Borussia Dortmund v AFC Ajax: Group C - UEFA Champions League

Martinez nummer åtte i rekken av argentinere i United – flopper, kontroverser og verdens beste keeperreserve

Publisert Sist oppdatert

Lisandro Martinez blir etter alle solemerker United-spiller innen kort tid.

Forsvarspilleren vil med det bli den åttende argentineren i historien som ikler seg den røde United-drakta.

LES OGSÅ: – Han har vært en av de mest sentrale spillerne i Ten Hags Ajax

I klubben finnes det allerede en spiller med argentinsk pass. Alejandro Garnacho  ses på som en meget lovende spiller og er med førstelagstoppen på turné i sommer.

Dessverre har det ikke gått like bra for alle de seks andre som har fått kamper for United.

Juan Sebastian Veron

År i klubben: 2001-2003
Kamper/mål: 82 kamper, 11 mål

Den første argentinske spilleren til å få førstelagskamper for United. Var regnet som å være den kanskje beste sentrale midbanespilleren i verden da han ble hentet fra Lazio i 2001 og var på den tiden Uniteds dyreste kjøp noensinne.

Dessverre ble det høye tempoet og det tette kampprogrammet vanskelig å håndtere for argentineren etter en god start i United-drakta. Senere kom også skadeplagene. En vond rygg etterfulgt av en brukket tå og deretter en kneskade som gjorde at han mistet mye sin andre sesong. Dette gjorde at Seba, som han fikk som kallenavn, sommeren 2003 ble solgt til Chelsea for £15 millioner, nær halvparten av de £28 millionene United hadde betalt to år tidligere.

DEN FØRSTE: Juan Sebastian Veron ble den første argentiner til å bære United-drakta etter han ble hentet fra Lazio i 2001.

Gabriel Heinze

År i klubben: 2004-2007
Kamper/mål: 83 kamper, 4 mål

Backen ble hentet fra PSG for £6,9 millioner og fikk tre sesonger under Sir Alex Ferguson. Argentineren markerte seg allerede i debuten hvor han scoret mot Bolton på bortebane. Han viste seg som en rask og aggressiv back som fansen trykket til sitt bryst og ble kåret til årets spiller av fansen for sesongen 2004/2005.

Heinze var Uniteds soleklare førstevalg på venstrebacken frem til han pådro seg en alvorlig kneskade mot Villarreal i 2005/2006-sesongen. På den tiden opplevde Heinze å gå fra følelsen av å være elsket av fansen til å bli en av de minst populære da han forsøkte å presse gjennom en overgang til Liverpool da han ikke klarte å spille seg til fast plass etter kneskaden var helet.

United ville ikke ha noe av et salg til Liverpool og Heinze forsvant i stedet til Real Madrid for £8,1 millioner sommeren 2007.

FRA ELSKET TIL FORHATT: Gabriel Heinze gjorde seg svært upopulær da han forlanget en overgang til Liverpool.

Carlos Tevez

År i klubben: 2007-2009
Kamper/mål: 99 kamper, 34 mål

Carlos Tevez står igjen som den mest kontroversielle av de sju argentinerne som har spilt for klubben. Angrepsspilleren ble hentet på det som i utgangspunktet var et to sesongers utlån fra West Ham hvor United hadde en opsjon på kjøp av den argentinske landslagsspilleren. Han ble hentet på lån grunnet konflikt mellom hans rettighetshaver Kia Joorabchian, som var sentral i å hente han til England, West Ham og United.

På banen presterte mannen med nummer 32 på ryggen meget godt i sin første sesong. Det ble totalt 19 mål på 48 kamper i alle turneringer i argentinerens første sesong på Old Trafford. I den andre var han ikke like skarp foran mål og fikk heller ikke like mye spilletid da han måtte kjempe om minutter mot Rooney og Berbatov. Argentineren valgte med det og ikke gjøre United-oppholdet permanent, men gjorde seg forhatt i den røde delen av Manchester ved å gå til Manchester City i stedet.

KONTROVERSIELL: Carlos Tevez’ låneovergang til Manchester United foregikk uten kontroverser. Det gjorde heller ikke overgangen til Manchester City.

