alvaro030922

Hylles igjen: – Som en Formel 1-bil

Publisert Sist oppdatert

Mål, målgivende og mulig skade. Det er den korte oppsummeringa av helga for de utlånte hittil.

Her er den lange:

Birmingham City 3-0 Bristol City

Hannibal Mejbri har hatt noen gode innhopp for Birmingham, og fikk muligheten fra start da Bristol City kom på besøk til St. Andrews’.

Det løste han fint, og han var nest siste Birmingham-spiller på ballen til 2-0-målet med et godt slått frispark (det ble dog ikke kreditert som en målgivende pasning siden Auston Trusty headet i stolpen før han satte ballen i mål.

Hannibal fikk karakteren 7,5Birmingham Mails spillerbørs, og de skriver følgende:

– Dekket hvert eneste gresstrå i sin første start for klubben. Ble applaudert av banen mot slutten [han ble byttet ut i det 77. minutt], noe som var en passende belønning for det han hadde levert av energi og mobilitet. Om han skal takle alle Championship-kamper så godt som dette, så kommer han til å bli en veldig god spiller for Birmingham.

hannibal170922
KLARTE SEG FINT: Hannibal Mejbri.

Mejbri ble erstattet av Jobe Bellingham (broren til Jude) i det 77. minutt, kort tid etter 3-0-målet. Han hadde et gult kort, så kanskje hovedtrener John Eustace bare ville forsikre seg om at laget ville fullføre med elleve spillere.

Ex-red Tahith Chong hadde for øvrig de målgivende pasningene på både 1-0 og 3-0.

Birmingham ligger like under midten av tabellen, og har samme avstand (fem poeng) til playoff som til nedrykksplass.

Norwich City 2-3 Preston North End

Kampene til Ryan Lowes Preston North End har stort sett bare hatt ett eller null mål i seg, men på mirakuløst vis ble det hele fem scoringer da Preston slo opprykksjagende Norwich på Carrow Road.

Álvaro Fernández spilte som vanlig fra start for Preston, og etter en glimrende målgivende pasning i midtuka, så leverte han det nok en gang her, og igjen var det Emil Riis som ble servert av spanjolen.

Lokalavisa hyller igjen Fernández, og gir ham karakteren 9 på spillerbørsen:

– Et mål ville sannsynligvis gitt ham toppkarakter. Kolossal forestilling fra spanjolen, som var opp-og-ned på venstreflanken som en Formel 1-bil. Stod bak forarbeidet til det andre målet med vidunderlig energi og ro da han fant Riis. Fantastisk.

Fernández fikk for øvrig et gult kort i det 55. minutt.

Preston ligger nå to poeng bak Swansea som ligger på sjetteplass (som gir playoff).

alvarofernandez030922
STORSPILTE: Álvaro Fernández.

Swansea City 2-1 Sunderland

I midtuka fikk Amad Diallo muligheten fra start etter å ha hatt flere gode innhopp for Sunderland, men han tok ikke godt nok vare på muligheten til å beholde plassen i elleveren til denne bortekampen mot Swansea.

I det 77. minutt ble ivorianeren byttet inn, uten at han klarte å snu kampen, men han skal ha vært positiv.

Sunderland Echo gir Amad karakteren 6 for innhoppet, og skriver at han kom seg til mange skudd slik manager Tony Mowbray har etterlyst, og at han kom seg i gode posisjoner, og at dette var bedre enn på tirsdagskvelden.

Sunderland har fire poeng opp til Swansea på sjetteplass.

amad041022
HADDE ET OK INNHOPP: Amad Diallo.

Northampton Town 0-1 Salford City

Salford City ligger nå på fjerdeplass i League Two (tre lag rykker direkte opp), og hvilket lag er det de jakter på? Jo, det er Northampton Town, som de vant 1-0 mot på bortebane lørdag ettermiddag.

Seiersmålet ble scoret av United-lånesoldat Ethan Galbraith – hans første for klubben.

Galbraith spilte hele kampen på Sixfields.

Salford ligger nå to poeng bak Northampton, med én færre kamp spilt.

Galbraith
SCORET SITT FØRSTE SALFORD-MÅL: Ethan Galbraith.

Sevilla 1-1 Athletic Club

Sevilla har kvittet seg med hovedtrener Julen Lopetegui siden sist, og det er ikke godt å si hvordan det slår ut for Alex Telles, men han fikk i alle fall muligheten fra start da Sevilla fikk besøk av Athletic Club.

Telles ble værende på banen frem til det 71. minutt, da han ble byttet ut på stillingen 1-0.

Passende nok slapp Sevilla inn utligningsmålet rett etterpå, så da trekker vi jo våre egne konklusjoner!

Ex-red Ander Herrera kom inn for bortelaget, og han ble utvist på overtid av oppgjøret.

Zbrojovka Brno 0-4 Sparta Praha

Lørdag vant Sparta Praha hele 4-0 borte mot Zbrojovka Brno.

Matej Kovar spilte som vanlig for Sparta Praha, og han var nok fornøyd med å holde nullen, for det hadde han ikke gjort tidligere for den tsjekkiske toppklubben.

Sparta Praha ligger på tredjeplass, og per lørdag kveld ligger de to poeng bak Slavia Praha og seks poeng bak Viktoria Plzen (som begge har én kamp til gode).

kovarkeeper
HOLDT NULLEN: Matej Kovar.

Queens Park Rangers 2-1 Reading

Fredag kveld vant Queens Park Rangers hjemme mot Reading på Loftus Road, og Ethan Laird spilte som vanlig fra start.

Laird har slitt mye med skader tidligere, og derfor er det viktig at han nå holder seg skadefri slik at han får utviklet seg best mulig. Av samme grunn var det også lett å la seg bekymre da meldingene kom inn om at QPR måtte bytte ham ut allerede i det 26. minutt.

Etter kampen forklarte QPR-hovedtrener Mick Beale at Laird (som var i nærheten av ham), ga beskjed om at han kjente en stramhet i hamstringmuskelen, og da valgte de å ikke ta noen sjanser med det.

– Jeg tror ikke det er noe mer enn det for øyeblikket. Han har ikke fått noen strekk. Vi må evaluere det de kommende dagene, sa Beale videre.

QPR spiller ikke igjen før den 15. oktober, så forhåpentligvis belønnes Laird og Beale for fredagens avgjørelse med at høyrebacken er frisk og rask til den kampen, og at de klarte å unngå en potensiell skade ved å være litt forsiktige.

Bare målforskjell gjør at QPR er bak Sheffield United og Norwich på de to øverste plassene, så Laird & co er definitivt med i opprykkskampen for øyeblikket.

laird160822
TOK INGEN SJANSER: Ethan Laird (bildet er ikke fra denne kampen).

Andre:

  • Dean Henderson og Nottingham Forest har mandagskamp denne helgerunde også. De får besøk av Steven Gerrards Aston Villa på City Ground klokka 21.00.
  • Eric Bailly var ubenyttet reserve da Marseille tapte 1-2 hjemme mot Ajaccio.
  • Dermot Mee var ikke i Altrincham-troppen som vant 4-1 mot Dorking Wanderers.
  • Will Fish har fortsatt ikke debutert for Hibernian, og han var igjen ubenyttet innbytter da Hibs vant 1-0 hjemme mot Motherwell.
  • Charlie Wellens har blitt innbytter i Oldham Athletic etter at David Unsworth tok over, så det managerskiftet har ikke slått godt ut for ham. Han satt på benken hele kampen da det ble 1-1 borte mot Maidenhead United.
Powered by Labrador CMS