Bailly (3)

«Må levere færre slike kamper om han skal kjempe seg inn i førstelagsvarmen i United»

OLs ivorianske United-representanter drar hjem fra Japan med en sur smak i munnen. Nå spørs det om ikke Eric Bailly og Amad Diallo returnerer til Manchester med et vanskeligere utgangspunkt enn det som var tilfelle da de satte seg på flyet østover.

Publisert Sist oppdatert

OL-eventyret er over for Elfenbenskysten etter lørdagens sure kvartfinaletap for Spania.

Ivorianerne holdt lenge spanjolene på en armlengdes avstand, og Max Gradels 2-1-scoring på overtiden av den andre omgangen så ut til å sikre «elefantene» avansement til semifinalene, men klønete ivoriansk forsvarsspill sørget for at det ble stopp i kvarten.

Elfenbenskystens to United-spillere er dermed klare for å reise tilbake til England, der hver av dem har hvert sitt spesielle utgangspunkt.

Oppofrende, uvøren, ubesluttsom, hodeløs

Da Eric Bailly satte seg på flyet til Japan, var det som stopperduoen Maguire-Lindelöfs fremste utfordrer. Når han returnerer til Carrington, er det etter alt å dømme som Ole Gunnar Solskjærs soleklare fjerdevalg på stopperplass, med Raphaël Varane på vei inn dørene på Old Trafford.

Istedenfor å lade opp til ny sesong med United, der ingen av førstelagsstopperne har deltatt i noen av klubbens oppkjøringskamper, har Bailly altså måttet prøve å overbevise Solskjær fra den andre siden av jordkloden.

 

EB (2)
SYNDEBUKK: Eric Bailly måtte finne seg i å gå fra helt til syndebukk etter sine involveringer i Spanias andre og tredje scoring.

Stopperen hadde hatt en turnering helt på det jevne før lørdagens tap.

Med sin scoring etter ti spilte minutter i Rifu, så også Bailly ut til å kunne bli helten for sitt hjemland i møte med storfavoritt Spania, men slik gikk det dessverre ikke. De 110 minuttene som fulgte skulle i stedet vise seg å bli en smertefull påminnelse om akkurat hvorfor Bailly går inn i den nye sesongen som Solskjærs fjerdevalg.

Oppofrende når han strekker seg så lang han er for å stoppe et innlegg, før han setter både liv og lemmer på spill for å blokkere en spansk avslutning ett sekund senere? Ja.

Men også uvøren når han skader både seg selv og motspiller i et håpløst brassesparkforsøk etter en corner. Ubesluttsom når han og forsvarskameratene kløner det fullstendig til på Spanias sene utlikning og direkte hodeløs når han kaster seg inn i en duell med armene først og gir Spania straffespark inne i ekstraomgangene.

Det må kunne sies å være skuffende for en spiller som, i kraft av å være én av tre overårige spillere i den ivorianske troppen, bør fremstå mye mer rutinert enn som så.

Spain v Cote d'Ivoire: Men's Football Quarterfinal - Olympics: Day 8
STRAFFET IVORIANERNE: Mikel Oyarzabal var iskald da han fikk sjansen fra elleve meter.

Dette var rett og slett ingen god søknad om mer spilletid for United før kommende sesong.

Tidligere i år signerte Bailly en tre års kontraktsforlengelse med klubben. Én måned senere uttalte samme mann at han ikke har lyst til å bli i klubben dersom han spiller en kamp og er innbytter i de fem neste. Med Varanes ankomst, er det ikke utenkelig at det er akkurat det som kommer til å være tilfelle neste sesong.

Det er i alle fall ingen tvil om at Bailly må levere færre kamper slik som den han leverte lørdag, dersom han skal ha noe håp om å kjempe seg inn igjen i førstelagsvarmen i United.

Diallo bak Elanga i køen?

En annen mann som virker å gå inn i kommende sesong med et noe spesielt utgangspunkt, er Baillys landsmann og landslagskamerat, Amad Diallo.

Kantspilleren drar fra Japan med én målgivende pasning, etter å ha satt opp Franck Kessié før Milan-spillerens avgjørende 2-1-scoring i åpningskampen mot Saudi-Arabia, men stort mye mer er det ikke å ta med seg for Diallo.

19-åringen klarte ikke å sette fyr på et noe traust ivoriansk lag og måtte finne seg i en benkeplass fra start både i gruppespillfinalen mot Tyskland og i lørdagens kvartfinaletap.

Germany vs Cote d'Ivoire: Men's Football - Olympics: Day 5
BENKET: Amad Diallo måtte finne seg i å bli henvist til benken, både i møtet med Tyskland og før kampen mot Spania.

Diallo kom riktignok inn etter drøye timen i begge kampene, men involveringene ble hakket for ubesluttsomme, litt for upresise og litt vel lite direkte til at unggutten klarte å etterlate seg sitt stempel på mesterskapet.

Nå er spørsmålet hvilken plass Diallo kommer til å ha i United kommende sesong, om han spiller i klubben i det hele tatt. Mens 19-åringen har vært i Japan, har nemlig de andre United-ungguttene fått vise seg frem for Solskjær i løpet av klubbens oppkjøring.

Spesielt Anthony Elanga, jevngammel med Diallo, har markert seg med positivt fortegn, etter friske involveringer og to nydelige scoringer.

Om Solskjær bestemmer seg for at han ønsker å beholde én av de to kantspillerne i førstelagsstallen etter Marcus Rashfords skulderoperasjon, som holder ham ute av spill til oktober, er det ikke utenkelig at Elanga akkurat nå står foran Diallo i køen.

Spilletid vil være en nøkkel i Diallos videre utvikling og det spørs om ikke et utlån er det neste steget på karriereveien til det unge, lovende stortalentet.

Powered by Labrador CMS