fish180722

Imponerte igjen

Publisert Sist oppdatert

13 av våre utlånte var i aksjon i helga. Flere av dem opplevde ganske stygge nederlag, akkurat som klubben de er utlånt fra, men det var også noen få som hadde grunn til å være fornøyd.

Atlético Madrid 6-1 Sevilla

I en duell mellom to lag som har frustrert United i europeiske kamper, så ble det en storseier til Atlético Madrid og nedrykkstruede (!) Sevilla.

Alex Telles skal ikke ha mye av skylda for dette stygge tapet, for han kom inn i det 78. minutt på stillingen 5-1, men han må ta litt av skylda for 6-1-målet, da han headet ballen til målscorer Morata, og ikke klarte å snu seg tidsnok til å komme skikkelig oppi spissen for å hindre ham i å skyte, selv om dette ikke bare var Telles’ feil heller.

Sevilla ligger rett over nedrykksstreken, med samme antall poeng som Alméria som ligger like under streken.

telles111022
SPEIDER ETTER POENG: Alex Telles og Sevilla.

Livingston 1-4 Hibernian

Hibernian har funnet formen i den skotske toppdivisjonen, og har nå spilt sju ligakamper på rad uten tap (fem seiere, to uavgjort).

Will Fish har funnet seg godt til rette i midtforsvaret etter at det ble lite spilletid før jul, og han leverte nok en god kamp her.

Edinburgh Evening News/Scotsman gir ham karakteren 8 på børsen, og trekker frem en viktig blokkering nært eget mål tidlig i kampen som noe som satte standarden.

fish050222
KLARER SEG BRA I SKOTTLAND: Will Fish.

Sunderland 1-5 Stoke City

Axel Tuanzebe spilte i midtuka sin første kamp fra start siden januar 2022, men det ble ingen United-duell i helga likevel, for Tuanzebe var ikke med i troppen, trolig fordi Stoke-sjef Alex Neil virker opptatt av å være forsiktig med ham i starten.

Amad Diallo spilte uansett hele kampen på det som ble en marerittdag for Sunderland.

I spillerbørsen til Sunderland Echo er det en del firere denne gangen (og noen treere), og United-spilleren er en av spillerne som endte med en firer denne gangen – selv om han i det minste var involvert i reduseringsmålet.

Sunderland har tapt mye terreng i det siste, og er nå seks poeng bak playoff på nivå to.

amad080223
TAPTE STORT: Amad Diallo & co.

Watford 0-0 Preston North End

Det ble målløst da disse to lagene møtte hverandre tidligere i denne Championship-sesongen, og det ble 0-0 denne gangen også.

Álvaro Fernández spilte hele kampen for bortelaget, som bør være brukbart fornøyde med dette resultatet mot en motstander som i utgangspunktet skal være bedre.

Fernández får karakteren 6 hos Lancs.live. De skriver at han var en positiv trussel i førsteomgangen, og at han da også hadde et skuddforsøk som ble reddet, men at han forsvant ut av kampen i andreomgangen, og at han tilsynelatende ble sliten.

alvarofernandez030922
MÅLLØSE: Álvaro Fernández & co.

Wigan Athletic 1-1 Birmingham City

Det ble en litt rar oppladning til denne Championship-kampen for Birmingham på grunn av en brann på treningsanlegget, og noen vil nok også mene at det var rart at Hannibal Mejbri ikke spilte fra start.

Han kom innpå i det 69. minutt, uten at han klarte å vippe kampen i bortelagets favør.

Hannibal fikk karakteren 6 for innhoppet sitt av Birmingham Mail.

hannibal180223
KOM INNPÅ: Hannibal Mejbri.

Accrington Stanley 2-1 Forest Green Rovers

Forest Greens allerede vanskelige situasjon på bunnen av League One-tabellen ble ikke akkurat enklere da de tapte borte mot en bunnrival.

Dette etter å ha tatt ledelsen, men så fikk de et rødt kort, og Accrington snudde kampen.

Charlie Savage ble nylig kåret til månedens spiller i klubben, og han spilte hele kampen her, men uten at det ble noe poeng ut av det. Ut fra det vi har lest, så leverte han ikke så verst, men det ble jo selvsagt veldig vanskelig for både Savage og lagkameratene etter utvisningen.

savage
TAPTE: Charlie Savage & co.

Morecambe 0-0 Bolton Wanderers

League One-kampen mellom Lancashire-laget Morecambe og Bolton Wanderers – to lag som rykket opp sammen fra League Two i 2021 – endte målløst.

