To spillere tilbake i full trening før sesongens viktigste kamp

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds kvinnelag spiller sesongens viktigste kamp på fredag. Ja, en kan vel egentlig kanskje si at det er kvinnelagets viktigste kamp siden laget ble startet opp igjen i 2018.

Det er snakk om en bortekamp mot Arsenal, og United må ha poeng for å beholde initiativet i kampen om en Champions League-plass (topp tre-plassering). United har aldri tidligere tatt poeng på bortebane mot en av toppklubbene, så Arsenal er favoritter. Problemet er også at Arsenal (i likhet med United) ikke skal møte Chelsea eller City mer denne ligasesongen, og at de derfor trolig også vil klare topp tre om de vinner denne – det må i så fall en overraskelse til.

Arsenal har hatt sin dose skadeproblemer denne sesongen, men Uniteds skadesituasjon har vært ille i det siste, med mange av de aller viktigste offensive spillerne ute av spill.

Leah Galton, Lauren James, Tobin Heath, Christen Press og Alessia Russo manglet alle i forrige kamp mot West Ham, og backen Kirsty Smith manglet også. I tillegg går også Ivana Fuso glipp av resten av sesongen.

LES OGSÅ: Nå skal United-kvinnene spille på Old Trafford for første gang

Da Casey Stoney snakket med MUTVs Pien Meulensteen før kampen mot Arsenal, så ble hun selvsagt spurt om skadesituasjonen, og hun kunne i det minste røpe at to av spillerne er tilbake i full trening.

– Jeg hater dette spørsmålet, for vi skal trene nå, så bank i bordet! Kirsty Smith er tilbake i full trening, Lauren James er tilbake i full trening, så vi har klart å få et par spillere tilbake selv om vi selvsagt mistet Ivana.

TILBAKE I FULL TRENING: Kanskje kan Lauren James utgjøre forskjellen mot Arsenal, potensielt som et alternativ fra benken?

På pressekonferansen røpet Stoney ellers at Alessia Russo hadde fått et tilbakeslag, og ikke er tilgjengelig mot Arsenal, og at klubben prøver å finne ut hvorfor de har hatt så mange skader.

Noe av forklaringen for flere av spillerne skal være skader under sesongoppkjøringen.

Kampen fredag spilles klokka 19.30 (skandinavisk tid) på Meadow Park i Borehamwood.

Oppgjøret sendes direkte på V Sport 2 (Norge), Viasat Sport Extra (Sverige) og Viaplay (Norge/Danmark/Sverige).

Vi kommer selvsagt til å dekke kampen her på united.no.

Se alt Stoney sa til MUTV:

Powered by Labrador CMS