Angel Di Maria

År i klubben: 2014-2015
Kamper/mål: 32 kamper, 4 mål

Ble tidenes dyreste overgang til en engelsk klubb da han ble hentet fra Real Madrid for £59,7 millioner. Skulle bli en viktig mann for Louis van Gaal i nederlenderens første sesong som United-manager, men utviklet seg raskt til å bli en av de dyreste fiaskoene i klubbens historie.

I de første kampene i United-drakta viste Di Maria prov på hvorfor United hadde smadret sin egen overgangsrekord for argentineren, og vi alle husker vel det fantastiske målet han scoret borte mot Leicester. Dessverre ble han skadet like etterpå og klarte aldri å finne tilbake til seg selv.

Han ble satt ut av laget, noe han likte særdeles dårlig og han forsvant videre til PSG allerede sommeren etterpå.

DYR FLOPP: Angel Di Maria ble ikke den suksessen alle hadde håpet han skulle bli i United-trøya.

Marcos Rojo

År i klubben: 2014-2021
Kamper/mål: 122 kamper, 2 mål

Er den av de argentinske spillerne som har spilt flest kamper for United. Ble hentet fra Sporting Lisboa sommeren 2014 for £16 millioner. Forsvarsspilleren gjorde seg svært bemerket under VM i 2014 og det var nok til at United bet på snøret og hentet ham.

Rojo vil for alltid huskes som en spiller som spilte med hjertet utenpå drakta og som alltid ga alt i alle dueller. Det var ikke alltid han viste seg å være god nok, men gjorde som regel opp for seg med sin heltemodige innsats. I sin tid på Old Trafford fikk han i tillegg med seg tre triumfer; Europa League, FA-cupen og Ligacupen.

Hans siste sesonger i Manchester United ble preget av manglende tillit og han havnet stadig lengre bak i kampen om spilletid og det ble stadig klarere at han ikke lengre hadde noen fremtid i klubben. Han forsvant hjem til Boca Juniors i februar 2021.

BLØDDE FOR DRAKTA: Marcos Rojo lot aldri noen ting ligge mellom i duellene, heller ikke i treningskamper. Her duell med Solskjær junior i kampen mot Kristiansund.

Sergio Romero

År i klubben: 2015-2021
Kamper/mål: 61 kamper, 0 mål

Ble hentet til United da han sto uten klubb sommeren 2015. I fem sesonger var han et strålende andrevalg bak David de Gea og innehar en enorm statistikk hva gjelder å holde nullen i United-drakta. På sine 61 kamper holdt «verdens beste keeperreserve» nullen hele 38 ganger.

Fra tiden i United fikk han med seg både FA-cup-, Ligacup- og Europa League-medaljer.

Under Ole Gunnar Solskjær ble han flyttet ned som tredjevalg bak Dean Henderson og spilte ikke en eneste kamp fra 2020 og frem til kontrakten løp ut sommeren 2021 og han etter lang leting fant seg ny klubb i Venezia i oktober 2021.

Romero er for tiden uten klubb og det har versert vage rykter om en retur til Manchester United.

VERDENS BESTE KEEPERRESERVE: Sergio Romero imponerte stort de gangene han fikk sjansen for United og har et smultringssnitt det vil bli vanskelig å slå.

Alejandro Garnacho

År i klubben: 2021 til dags dato
Kamper/mål: 2 kamper, 0 mål

En spiller som enda har mange gode år foran seg. Angrepsspilleren med u-landskamper for både Spania og Argentina har nylig fylt 18 år og har hittil markert seg mest på akademinivå. Likevel har han fått to sjanser i Premier League sin unge alder til tross. Debuterte i sluttminuttene hjemme mot Chelsea forrige sesong.

Garnacho scoret to mål i finalen av FA Youth Cup forrige sesong og ble den store helten for United som vant turneringen for første gang siden 2011.

I tillegg har han vist at han leverer hver eneste gang han entrer gresset på Old Trafford. Det kan du lese mer om her.

garnacho110522q
SPENNENDE UNGGUTT: Alejandro Garnacho er av mange spådd å bli det neste store fra United-akademiet.

Powered by Labrador CMS