snakes

– Jeg har aldri opplevd maken. Jeg visste ikke at vi jobbet med slanger

Publisert Sist oppdatert

UEFA-president Alexander Ceferin holdt ikke igjen med noe da han snakket med journalister mandag.

Da hadde det allerede kommet rapporter om at UEFA uansett vil utestenge utbryterne fra neste sesongs Champions League – uavhengig av om Superligaen da er klar eller ikke.

I tillegg går han hardt ut mot Ed Woodward og Juventus-topp Andrea Angelli.

– Jeg har sett mange ting i livet mitt. Jeg var tross alt en kriminal-advokat. Jeg har imidlertid aldri sett folk som det. Ed Woodward ringte med torsdag for å fortelle at han var veldig fornøyd og støttende til forslaget. Da hadde han allerede skrevet under på noe annet, og han var egentlig kun opptatt av å prate om økonomisk fair play. Agnelli er imidlertid den største skuffelsen av dem alle.

– Vi visste ikke at vi hadde slanger så nær oss, men det vet vi nå, fortsatte Ceferin.

Han understreket også at de ville fortsette som normalt med sin nye Champions League.

– Selvsagt. Det gjør vi med eller uten disse, sa han.

UEFA-PRESIDENTEN: Aleksander Ceferin hardt ut mot utbryterne.

– Superliga-planene et forslag som spytter i ansiktet til alle som elsker fotball og også samfunnet vi lever i. Hvordan kan du se på alle supporter-reaksjonene, men ikke bry deg? Jeg har hatt nok av fotballklubber er en ressurs. De ønsker bare mer og mer og mer. Vi kommer imidlertid ikke til å la dem ta dette fra oss.

– De skriver om solidaritet, men de bryr seg ikke en dritt om solidaritet. De bryr seg kun om penger. De kommer til å bli berømte, men av helt gale grunner.

– Hvorfor gjør klubbene dette? Fordi de er dårlig styrt.

UEFA er i kontakt med Premier League og de andre ligaene for å se hva som er mulig å komme med av sanksjoner.

– Jeg har aldri sett en person som har løyet så mye og så bevisst som Agnelli har gjort. Jeg hørte senest fra ham lørdag ettermiddag da han forsikret meg om at alt var løgner. Han sa at jeg ikke skulle bekymre meg, at ingenting skjedde. Så la han til at han skulle ringe tilbake om én time, men da slo han i stedet av telefonen.

– Det er tydelig at grådighet sørger for at menneskelige verdier legges til side. Det forslaget vi har sett de siste 24 timene er nemlig et forslag som kun handler om grådighet

– Dette er også såkalte store klubber, men de var ikke alltid det. Juventus var i Serie B, United før Ferguson var – vel, jeg vet ikke. Sett i litt større perspektiv er kanskje Aston Villa en stor klubb. Vi kommer selvsagt til å komme med de sanksjonene vi kan ilegge innenfor lovens rammer.

UEFA-presidenten var klar på at spillere som velger å spille i Superligaen i så fall vil nektes spill på landslagene sine.

– De vil ikke kunne spille i VM, ikke i EM. De vil ikke få tillatelse til å spille for landslagene sine, sier Ceferin.

Han la til at det kom til å være flere møter tirsdag med advokater for å se på hvordan de kan kjempe mot Superliga-forslaget. UEFA-presidenten la til at FIFA-president Infantino kom til å gå hardt ut mot Superliga-planene når han møter pressen tirsdag.

Powered by Labrador CMS