onana121022

– Ten Hag ringte Onana for å forsikre ham om at alt var i orden

Publisert Sist oppdatert

Det skal fortsatt bare være detaljer som gjenstår før André Onana (27) blir Uniteds andre store sommerkjøp, etter at Mason Mount ble det første.

Torsdag og fredag var situasjonen slik at det hele skulle være nært forestående, og at United sannynligvis skulle betale 50 millioner euro pluss fem millioner i bonuser for den 27 år gamle keeperen.

Det eneste som manglet var det de aller siste detaljene.

Så ble det stille.

Lørdag kveld skrev imidlertid den italienske journalisten Alfredo Pedulla at situasjonen rundt Romelu Lukaku var det som har gjort at det var stille en stund.  Inter har jo vært i samtaler med Chelsea om et kjøp av spissen de har lånt det siste året, men lørdag havarerte de samtalene. Inter skal ha bestemt seg for helt å droppe Lukaku.

Alt rundt dette skal altså ha stanset Onana-utviklingen, men ifølge Pedulla ønsker Inter å få en endelig enighet med United om Onana søndag.

Fabrizio Romano svarte natt til søndag på noen direktespørsmål om Onana, og da var meldingene som følger:

– Ta det helt rolig med Onana. Det gjenstår kun noen formelle ting og små detaljer. Han blir United-spiller.

Og:

– Bare vær tålmodig. Det skjer veldig snart, men det er ikke jeg som gjør dette, folkens. Jeg skriver ikke disse kontraktene, men Onana drar til United.

Senere søndag la han til at Onana-overgangen er 99,9 prosent i boks, og at Erik ten Hag personlig skal ha ringt Onana de siste par dagene for å forsikre om at alt var i orden.

Ifølge The Athletics United-journalist, Laurie Whitwell, er det forventet full enighet om de personlige betingelsene i avtalen allerede søndag, slik at alt skal kunne være på plass til at Onana er med på United-flyet som drar til USA onsdag kveld, etter treningskampen mot Lyon i Edinburgh.

Nederlandske AD skriver at Onana først ble enig med United om de pesonlige betingelsene denne helga.

En fordel i samtalene hele veien skal ha vært at begge klubber ønsket en løsning, siden Inter også trenger pengene for å gjøre sine egne spillerkjøp i sommer.

Powered by Labrador CMS