andr22

Onanas desember-nei hjelper United i januar

Publisert Sist oppdatert

André Onana blir Uniteds nye førstekeeper, selv om det gjenstår at han består legesjekken og blir offisielt presentert som United-spiller. United jobber nå for å få alt på plass slik at han kan være med på flyet som reiser på USA-tour rett etter onsdagens treningskamp mot Lyon i Edinburgh.

Siden Onana er kameruner kunne United kommet i en situasjon hvor en nøkkelspiller forsvant i én måned av sesongen, når Afrika-mesterskapet spilles. Det skjer neste gang mellom 13. januar og 11. februar 2024, og betyr at flere engelske klubber må klare seg uten en del sine afrikanske spillere i opptil fire ligakamper og en cuprunde.

United møter Tottenham, Wolverhampton, West Ham og Aston Villa i Premier League når Afrika-mesterskapet spilles. (Se hele terminlista her)

Afrika-mesterskapet gjelder imidlertid ikke lenger for Onana, som sa nei til videre spill på landslaget etter fotball-VM i Qatar, der han havnet i en disputt med trener Rigobert Song.

– Min historie med det kamerunske landslaget har kommet til veis ende, var essensen av et følelsesladet innlegg på sosiale medier da.

Song er fortsatt også trener for Kamerun, så det vil overraske veldig om det da blir en snuoperasjon på den avgjørelsen med det aller første.

Eric Bailly, som ryktes vekk, samt Amad Diallo, kan imidlertid forsvinne til Afrika-mesterskapet. Det samme gjelder Liverpools Mohamed Salah og Tottenhams Yves Bissouma, for å nevne et par navn.

MER: Flyr inn mandag, legesjekk tirsdag?

Hør UNO-episode om overgangen, med ekspertvurdering:

Powered by Labrador CMS