FC Barcelona v Sevilla FC - La Liga Santander

Målløs på Camp Nou – Van de Beek skadet under oppvarming for Everton

DE UTLÅNTE: James Garner imponerte igjen, mens det igjen var en del spillere som fikk lite eller ingen spilletid, av ulike grunner.

Publisert Sist oppdatert

Åtte av våre utlånte har vært i aksjon hittil denne helga, og her er vår gjennomgang av hvordan det har gått.

Donny van de Beek og Tahith Chong ble begge skadet i løpet av helga, førstnevnte under oppvarmingen etter å ha blitt tatt ut i Frank Lampards startellever.

Barcelona 1-0 Sevilla

Søndag kveld spilte Sevilla borte mot Barcelona. Anthony Martial spilte fra start, og fra sin spissrolle var han en del av et Sevilla-lag som skapte trøbbel for Xaxis Barcelona.

Martial selv hadde også noen brukbare muligheter, men uten å klare å få ballen i mål. Han ble byttet ut i det 83. minutt.

Selv om Martial leverte bedre enn han ofte har gjort, og selv om Sevilla frustrerte Barcelona, så kom Barcelona-scoringen med litt mindre enn 20 minutter igjen av ordinær tid, og det holdt til at de tre poengene ble værende igjen på Camp Nou.

Barcelona klatret med det opp på andreplass i La Liga, mens Atlético Madrid ligger på tredjeplass, og Sevilla nå er nede på fjerdeplass. Alle fire har samme antall poeng, og de har fire poengs luke ned til Sevilla-byrival Real Betis på femteplassen.

FC Barcelona v Sevilla FC - La Liga Santander
MÅLLØS, MEN SPILTE OK: Anthony Martial, her med Ronald Araujo (som har blitt koblet til United) i ryggen.

Birmingham City 1-0 West Bromwich Albion

Helga ble en opptur for Birmingham, siden Lyle Taylors straffespark sørget for at de vant 1-0 mot West Bromwich og Steve Bruce.

For Tahith Chong ble det derimot ikke en opptur. Han ble byttet ut i det 56. minutt, og det var ikke fordi han hadde spilt dårlig (selv om han ikke hadde sin aller beste dag heller), men fordi han pådro seg en strekk i forbindelse med en glimrende crosspasning han slo.

Teden Mengi er også skadet, så nå blir det nok fort noen uker uten at vi får se noen United-spillere i aksjon for Birmingham.

Tabellsituasjonen tilsier at vi kommer til å finne begge disse lagene på nivå to neste sesong også.

Birmingham City v Preston North End - Sky Bet Championship
MÅTTE UT MED SKADE: Tahith Chong.

Atlético Madrid 4-1 Alavés

I det 79. minutt av kampen mellom Atlético Madrid og Alavés byttet bortelaget inn Facundo Pellistri.

Uruguayeneren skulle da prøve å utgjøre en forskjell, noen minutter etter at Atlético Madrid hadde tatt tilbake ledelsen i kampen. Dessverre for Pellistri & co kom det heller to mål i feil retning, og Uniteds overmenn vant som ventet også mot Alavés. Alavés ligger helt nederst i La Liga, med fem poeng opp til Cadiz rett over streken (og de har i skrivende stund attpåtil spilt én færre kamp enn Alavés).

Pellistri sliter med å få spilletid i Alavés, og har spilt mer for landslaget i det siste. Dette innhoppet var det lengste han har hatt siden desember.

Uruguay v Peru - FIFA World Cup Qatar 2022 Qualifier
SPILLER MER FOR LANDSLAGET: Facundo Pellistri, her i aksjon mot Peru.

Fluminense 1-1 Flamengo

I den første av to Campeonato Carioca-finaler vant Fluminense 2-0 borte mot Flamengo, og det ble uavgjort i returkampen.

Dermed vant Fluminense turneringen.

Andreas Pereira var benket sist, men spilte fra start denne gangen.

Ut fra hva vi kan lese hadde han ikke en stor kamp før han ble byttet ut i det 52. minutt (som første Flamengo-spiller).

AP (3)
NEDTUR: Det ble finaletap over to kamper for Andreas Pereira og Flamengo.

Blackpool 1-4 Nottingham Forest

James Garner har fått en del oppmerksomhet i engelske medier de siste ukene, og mot Blackpool viste han hvorfor.

Riktignok var det Brennan Johnson som stjal de største overskriftene. Nottingham Forest ledet 3-0 etter en drøy halvtime, og 20-åringen var involvert i alle målene med to scoringer og én målgivende.

