– Han vet at han går gjennom en vanskelig periode

Publisert Sist oppdatert

Anthony Martial er utvilsomt inne i en tøff periode.

– Jeg kan forstå hvorfor United-supporterne er frustrerte. Ingen bevegelse, og kun fire mål denne sesongen. Det ser ikke ut til at han er desperat etter å score, sa Alan Shearer etter 3-1-seieren mot Newcastle.

 Finner ikke selvtilliten denne kvelden heller, het det i spillerbørsen til united.no etter 0-0-kampen mot Real Sociedad.

På pressekonferansen før Chelsea-kampen snakket Ole Gunnar Solskjær litt om Martial, og franskmannens form ble også et tema på den delen av pressekonferansen som ble spart til søndagsavisene.

I tillegg til den vanlige kritikken Martial har fått fra eksperter, journalister og supportere, så har også 25-åringen blitt utsatt for rasisme, men Solskjær er fast bestemt på at Martial skjermer seg for dette.

– Jeg er 100% trygg på at Anto ikke ser gjennom sosiale medier om hva folk sier om ham. Jeg har hatt diskusjoner med ham om den hetsen han har fått, den rasistiske hetsen, og han hadde ikke sett på det fordi han bare fokuserer på seg selv, og jobber hardt.

– Han vet at han går gjennom en vanskelig periode, men han vet at han vil komme seg gjennom det fordi han har kvalitetene til det.

UTE AV FORM: Anthony Martial storspilte sist sesong, men har ikke vist det samme denne sesongen.

Oppdatering om Cavani og Pogba

Martial er ventet å starte igjen mot Chelsea søndag kveld, og han har scoret tre mål på de siste tre kampene sine på brua (han scoret to mål i den ene kampen, mens han ikke scoret da han kom inn som innbytter i ligacupkampen hvor en Rashford-dobbel avgjorde).

Forhåpentligvis kan Stamford Bridge være stedet han finner tilbake til selvtilliten.

Litt av grunnen til at han er ventet å starte igjen er at Edinson Cavani er usikker til kampen.

– Helt ærlig: jeg håper, men jeg vet ikke. Jeg må si at han fortsatt ikke har trent med laget, og han er en av de som ønsker å trene skikkelig hardt før han spiller, sa Solskjær om Cavanis tilstand.

Det skal sies at denne praten trolig ble gjennomført torsdag rett etter Real Sociedad-kampen selv om det ble spart til søndagsavisene.

– Forhåpentligvis kommer han på lørdag til å si «jeg er klar» til meg, men jeg vet ikke siden han ikke har trent med oss.

HAR SLITT MED EN SKADE: Edinson Cavani.

En annen spiller som har slitt med en skade er Paul Pogba.

– Paul var virkelig på vei mot sitt beste. Hans form var briljant, og hans fysiske form var briljant. Det var selvsagt et hardt slag for oss å miste ham nå i denne viktige perioden, men forhåpentligvis har vi Paul tilbake etter landslagspausen, i alle fall, så i april og mai, forhåpentligvis enda tidligere. Når han kommer tilbake, så kommer han til å bli en frisk tilvekst.

Pogba måtte forlate banen mot Everton, og har foreløpig gått glipp av de fem kampene etter det.

SKADET: Paul Pogba.
Powered by Labrador CMS