Martial joker

«Martial er i ferd med å gi Ten Hag et luksusproblem»

Han var avskiltet og avskrevet etter en elendig fjorårssesong. Etter tre kamper under Erik ten Hag ser imidlertid Anthony Martial som en spiller som har funnet både seg selv og sin rolle i laget.

Publisert Sist oppdatert

En gjør lurt i ikke å overvurdere resultatene som treningskampene i sesongoppkjøringen byr på.

Men en bør heller ikke undervurdere betydningen av en skikkelig preseason for spillere som har vært langt unna førstelaget.

Følelsen av at ting begynner å stemme igjen, følelsen av å score igjen, og ikke minst følelsen av at samhandlingen med lagkameratene fungerer.

Glazer overstyrte Mourinho

Det er nettopp i den kategorien Anthony Martial har befunnet seg i flere år.

Oppturer under Louis van Gaal og Ole Gunnar Solskjær, kontroverser og nedturer  med både José Mourinho og Ralf Rangnick ved roret.

Det toppet seg sist sesong da en tannløs og umotivert Martial ble sendt på lån til Sevilla, et opphold som på ingen måte ble noen suksess.

Det hører også med til Martial-historien at dersom José Mourinho hadde fått det som han ønsket, ville ikke franskmannen engang ha vært United-spiller nå.

martialmacp
POSITIVE TAKTER: Anthony Martial er knapt tiø å kjenne igjen etter en strålende preseason så langt.

Men da portugiseren ønsket å selge Martial, satte Joel Glazer foten ned.

Spilleren som i sin tid ble verdens dyreste tenåring da han sluttet seg til Louis van Gaals mannskap i 2015, har bare glimtvis vist hva som bor i ham.

Men la det være sagt med en gang; vi har vært her før.

Vi har vært i en posisjon der vi klamrer oss til et håp om at det skulle snu etter å ha sett noen gode kamper av Martial. Håpet at han skulle slå tilbake etter svake perioder.

Like ofte har vi blitt skuffet. Fordi vi vet at potensialet er der, men både intensitet, kroppsspråk og innsats har manglet.

En gyllen sjanse

Nå føles det annerledes.

Etter tre kamper under Erik ten Hag har Martial scoret tre mål. Det er like mange som han har på de seks foregående preseason-turene som nesten uten unntak har vært amputerte av ulike grunner. 

Med Cristiano Ronaldos fravær og Martials samspill med kantene, særlig Marcus Rashford og Jadon Sancho, virker det som Ten Hag har fått en joker i ermet de færreste hadde regnet med at han ville få.

Manchester United v Crystal Palace
OVERBLIKK: Anthony Martial viste glimrende overblikk på 2-0 da han fant Donny van de Beek som igjen fant Marcus Rashford som scoret 2-0. Martial hadde også den målgivende pasningen til Jadon Sanchos 3-0-scoring.

Ikke bare har Martial funnet veien til nettmaskene. Han dukker opp i de rette posisjonene, han serverer smarte målgivende pasninger og viser et overblikk jeg knapt kan huske å ha sett fra ham tidligere.

Samtidig som United har møtt reservepreget motstand mot Premier League-rivalene Liverpool og Crystal Palace, er dette endelig en preseasontur der Martial har fått det treningsgrunnlaget og kamptreningen han trenger.

Om Ronaldo er United-spiller om tre uker eller ei, fortsetter Martial slik, vil det rett og slett bli vrient for Ten Hag å vrake Martial til serieåpningen mot Brighton.

Det gjenstår å se om Martial har utviklet den mentale styrken til å bevare formen han har vist, men slik det fremstår nå er Martial er i ferd med å gi Ten Hag et luksusproblem på topp.

Det store spørsmålet er om dette bare er en ny, av de mange midlertidige, oppturene eller om Martial har en viktig rolle å spille under Erik ten Hag.

LES OGSÅ: Her er vår spillerbørs etter 3-1-seieren mot Palace

Powered by Labrador CMS