Men Garner leverte også varene. Mens Johnson får ni på lokalavisens spillerbørs, belønnes Garner med en solid åtter.

– Han har virkelig vokst i andre halvdel av sesongen og er så komfortabel med ballen i beina, skriver avisen.

Nottingham Forest jakter playoff-plass som kan gi opprykk til Premier League neste sesong.

Wycombe Wanderers 2-0 Doncaster Rovers

Doncaster Rovers gikk på et nytt og ødeleggende tap lørdag ettermiddag, da Wycombe vant 2-0 mot dem.

Ethan Galbraith var plassert på benken fra start, trolig fordi han hadde fått mindre hvile enn lagkameratene på grunn av U21-landslagsspill. Galbraith kom inn i sluttminuttene, men klarte ikke å blåse liv i kampen.

Doncaster er på den nest nederste av de fire nedrykksplassene, og har sju poeng opp til både 19. og 20. plassen, og de har bare fem kamper igjen på seg (og flere av lagene rundt har seks eller til og med sju kamper igjen).

Mansfield Town 1-0 Northampton Town

Et viktig toppoppgjør for Mansfield, som har nettopp Northampton som en av konkurrentene om en direkte opprykksplass på nivå fire, og det endte med en knepen, men viktig, seier for Stags.

Nathan Bishop stod som vanlig i Mansfield-målet, og han var nok fornøyd med å holde nullen.

Når det er sagt, så ga manager Nigel Clough uttrykk for at Mansfield hadde såpass god kontroll at Bishop ikke måtte i aksjon for ofte:

– Vi gjorde ingen feil i dag, og det var nøkkelen. Nathan Bishop var en tilskuer i store deler av kampen, og spesielt i andreomgangen, sa Clough.

Mansfield ligger på den tredje øverste av de fire playoffposisjonene, og tre av de fem lagene foran (som har én eller to flere kamper spilt enn Mansfield) har samme antall poengsum som Mansfield, og er bare foran på målforskjell.

Mansfield Town v Port Vale - Sky Bet League Two
VANT VIKTIG KAMP: Nathan Bishop og Mansfield.

Hibernian 1-1 Dundee United

Dundee United tok ledelsen i kampens tiende minutt, men like før pause utlignet Hibernian. Flere mål ble det ikke på Easter Road.

Dylan Levitt spilte hele kampen for bortelaget, med en Manchester United-representant på tribunen for å se på ham.

Med dette resultatet har Dundee United bortimot sikret plassen på øvre halvdel av kampen før den skotske ligaen deles etter neste serierunde. Kampen som skal sikre Dundee United plassen på øvre halvdel neste helg? En hjemmekamp mot Dundee FC, laget rett borti gata.

Andre:

  • Axel Tuanzebe har slitt med skader i Italia, men var nylig tilbake på benken, og var på benken også mot Atalanta søndag ettermiddag. Der ble han dessverre sittende, men Napoli vant uansett 3-1 borte mot Atalanta, og er fortsatt for alvor med i kampen om seriegullet i Italia.
  • Rangers tapte 1-2 hjemme mot Celtic i Old Firm, men gjorde bare to av fem mulige bytter likevel, og Amad Diallo ble sittende på benken hele kampen.
  • Donny van de Beek var i utgangspunktet i startelleveren til Everton mot West Ham, men skadet seg under oppvarmingen. Forhåpentligvis er han snart tilbake igjen. West Ham vant 2-1, og gikk forbi United på tabellen.
  • Brandon Williams snakket i landslagspausen om oppturen han har fått under Dean Smith, men backen gikk glipp av lørdagens målløse oppgjør mot Brighton grunnet skade.
  • Ethan Laird gikk glipp av Bournemouths 3-2-seier mot Bristol City.
  • Di’Shon Bernard var ubenyttet reserve da Hull City leverte en brukbar kamp hjemme mot Huddersfield fredag kveld, men likevel endte opp med å tape.
  • Matej Kovar var ubenyttet reserve for Burton da Morecambe vant 3-0 mot Brewers.
  • Reece Devine har vært skadet en stund nå, men skal være på vei tilbake. Han var ikke tilbake i tide til å hindre Walsall i å tape 0-2 hjemme mot Richie Wellens Leyton Orient.
  • Dermot Mee har returnert til United etter å ha vært utlånt til Witton Albion i noen kamper mens de manglet førstekeeperen sin.
Powered by Labrador CMS