpool; de fire klubbene står sammen med ordfører i Greater Manchester, Andy Burnham, ordfører i Liverpool, Steve Rotheram, samt politiet i de to byene for å bekjempe rasisme.

Uttalelsen kommer i forbindelse med at klubbene bekrefter sin støtte til Hate Crime Awareness i Manchester-området.

– Vi fordømmer de rasistiske overgrepene som alt for mange spillere, tjenestemenn og fans fortsetter å møte, nå nylig via sosiale medier, står det i uttalelsen.

– Vi står skulder ved skulder når vi sier det ikke er plass til rasisme, hat eller noen former for diskriminering i den fantastiske sporten vår. Det bør ikke skje, og nå må det stoppe.

Det er ikke lenge siden både Axel Tuanzebe og Anthony Martial ble utsatt for rasistiske kommentarer ved sine Instagram-sider etter tapet mot Sheffield United, og i etterkant av kampen mot Arsenal, sendte Marcus Rashford et svar til rasistene ved sin Instagram-story. Også Southamptons unge Alex Jankewitz, som fikk langt ifra en suveren debut i kampen mot United, har blitt utsatt for rasisme i dagene etter kampen.

Powered by Labrador CMS