cefere

UEFA-presidenten om Woodward-samtale: – Kan være han var ærlig

Aleksander Ceferin snakket ut med Ed Woodward i Gdansk og begraver stridsøksen.

Publisert Sist oppdatert

Da Superliga-bomben smalt, gikk UEFA-presidenten brutalt til verks og kritiserte navngitte personer han holdt ansvarlig i de tolv utbryterklubbene.

En av dem var Ed Woodward, som av sloveneren ble kalt en slange for å løyet om Manchester Uniteds rolle i avtalen.

De to skal ha hatt samtaler bare noen dager i forveien av annonseringen. Da skal Woodward ha uttrykt sin støtte til Ceferin angående UEFAs nye turneringsformat i Champions League. I etterkant har Woodward hevdet at han selv ble tatt på sengen av Superliga-forslaget.

I mai møttes de to i Gdansk i forbindelse med Europa League-finalen.

– Han fortalte meg at han ikke visste hva som skulle skje, forteller Ceferin i et intervju med Telegraph.

– Jeg vet ikke, men jeg vil ikke anklage ham for verken det ene eller det andre. Jeg har ikke noe å si om ham eller noen andre. Alt jeg vet er at han ringte meg og sa at reformene virket lovende. Det kan være han var ærlig på det tidspunktet, jeg vet ikke.

– I ettertid har han forklart at han ikke visste at Superliga-forslaget ville bli en realitet. Det er alt jeg vet.

Woodward trakk seg som Manchester Uniteds administrerende direktør etter Superliga-kaoset og kom nylig med en unnskyldning overfor United-fansen i et møte med supporterne.

Ceferin forteller også at han har fått en personlig beklagelse fra Joel Glazer. Amerikaneren fortalte presidenten at klubben aldri vil støtte et lignende forslag igjen.

I intervjuet er Ceferin klar på at han tilgir Manchester United og de andre åtte klubbene som trakk seg ut av Superligaen.

Konflikten med Real Madrid, Barcelona og Juventus er derimot ikke løst. De tre klubbene har varslet at de vil handle juridisk mot UEFA, samtidig som de ønsker å være en del av Champions League neste sesong.

Powered by Labrador CMS