Derfor kan Alex Telles bli Uniteds neste kjøp

Publisert Sist oppdatert

Portos 27 år gamle venstreback Alex Telles har blitt hardt koblet til United de siste dagene, og nå som det ser vanskelig ut med Jadon Sancho vil det ikke overraske om United går for andre alternativer.

Men hvorfor en ny venstreback, der man allerede har Luke Shaw og Brandon Williams?

Jo, statistikken forteller det meste.

Offensive backer nesten uten målpoeng

Luke Shaw produserte null mål og null målgivende forrige sesong i Premier League. Totalt står Shaw med ett mål og fem målgivende på 75 kamper i Premier League de siste fire sesongene.

Mange trekker frem Brandon Williams som et mye mer spennende offensivt alternativ, men tross et flott gjennombrudd på høyeste nivå så ble det på totalt 17 kamper med én scoring og null målgivende i ligaen på ham.

LITE SLUTTPRODUKT: Brandon Williams mål mot Sheffield United var det eneste tellende målpoenget fra Luke Shaw og Williams i ligaen forrige sesong.
LITE SLUTTPRODUKT: Brandon Williams mål mot Sheffield United var det eneste tellende målpoenget fra Luke Shaw og Williams i ligaen forrige sesong.

På de 12 kampene før Ashley Young dro til Inter leverte han også null målpoeng i ligaen.

Uansett hvor gode man måtte mene eller tro de er så har altså leveransen fra venstresiden vært så godt som null bak Marcus Rashford.

Langt foran i Portugal

Det er det man håper Telles kan bidra med, og selv om brasilianeren har sin bakgrunn fra portugisisk liga, altså fra et lavere nivå enn det Premier League er, så har han produsert masse fra sin plass ute til venstre der.

Forrige sesong ble det elleve mål og åtte målgivende i portugisisk liga. Sesongen før ble det fire mål og åtte målgivende, og totalt på de fire siste sesongene har det blitt 19 mål og 37 målgivende pasninger for venstrebacken.

I samme periode har han også levert to mål og sju målgivende i Europa.

Opta-statistikk fire siste sesonger:

Totalt har han levert 56 målpoeng på 126 ligakamper fordelt på drøyt 10.000 minutter med spilletid de siste fire årene i Porto, noe som betyr ett målpoeng i snitt hvert 195. minutt han er på banen.

Til sammenlikning har det de fire siste sesongene i snitt gått nesten 1.000 minutter med Premier League-spill per målpoeng til Luke Shaw.

To straffemål i ligaåpningen

Lørdag sesongåpnet Porto og Telles med hjemmekamp mot Braga, noe som ga to mål for venstrebacken, begge fra straffemerket.

Det hadde da vært én uke med United-rykter etter at prisen på venstrebacken skulle ha falt til 20 millioner euro siden han nå er inne i sitt siste kontraktsår og også ønsket seg til en ny klubb.

Etter hvert kom det rapporter om at United var enig med spilleren om den personlige kontrakten og fra før av er det altså kjent at 20 millioner euro skal være akseptabelt for United.

United.no har hele tiden hørt at et billig, men mer produktivt alternativ på venstrebacken er noe United kan tenke seg, men at det har vært en del andre ting som har hatt større prioritet, blant annet Sancho, en midtstopper og et annet backup-alternativ enn Odion Ighalo på spissplass, men kanskje har United nå skjønt at Sancho ikke går. Dermed handler det om å se på alternative løsninger for troppen.

Etter kampen mot Braga sa Alex Telles selv dette:

– Jeg er en fyr som fokuserer på jobben min. Folk tror det de vil og skriver det de vil i avisene, men det viktigste for meg er å være fokusert på jobben min. Jeg har folk som ordner papirarbeid for meg.

Så får vi se om det blir mer papirarbeid for Telles’ representanter og også ham selv utover i uka.

 

Powered by Labrador CMS