hannibal181221t

Bailly & co skal møte Egypt, mens Hannibals Tunisia skal møte Nigeria

Publisert Sist oppdatert

I dag ble gruppespillet avsluttet for både Elfenbenskysten og Tunisia, og et Eric Bailly-løst Elfenbenskysten sikret gruppeseieren med seier mot Algerie.

Hannibal Mejbri og Tunisia tapte, men er uansett med videre i turneringen som et av de fire toerlagene som går videre.

Gambia 1–0 (0-0) Tunisia

Mål: 1-0 Ablie Jallow (90+3.).

Det endte 1-0 i den siste kampen i gruppespillet for Tunisia etter at Tunisia slapp inn et mål på overtid mot Gambia.

Avansementet var allerede sikret fordi det ble klart tidligere på dagen at en tredjeplass uansett ville være nok til avansement, men en seier ville gitt Tunisia andreplassen i gruppa (Mali vant gruppa etter å ha slått Mauritania).

Det ville muligens gitt noe enklere motstand i åttendedelsfinalen, men veien til semifinalen er kanskje enklere etter å ha kommet på tredjeplass. Nå blir det Nigeria i åttendedelsfinalen, og så vinneren av kampen mellom Burkina Faso og Gabon i en eventuell kvartfinale.

Hannibal Mejbri spilte førsteomgangen mot Mali, men var på benken i hele kampen mot Mauritania, og her kom han innpå med litt over 20 minutt igjen.

Hannibal var livlig, og hadde også et brukbart skuddforsøk fra rundt 18 meter som det var OK fart i, men som dessverre ikke var godt nok plassert. Han slo ellers et farlig innlegg som fort kunne endt som en målgivende pasning.

På overtid kunne det se ut som om Hannibal ble utvist, og grafikken viste også et rødt kort til vår mann, som så noe forvirret ut av det hele. Kanskje var det en lagkamerat som ble utvist der (dommeren trakk i det minste opp et rødt kort), kanskje var det plutselig ingen som var utvist. Uansett ble i alle fall Hannibal værende på banen, og var der da Tunisia slapp inn mål like etterpå.

Tidligere i kampen ble en Tunisia-reserve utvist også, for øvrig.

hanneg
IKKE UTVIST: Det var en forvirrende situasjon på overtid i kampen mellom Gambia og Tunisia.

Elfenbenskysten 4-1 (2-0) Algerie

Mål: 1-0 Franck Kessie (22.), 2-0 Ibrahim Sangaré (39.), 3-0 Nicolas Pépé (54.), 3-1 Sofiane Bendebka (73.), 4-1 Sebastien Hallér (90+3.).

Eric Bailly måtte ut med hodeskade på overtid i forrige kamp, og Elfenbenskysten måtte klare seg uten United-stopperen i siste kampen i gruppespillet av Afrikamesterskapet.

Det gikk uansett helt fint – de smadret Algerie 4-1, og sendte med det den regjerende mesteren ut av mesterskapet. Mahrez bommet på straffespark i løpet av kampen, på det som må sies å ha vært en mørk dag for Algerie.

Elfenbenskysten sikret gruppeseieren med denne seieren, og skal møte Mohamed Salah og Egypt i første utslagsrunde.

Powered by Labrador CMS