– Det blir et trist takk for sist

– Du hadde fortjent en hyllest fra et fullsatt Old Trafford, sier Juan Mata til Ander Herrera. I stedet blir gjensynet mellom spanjolene onsdag kveld på et nærmest folketomt Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Ander Herrera og Juan Mata var ikke bare lagkamerater i United. De var også svært gode venner privat.

VÅRE VURDERINGER: 
Dette er de elleve vi tror Solskjær velger fra start.

Onsdag kveld møtes de to spanjolene igjen på Old Trafford, om enn ikke nødvendigvis på banen.

– Vi spilte strålende i forsvar

Før møtet mellom United og PSG onsdag kveld, pratet Herrera og Mata med hverandre, sittende foran hver sin pc-skjerm, i regi av UEFA.

– Hvordan er det å spille på Old Trafford uten fans, undret Herrera.

– Det er veldig rart. Old Trafford er en unik stadion med fantastiske fans. Men nå er det akkurat som å spille treningskamper bak lukkede dører. Vanligvis har du følelsen av at Stretford End nesten suger ballen inn i motstanderens mål når vi angriper der. Det er veldig trist at det er slik når du kommer tilbake, sier Mata til Herrera.

DEN SPANSKE ARMADA: Ander Herrera, Juan Mata og David de Gea er fremdeles gode venner, selv om Herrera nå har forlatt United.

De to spanjolene fikk tid til å mimre og se tilbake på både tiden i United, men også på den første grupekampen i Paris denne sesongen der United vant 2-1. 

– Kampen på Parc des Princes var en veldig positiv opplevelse for oss, men kanskje ikke så mye for dere. Vi spilte veldig bra i den kampen. Jeg måtte se kampen fra benken, men jeg synes vi var strålende i forsvar. Vi visste hvordan vi skulle presse, og hvordan vi skulle stanse deres beste spillere. Jeg synes vi gjorde det veldig bra, forklarer Mata som også fremhevet David de Geas keeperspill.

– David, som vi alle vet… Det er veldig vanskelig å overliste ham når han har en god dag, og han var strålende i den kampen.

– Jeg synes det er fantastisk å se David redde slik, men akkurat den dagen var jeg skikkelig sint, ler Herrera.

– Jeg er glad på dine vegne, men jeg savner deg!

Ander Herrera har funnet seg godt til rette i Paris, men sier tiden i United har gitt ham minner for livet.

– Jeg likte meg veldig godt i Manchester, ikke minst på grunn av innbyggerne. Mancunians har alltid et smil på lur til tross for at været ikke alltid er det beste. Paris er også en fantastisk by. Det er så mye å se og oppleve her, men ikke akkurat nå. Pandemien gjør meg gal, avslørte Herrera.

LATTER: United-spillerne feirer Juan Matas bursdag på Carrington. Mata sier han ble trist da Herrera valgte å dra fra United og at han savner kompisen.

Sommeren 2019 valgte Ander Herrera å dra fra United til PSG da kontrakten hans gikk ut.

Det var en avgjørelse som Mata tok tungt. 

– Det var en trist dag da du dro. Ikke bare for klubben men også meg personlig fordi du var en god venn og det er vanskelig å finne gode og nære venner i fotball. Jeg savner samtalene våre om livet, latteren, bordtennisduellene og middagene vi hadde. Samtidig er jeg glad på dine vegne for at du kunne starte et nytt kapittel i livet ditt, sier Mata til Herrera.

Onsdagens møte på Old Trafford kan bli den siste kampen de to kompisene spiller mot hverandre.

– Vi er alt 31 og 32 år gamle. Jeg vet ikke om vi noen gang vil møtes på banen igjen, sier Herrera. 

– Men vi kan jo møtes som trenere, kan vi ikke? Old Trafford-benken vil passe deg bra, repliserte Mata.

– Du vil fremdeles bli assistenten min da, lo Herrera før Mata kunne avsløre at han allerede er i gang med trenerutdannelsen sin. 

Powered by Labrador CMS