GettyImages-1405479450

Dette er ungguttene som skal vise seg fram for Ten Hag

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag har tatt med seg en stor tropp til Thailand, hele 31 i tallet. Blant dem er hele 10 unge og lovende spillere. Noen av dem har allerede fått sine førstelagsdebuter, mens andre fortsatt står uten kamper for Manchester Uniteds førstelag.

Sommerturneen blir en glimrende mulighet for dem alle til å imponere den nye United-manageren.

Nathan Bishop (22)

Posisjon: Keeper
Forrige sesong: På lån i Mansfield

Ble hentet til United i januarvinduet 2020 etter å ha spilt fast i Southend i League One fra midten av 2018/19-sesongen. Keeperen har fortsatt til gode å få sin debut for førstelaget og har heller ikke spilt spesielt mye for U23-laget. Faktisk står han bokført med kun tre kamper for U23-laget på to og et halvt år. Likevel har han vært med på benken for førstelaget i Europa League kampene mot Real Sociedad og AC Milan i 2020/2021-sesongen.

LES OGSÅ: – Han er et stort spørsmålstegn

Manchester United Players Return for Pre-Season
UTLÅNT TIL MANSFIELD: Nathan Bishop hadde en god sesong på utlån til League Two-klubben Mansfield forrige sesong.

Ettersom Bishop ikke virker å være det keeperemnet klubben har størst tro på at skal bli Uniteds nummer én ble han sesongen 2021/2022 sendt på utlån til Mansfield hvor han fikk samtlige 46 ligakamper mellom stengene i League Two-klubben. En god sesong ble kronet med tur til Wembley og opprykksfinale mot Port Vale, men på nasjonalarenaen ble det tap 0-3 og Mansfield må derfor ha enda et år på nivå fire.

Matej Kovar (22)

Posisjon: Keeper
Forrige sesong: På utlån til Burton Albion

Den 22 år gamle tsjekkiske keeperen kom til United etter å ha imponert på prøvespill og ble januar 2018 hentet fra FC Slovacko. Den tårnhøye keeperen gjorde sakene sine bra for U18-laget og U23-laget og ble belønnet med å være med i den reisende troppen til bortekampen mot Astana i november 2019.

matejkovar050721
TÅRNHØY KEEPER: Matej Kovar måler 196 centimeter på strømpelesten og har gjort sakene sine bra i akademiet.

Sesongen 2020/2021 ble han sendt på utlån til Swindon Town i en halv sesong, hvor han fikk 19 kamper i League One. Forrige sesong var han tilbake som en viktig brikke i Neil Woods U23-tropp den første halvdelen av sesongen før det bar videre på et nytt utlån, denne gangen til Burton Albion i League One. Der startet han oppholdet som andrekeeper før han mot slutten av sesongen avsluttet med å spille de seks kampene for laget som havnet på 16. plass.

Ethan Laird (20)

Posisjon: Høyreback
Forrige sesong: På utlån til Swansea og Bournemouth

20-åringen fra Basingstoke har vært i klubben helt siden 2010 og har gått gradene i akademiet fra han kom til klubben som 9-åring og til han fikk sin førstelagsdebut av Ole Gunnar Solskjær i bortekampen mot Astana i Europa League i november 2019.

Den lynhurtige høyrebacken var med og var ventet å få en del spilletid i sesongoppkjøringen før forrige sesong, men en skade ødela for den da 19 år gamle høyrebacken som da hadde kommet tilbake etter å ha imponert stort på utlån til MK Dons i League One.

Manchester United Pre-Season Training
EKSPLOSIV BACK: Ethan Laird er kjent for sin ekstreme hurtighet og evnen til å rykke seg forbi spillere.

Uten sjansen til å imponere i pre-season valgte klubben å leie Laird ut til Swansea hvor han fortsatte den imponerende formen fra sesongen før, men denne gang i Championship under Russell Martins ledelse. Etter 21 kamper hvor høyrebacken noterte seg for fire målgivende pasninger valgte United å omprioritere Lairds utlån og sendte han videre fra Swansea som kjempet om en plass midt på tabellen til et opprykksjagende Bournemouth. På sørkysten kladdet det mer for den hurtige backen og han kun fikk seks kamper, fire av dem fra start for Scott Parkers lag som rykket opp til Premier League.

Nå får Laird sjansen til å imponere Ten Hag i en posisjon fansen ønsker at klubben skal forsterke, og trengs det ikke å brukes penger hvis Laird kan vise at han fortjener spilletid for førstelaget denne sesongen.

Hannibal Mejbri (19)

Posisjon: Sentral midtbane
Forrige sesong: Fikk sin Premier League-debut, men spilte mesteparten av sesongen på U23-laget.

