United betaler 17 mill. euro: – Han er en kriger og en vinner

Alex Telles skal gi Luke Shaw og Brandon Williams konkurranse på venstreback.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United bekreftet mandag kveld at klubben har fullført kjøpet av den brasilianske Porto-spilleren Alex Telles.

27-åringen har signert en kontrakt som strekker seg til sommeren 2024, med opsjon på ytterligere ett år.

Som vanlig er i Portugal så offentliggjorde Porto innholdet i avtalen, og United betaler 15 millioner euro nå og ytterligere to millioner i eventuelle bonuser. United tok seg også av agentutbetalingene i overgangen.

– En stor ære for meg

– Det er en stor ære å skrive under for United. Man må jobbe hardt for å nå dette nivået i karrieren, og jeg kan love at jeg skal gi alt jeg kan for å bli en suksess her.

– Jeg vant mange trofeer i Porto, og jeg vil fortsette med det i United. Manageren har en klar plan og retning for dette laget, og jeg kan nesten ikke vente til jeg kan ikle meg den berømte trøya.

Ole Gunnar Solskjær var selvsagt også fornøyd.

– Alex er en spiller som vi har fulgt over en god stund nå, og prestasjonene hans de siste par årene er akkurat det vi er ute etter.

– Han er en kriger, en vinner og vil gi også både vilje og konkurranse i troppen. Han har kvalitetene både som spiller og menneske som vi ønsker i United, sier nordmannen.

Sterk offensivt

Brasilianerens målpoeng sier mye om hva slags venstreback Ole Gunnar Solskjær får.

I 2019/20 registrerte han elleve scoringer og ti målgivende pasninger totalt. Hittil i 2020/21 står han med to scoringer og to målgivende på tre kamper for Porto.

LES MER: Derfor har United latt seg friste av Telles

Som statistikkene sesong for sesong under viser så har han alltid levert minst åtte målgivende pasninger for Porto.

Sånn sett så virker Telles, på papiret, å være en klar oppgradering.

Spørsmålet er kanskje mest hvor god han er på defensiven.

 

PRODUKTIV: Alex Telles i aksjon i Europa League mot Bayer Leverkusen tidligere i sesongen.
PRODUKTIV: Alex Telles i aksjon i Europa League mot Bayer Leverkusen tidligere i sesongen.

Koster 15 millioner euro

Porto skal ha krevd 20 millioner euro for Telles, men ifølge ESPN betaler United 15 millioner pluss 2 millioner i potensielle bonuser.

Telles ankommer et anspent Old Trafford etter 1-6-tapet for Tottenham, der venstreback-konkurrent Luke Shaw var en av dem som fikk mest kritikk.

Spørsmålet er dermed om han kan gå rett inn på laget til bortekampen mot Newcastle rett etter den kommende landslagspausen. Telles har i alle fall tre ligakamper i Portugal i beina allerede denne sesongen.

Telles’ ankomst betyr imidlertid ikke at Brandon Williams forsvinner.

Ifølge rapportene ønsket blant annet Southampton å låne Brandon Williams på overgangsvinduets siste dag, men United ønsket å beholde 20-åringen i troppen.

To ligagull i kofferten

Telles spilte i Juventude og Gremio i Brasil, før han ble plukket opp av Galatasaray i 2014. Han spilte 22 kamper for Inter på lån i 2015/16-sesongen og ble deretter hentet av Porto. Der vant han ligaen i 2017/18 og i 2019/20.

Venstrebacken har bare spilt én kamp for Brasil, mot Panama i fjor, men er tatt ut i oktobertroppen til Tite mot Bolivia og Peru.

United-debuten kan han få mot Newcastle 17. oktober, etter den kommende landslagspausen.

Telles spilte med draktnummer 13 i Galatasaray og Porto. Dette nummeret har Lee Grant i Manchester United. Draktnummeret hans i United ble ikke offentliggjort.

Powered by Labrador CMS