Shola Shoretire hadde tidlig i kampen en sjanse til å score, men det var ikke hans dag, og på spillerbørsen til The Bolton News så stiller de spørsmålet om spissrollen ved siden av Dion Charles egentlig er den riktige rollen for Shoretire. Det har fungert tidligere, og avisa vedgår at det ville gjort det igjen om han scoret på sjansen sin, men ender opp med å konkludere med at en foreløpig ikke kan konkludere. De gir ham karakteren 5,5.

Shoretire ble byttet ut i det 65. minutt.

Bolton ligger på fjerdeplass i League One, og det er omtrent like langt til en direkte opprykksplass som til Wycombe like utenfor playoff. På grunn av antall kamper Bolton har spilt (to eller tre flere enn samtlige lag på øvre halvdel), så er det nok uansett mer sannsynlig at de må bekymre seg for om de klarer playoff enn at det blir veldig spennende for Bolton i jakten på et direkte opprykk.

shoretire071222
MÅLLØS: Shola Shoretire.

Salford City 3-1 Newport County

Det var United-duell på Moor Lane, hvor Ethan Galbraith og Charlie McNeill startet kampen for hvert sitt lag.

Salford City trengte denne seieren, og fikk den også til slutt selv om det var Newport som tok ledelsen.

Galbraith ble byttet ut i det 68. minutt på stillingen 2-1, bare fire minutter etter at McNeill hadde blitt byttet ut. Ingen av våre ser ut til å ha vært spesielt involvert i noen av målene.

McNeill fikk for øvrig ros i forkant av kampen fra Newport-manager Graham Coughhan for det han har levert etter at han kom inn på lån, men foreløpig mangler altså mål.

Mens Newport neppe får stort å spille om mot slutten av sesongen, så er Salford City med i kampen om playoff (og de kan også melde seg på i kampen om direkte opprykk) i League Two.

galbraith081022
VANT UNITED-DUELLEN: Ethan Galbraith.

Wealdstone 4-0 Altrincham

Altrincham har vist god form i det siste, og Maxi Oyedele har vært sterkt involvert i den formen, men i National League-kampen borte mot Wealdstone fungerte fint lite.

4-0 ble det til slutt til hjemmelaget, og det setter vel kanskje en stopper for playoffdrømmen for Oyedele & co.

Det virker som om andre spillere må ta en mye større del av skylda enn Oyedele, men på 3-0-målet til Wealdstone så var han litt slapp i markeringsspillet sitt.

Oyedele spilte hele kampen.

oyedele081022
TAPTE: Maxi Oyedele og Altrincham.

Ramsbottom United 0-3 Witton Albion

Ramsbottom United gikk på et stygt hjemmetap i selv om de på stillingen 0-1 havnet i overtall da Witton Albion fikk en spiller utvist.

Tom Wooster stod hele kampen i Ramsbottom-målet, og vi har ikke sett noen indikasjoner på at baklengsmålene var hans feil.

Ramsbottom ligger helt nederst i Northern Premier League Division One West, og ser nokså fortapt ut.

tom wooster
SLAPP INN TRE MÅL: Tom Wooster.

Sparta Praha 4-1 Teplice

Matej Kovar var en av få mannlige United-spillere som hadde en god helg.

Nullen røk riktignok på overtid etter en forsvarstabbe, men Sparta Praha vant 4-1 mot Teplice, og begge Sparta Prahas konkurrenter i toppen av den tsjekkiske ligaen ga bort poeng i kamper de absolutt burde vunnet.

Sparta Praha er nå bare ett poeng bak Viktoria Plzen, og to poeng bak byrival Slavia Praha.

kovar150722
VANT: Matej Kovars Sparta Praha.

Portadown 1-3 Carrick Rangers

Etter to seiere på rad så sa det stopp da Carrick Rangers kom på besøk til Ondrej Mastnys Portadown.

Mastny spilte hele kampen for hjemmelaget, og ingen av baklengsmålene var tabber.

Portadown ligger helt nederst i den nordirske serien.

mastny200123
TAPTE HJEMME: Ondrej Mastny.

Andre:

  • Dean Henderson er fortsatt skadet, og var ikke med da Nottingham Forest spilte 2-2 hjemme mot Everton.
  • QPR har tapt de to første kampene under nyesjefen Gareth Ainsworth, og litt av grunnen til det er sikkert at Ethan Laird er skadet. Denne helga vant Rotherham 3-1 mot det Laird-løse London-laget.
  • Di’Shon Bernard var ubenyttet reserve i Portsmouth 1-0-seier borte mot Cambridge United.
Powered by Labrador CMS