Tunisieren kom til Manchester United fra Monaco mot slutten av overgangsvinduet i 2019. Midtbanespilleren blir ansett som en teknisk begavet spiller og har vist prov på gode tekniske ferdigheter gjennom å være en viktig brikke på U23-laget de siste to sesongene.

Palace
HØSTER ROS: Hannibal Mejbri er høyt ansett innad i klubben og har høstet lovord fra flere hold.

Midtbanespilleren med den kraftige manken er også høyt ansett på landslaget og har sin unge alder til tross har fått 16 kamper med flagget på brystet. I midten av juni var Mejbri sentral for Tunisia som vant Kirin Cup i Japan.

LES OGSÅ: – Hannibal er en fantastisk spiller

19-åringen har også figurert i flere kamptropper for førstelaget og fått sin seniordebut. Debuten kom i den siste serierunden i Premier League-sesongen 2020/2021, men det er nok likevel kampen mot Liverpool på Anfield hvor han kom inn og markerte seg med en råskap som resten av mannskapet mangler den kvelden.

Zidane Iqbal (19)

Posisjon: Sentral midtbane/offensiv midtbane
Forrige sesong: Viktig brikke på U23-laget

Den lokale 19-åringen med irakisk bakgrunn ble oppdaget av speidere fra Manchester United allerede som 9-åring og har siden den tid gått gradene i akademiet fra U16, via U18 før han i 2021 skrev under sin første profesjonelle kontrakt.

Etter imponerende spill på U18 sesongen 2020/2021 var Iqbal en viktig spiller for U23-laget forrige sesong og noterte seg for 18 kamper i Premier League 2. Det er likevel ikke det som nok står igjen som høydepunktet for den unge midtbanespilleren.

Manchester United Pre-Season Training
EN AV VÅRE EGNE: Zidane Iqbal er vokst opp et steinkast unna Old Trafford og har gått gradene i akademiet.

I desember 2021 fikk han førstelagsdebuten hjemme mot Young Boys i Champions League. Selv om det kun ble med noen få minutter kan han alltid si at han har førstelagskamp for Manchester United.

Som spiller har han tidligere sammenlignet seg selv med tidligere Real Madrid og Arsenal-spiller Mesut Özil og han har på U18 og U23-nivå vist frem til tider blendene teknikk og kan avslutte med begge føtter.

Charlie Savage (19)

Posisjon: Sentral midtbane
Forrige sesong: Viktig brikke på U23-laget

Den 19 år gamle sentrale midtbanespilleren er født i Leicester og er sønn av Class of 92-spiller Robbie Savage som på sin side ikke fikk noen stor United-karriere.

Unggutten har tatt store steg de siste to sesongene hvor han har gått fra å være god for U18-laget i U18 Premier League sesongen 2020/2021 og videre til å bli en sentral skikkelse på U23-laget forrige sesong hvor han noterte seg for 21 kamper i Premier League 2.

Manchester United Pre-Season Training
SØNN AV SIN FAR: Charlie Savage utvikler seg til å bli en hardt kjempende midtbanespiller, ganske likt som faren Robbie Savage.

Midtbanespilleren som representerer Wales på landslagsnivå har spilt fem kamper for U19-landslaget og har også fått debuten for førstelaget. I kampen hjemme mot Young Boys i Champions League forrige sesong kom han i likhet med Zidane Iqbal inn som innbytter på overtid.

Som spiller beskrives Savage i likhet med sin far som en energisk midtbanespiller som ikke er redd for å gå i krigen for sine lagkamerater.

Facundo Pellistri (20)

Posisjon: Høyrekant
Forrige sesong: På utlån til Alaves

Uruguayaneren ble hentet til United i det utvidede overgangsvinduet fra sommeren 2020 og kom til klubben i oktober. Han ble hentet fra Penarol hvor han som 18-åring allerede hadde rukket å spille 32 kamper for klubben. Manager i klubben på det tidspunktet var Ex-Red Diego Forlan.

Etter å ha gjort sine saker bra for U23-laget under tilvenningsperioden i England ble han januar 2021 sendt på utlånt til Alaves i La Liga. Utlånet ble senere utvidet også til å bli gjeldende for sesongen 2021/2022.

Oppholdet i Spania har gitt kantspilleren en smak på hvordan det kan være å måtte sitte mye på benken. På sine 35 kamper for Alaves endte Pellistri opp med kun 1289 minutter, noe som tilsvarer drøye halvtimen pr. kamp.

Manchester United Pre-Season Training Session
FIKK DEBUTEN AV FORLAN: Facundo Pellistri fikk sin seniordebut i Penarol av tidligere United-spiller Diego Forlan. Nå ønsker han å imponere Erik ten Hag.

Selv med manglende spilletid for klubblag har han i sommer fått flere sjanser for landslaget hvor han blant annet noterte seg for en lekker målgivende pasning til tidligere United-spiller Edinson Cavani i 3-0-seieren mot Mexico.

