Pereira vant United-duellen

Publisert Sist oppdatert

Her er vår oversikt over hvordan det gikk med våre utlånte denne helga, med mange i aksjon lørdag.

Mandag kveld fikk tre til spilletid, to av dem i samme kamp.

Lazio 3-0 AC Milan

AC Milan ledet lenge Serie A, og så veldig bra ut, men det har etter hvert raknet litt for Rossoneri, og etter Lazios 3-0-seier mot Milan så ligger sistnevnte for øyeblikket på femteplass.

– De må se seg bakover for å berge topp fire. De har overprestert lenge og har nå blitt satt litt ned på jorda, sa Serie A-kommentator Per-Jarle Heggelund til oss da vi snakket med ham i februar, på et tidspunkt hvor de fortsatt var på skuddhold til ligatittelen, og Heggelund har fått rett i at det har blitt en kamp om å berge Champions League-kvalifikasjon.

Dette var også en United-duell: Andreas Pereira mot Diogo Dalot, men begge startet på benken. Dalot kom inn på høyrebacken i det 69. minutt, mens Pereira kom inn i det 76. minutt. Stillingen var da 2-0.

Pereira kunne scoret da han ikke var så langt fra å få foten på en retur etter et Ciro Immobile lobbet ballen i stolpen, og han var heller ikke veldig langt ifra å notere seg for en målgivende pasning. Dalot på sin side hadde noen høyst brukbare offensive bidrag på slutten, og kunne også fort endt med en målgivende pasning med litt mer hell og presisjon.

Lazio er nå fem poeng bak trioen Napoli, Juventus og AC Milan (som ligger på henholdsvis 3., 4. og 5. plass), og har én kamp til gode på disse tre, så det er med andre ord fortsatt mulig med Champions League-kvalifikasjon for Simone Inzaghis lag også.

TAPTE: Diogo Dalot, uten at han skal få skylden for det.

Varazdin 1-1 NK Istra 1961

I en av to mandagskamper som involverte United-spillere ble det uavgjort i dette viktige bunnoppgjøret.

Istra 1961 kjemper om å unngå nedrykk fra den kroatiske toppdivisjonen, og de kunne tatt et langt steg bort fra den verste nedrykksstriden om de hadde vunnet borte mot en av de to bunnrivalene, Varazdin.

Dylan Levitt startet kampen for Istra, og var en av fem spillere de byttet ut i løpet av oppgjøret. Levitt ble byttet ut i det 85. minutt. Han hadde cirka et kvarter tidligere pådratt seg et gult kort.

Varazdin fikk rødt kort noen minutter før Levitt-byttet, så Istra 1961 spilte elleve mot ti på slutten, uten at det ble seier av den grunn.

Istra 1961 er to poeng fremfor Lokomotiv Zagreb på nedrykksplass, og ett poeng bak Varazdin. Det gjenstår fem kamper av ligasesongen, og i tillegg skal de møte Dinamo Zagreb eller Gorica i cupfinalen.

West Ham United 0-1 Chelsea

For en gangs skyld ble det ingen målpoeng på Jesse Lingard, for Chelsea hadde tilsynelatende en veldig tydelig plan om at Lingard måtte stoppes med en gang han var rettvendt.

Om ikke annet var Chelsea-taktikken et slags kompliment til Lingard, men den utlånte United-spilleren ville nok foretrukket mål fremfor komplimenter likevel.

London Evening Standards spillerbørs fikk Lingard karakteren 6, og de skrev at han ikke kunne påvirke kampen like mye som vanlig, og mente at Hammers ble liggende for dypt.

West Hams 0-1-tap er et hardt slag for mulighetene til Champions League-kvalifikasjon for David Moyes’ lag.

West Ham United v Chelsea - Premier League
STOPPET AV SILVA, KANTÉ & CO: Jesse Lingard.

Nottingham Forest 1-1 Stoke City

Det endte med ett poeng til hvert av lagene da Stoke kom på besøk til City Ground.

Nottingham Forest har reddet plassen i divisjonen, og litt av æren for det skal James Garner ha, etter storspill denne våren etter at han byttet ut Watford med Forest.

Her klarte han ikke å vippe kampen helt i Forests favør, men han skal igjen ha vært blant de bedre spillerne. Nottingham Post gir ham karakteren på spillerbørsen, og skriver at han hele tiden prøvde å få ballen, og prøvde å skape noe.

Derby County v Nottingham Forest - Sky Bet Championship
GOD: James Garner.

Milton Keynes Dons 5-0 Swindon Town

MK Dons’ sluttspurt denne sesongen har vært særdeles imponerende, selv om alt tyder på at den kommer for sent til at play-off er mulig. Her ble det kalasseier 5-0 mot Swindon, laget Matej Kovar var utlånt til tidligere denne sesongen, og dette bekreftet Swindons nedrykk til League Two.

Ethan Laird har imponert på høyre vingback etter at han i januar dro til Milton Keynes på lån, og her leverte han nok en god kamp.

Milton Keynes Citizen gir ham karakteren 7,5, og skriver at han skapte problemer for Swindon hele kampen, og ga Dominic Thompson (Swindons venstreback) en vanskelig dag på jobben.

Laird hadde muligens en målgivende pasning på det tredje målet, men ut fra TV-bildene er det litt vanskelig å se om det var han eller en motspiller som var borti den før havnet hos målscorer Will Grigg.

Salford City 2-0 Mansfield Town

Salford City holdt nullen for 20. gang denne sesongen da de vant 2-0 mot Nigel Cloughs Mansfield.

Resultatet gjør at Salford fortsatt for alvor er med i kampen om å havne på play off.

Di’Shon Bernard har kjempet seg inn igjen på laget etter at han ble ofret i formasjonsskiftet etter at Gary Bowyer tok over managerjobben, og Bernard spilte igjen hele kampen her for Salford.

Han spilte godt også, og ble tatt ut på ukens lag i League Two:

Warrenpoint Town 1-3 Portadown

Portadown har virkelig funnet formen i den nordirske ligaen. Lørdag vant de 3-1 borte mot Warrenpoint (som før kampen hadde like mange poeng som Portadown), og har med det nå vunnet fire av sine siste fem kamper.

Jacob Carney er et fast innslag i Portadown-buret, og i midtuka sist uke var han banens beste.

Her hadde han ikke sin travleste dag på jobb, men han leverte uansett noen gode redninger, og Warrenpoints mål var det lite å gjøre med for Carney.

Andre:

  • Joel Pereira var ubenyttet reserve for Huddersfield da Blackburn vant 5-2 mot Terriers.
  • Facundo Pellistri var ikke i troppen da Alavés spilte 1-1 borte mot Valencia.
  • Connor Stanley er utlånt til Atlanta United 2 (noe som trolig blir en permanent overgang, alt tyder i alle fall på at Stanley forsvinner når kontrakten hans går ut i sommer), og de hadde serieåpning i helga, men Stanley var ikke i troppen i 0-2-bortetapet mot Louisville City.
  • Caens situasjon nær bunnen av Ligue 2 er fortsatt ikke god, og i helga tapte de 0-1 borte mot Sochaux. Aliou Traoré har manglet i det siste på grunn av en skade, og manglet nok en gang her.
Powered by Labrador CMS