Nå er han med til Thailand og håper å kunne imponere Ten Hag før det etter all sannsynlighet venter en ny sesong på utlån.

Amad Diallo (19)

Posisjon: Høyrekant
Forrige sesong: På utlån til Rangers fra januar

Den 19 år gamle kantspilleren ble hentet fra Atalanta med en forventning om å være noe helt spesielt. Flere Atalanta-spillere har uttalt at den unge ivorianeren herjet på treningsøktene hos det italienske laget. I oktober 2020 bar det videre til United, hvor han viste frem prov på kvalitet med bra spill for U23-laget.

Førstelagsdebuten fikk han mot Real Sociedad i Europa League hvor han kom inn som innbytter mot slutten av kampen. Senere fikk kantspilleren flere sjanser og noterte seg for en særdeles viktig scoring mot AC Milan i samme turnering bare en måned senere.

amad
DRIBLEFANT: Amad Diallo har vist små glimt av det som bor i han. Kanskje vil han få flere sjanser av United nye manager?

Forrige sesong ble det svært begrenset med spilletid for den tekniske ivorianeren og i januar ble han sendt på utlån til Rangers i Skottland. Der markerte han seg i debuten med scoring allerede etter fem minutter mot Ross County. Likevel kan utlånet til den skotske klubben ses på som litt skuffende og 19-åringen endte med 13 kamper, men kun seks av dem fra start hvor han ble byttet ut i samtlige av de seks kampene fra start.

Tahith Chong (22)

Posisjon: Høyrekant
Forrige sesong: På utlån til Birmingham

Nederlenderen har vært i klubben siden juni 2016 etter han ble hentet fra Feyenoord. Kantspilleren med den karakteristiske manken er barndomsvenn av Uniteds nye signering Tyrell Malacia, og har gått gradene gjennom akademiet og var sesongen 2017/2018 og 2018/2019 en viktig brikke på Kieran McKennas U23-lag.

Manchester United Training Session
FLERE UTLÅN: Tahith Chong har de siste to sesongene vært på utlån til tre klubber. Er med til Thailand, men har den siste tiden vært ryktet bort fra klubben.

Han ble belønnet med førstelagsdebut hjemme mot Reading i FA Cupen i januar 2019 og har siden da fått 16 kamper for førstelaget.

De siste to sesongene har nederlenderen vært på tre ulike utlån. Sesongen 2020/2021 startet med utlån hos Werder Bremen i Bundesliga hvor det stort sett ble innhopp fra benken, men han fikk med seg 15 kamper for de grønnkledde i Bremen. Videre ble han sendt til Club Brügge i Belgia hvor Chong noterte seg for fem målgivende pasninger på ti kamper.

Forrige sesong ventet et utlån til Championship og Birmingham, hvor han startet meget bra og var viktig for et lag i medgang. Utover i sesongen gikk det mer på tverke for både Chong og Birmingham og klubben gikk en periode på seks kamper uten å score mål. Totalt fikk nederlenderen 20 kamper i Championship, scoret ett mål og leverte tre målgivende pasninger.

Alejandro Garnacho (18)

Posisjon: Kant/Spiss
Forrige sesong: Viktig brikke på U18 og U23.

Spilleren som nylig fylte 18 år ble hentet fra Atlético Madrid i 2020 og har allerede vist frem sine kvaliteter på flere nivåer i United-systemet.

Manchester United Players Return for Pre-Season
HØYE FORVENTNINGER: Forventningene til Alejandro Garnacho er store etter en meget god sesong for U18-laget.

Forrige sesong var han en av de viktigste spillerne for U18-laget som gikk seirende ut av FA Youth Cup. I finalen mot Nottingham Forest på Old Trafford scoret det argentinske stortalentet to må og ble helt avgjørende for at United tok sin første seier i FA Youth Cup siden 2011.

LES OGSÅ: Garnacho + Old Trafford = Sant

På U23-nivå har Garnacho også levert. Her scoret han fire mål på tolv kamper og spilte seg mot slutten av sesongen fast inn på Neil Woods U23-lag. Argentinerens imponerende prestasjoner ble også lagt merke til på øverste hold og han fikk førstelagsdebuten hjemme mot Chelsea i april 2022. Han har også vært med i Argentinas A-landslagstropp, dog kun for å lære og har så langt ikke fått sjansen for A-landslaget.

Tidligere i sommer herjet angrepsspilleren i den prestisjefulle ungdomsturneringen i Toulon hvor han scoret fire mål på fire kamper.


Anthony Elanga (20) treffer også innenfor kategorien unggutt, men vi regner kantspilleren som etablert med tanke på at svensken spilte 1429 minutter førstelagsfotball.

Powered by Labrador CMS